Ege Postası
Geri

Pakistan'da seçimlerde oy verme işlemi devam ediyor

Pakistan halkı, bugün ülke için tarihi sayılan parlamento ve eyalet seçimleri için sandık başına gidiyor. Seçimlerde oy verme işlemi yerel saatle 08.00’da başladı. Seçim merkezlerinin açılmasına saatler kala halk kuyruklar oluştururken,...
Pakistan'da seçimlerde oy verme işlemi devam ediyor
Haberler / Dünya
11 Mayıs 2013 Cumartesi 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pakistan halkı, bugün ülke için tarihi sayılan parlamento ve eyalet seçimleri için sandık başına gidiyor.

Seçimlerde oy verme işlemi yerel saatle 08.00’da başladı. Seçim merkezlerinin açılmasına saatler kala halk kuyruklar oluştururken, oy verme işlemi 17.00’a kadar devam edecek.

Seçim kampanyaları dönemi ise şiddet olaylarına sahne olurken, 100’den fazla kişi ölmüştü. Pakistan’ın liman şehri Karaçi’de bugün sabah meydana gelen patlamada 11 kişi ölürken, yaklaşık 40 kişinin de yaralandığı açıklandı. Pakistan Talibanı intihar saldırıları düzenleme tehdidinde bulunurken, seçim merkezlerinde güvenlik için 600 binde fazla polis ve asker görevlendirildi.

Bu arada güvenlik önlemleri çerçevesinde Pakistan, İran ve Afganistan sınırlarını oy verme işlemine saatler kala kapattı. Yetkililer, sınırların gelecek 3 gün zarfında da kapalı kalacağını açıkladı.

PAKİSTAN’DA SEÇİMLERE KATILIM ORANI YÜZDE 30

Pakistan’da bugün yapılan parlamento ve eyalet seçimlerinde öğle saatleri itibari ile katılım oranının yüzde 30’a ulaştığı bildirildi. Taliban’ın saldırı ve halka evlerinden çıkmama tehditlerine rağmen halkın seçim merkezlerine akın ettiği kaydediliyor.

Pakistan seçim komisyonu, tarihi seçimlerde öğle itibari ile katılım oranının yüzde 30’a ulaştığı ve gün sonuna kadar yüzde 60’a ulaşmasını beklediklerini açıkladı. Seçim komisyonu sözcüsü Khurshid Alam, basına yaptığı açıklamada, “Seçimlere katılım oranı ümit verici. Şu an yüzde 30’a ulaştı ve gün sonuna kadar yüzde 60’ı bulmasını bekliyoruz.” dedi. Alam, bu sonucun geçtiğimiz seçimlere kıyasla daha yüksek olduğunu söyledi.

Başkent İslamabad’daki bazı seçim merkezlerinde yerel saatle 13.00 itibariyle katılım oranının yüzde 50’i bulduğu ifade ediliyor.

Pakistan’da 2008 yılında yapılan seçimlere katılım oranı yüzde 44’te kalmıştı.

PAKİSTAN SEÇİMLERİ ŞİDDET OLAYLARININ GÖLGESİNDE GEÇİYOR

Pakistan halkı bugün tarihi seçimler için sandık başına giderken, oy verme işlemleri şiddet olaylarının gölgesinde geçiyor.

Pakistan’ın liman şehri Karaçi’de bugün sabah meydana gelen patlamada 11 kişi ölürken, yaklaşık 40 kişinin de yaralandığı açıklandı. Quaidabd bölgesinde yaşanan patlamada, bir adayın hedef alındığı bildirildi.

Pakistan’ın Geo News televizyonu, Karaçi’nin Peerabad bölgesinde ise bir otobüste patlama meydana geldiği ve birkaç kişinin yaralandığını duyurdu. Karaçi’de ayrıca Meclisi Vahdeti Müslümin partisinin Karaçi eyalet meclisi üyeliğine aday Aşgar Abbas’ın kaçırıldığı da gelen bilgiler arasında.

Belucistan eyaletinin Chaman şehrinde ise Killi Faizo bölgesinde seçim merkezinde yaşanan çatışmada 4 kişinin öldüğü aktarıldı. Chaman şehrinde ayrıca bir seçim merkezi yakınında 2 aracın ateşe verildiği belirtildi.

Yine Belucistan’ın Kachlak bölgesinde el bombalı saldırıda 6 kişi yaralandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası