Ege Postası
Geri

Kuzey Kore’de ekonomik reformlar kapıda bekliyor

Kuzey Kore’nin genç lideri Kim Jong-un’un bazı ekonomik reformlar yapmak için yetkililere emir verdiği öğrenildi.Japonya’daki Kuzey Kore diaporasının yayın organı olan Chosun Shinbo gazetesi, Pyongyan yönetiminin ekonomik reformlar için...
Kuzey Kore’de ekonomik reformlar kapıda bekliyor
Haberler / Dünya
11 Mayıs 2013 Cumartesi 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kuzey Kore’nin genç lideri Kim Jong-un’un bazı ekonomik reformlar yapmak için yetkililere emir verdiği öğrenildi.

Japonya’daki Kuzey Kore diaporasının yayın organı olan Chosun Shinbo gazetesi, Pyongyan yönetiminin ekonomik reformlar için hazırlık yaptığı yönünde habere yer verdi. Hükümet Genel Sekreteri Kim Ki-cheol ile yaptığı röportajı yayınlayan gazete, ülkedeki bazı pilot bölgelerde farklı ekonomik sistemlerin denediğini aktardı. Gazeteye mülakat veren Hükümet Genel Sekreter Kim şöyle konuştu: “Liderimiz geçen sene zaten bir kaç kez ekonomi profesörleri ile bürokratları bir araya toplayıp, bir ekonomi yönetim yasasının gerekliliğinden bahsetmişti."

Ekonomi uzmanları ve dış ticaret ile uğraşanların kendi aralarında toplantılar yaparak bazı projeler geliştirdiğini ifade eden Kim, bu projelerin bazı pilot bölgelerde uygulamaya koyulduğunu sözlerine ekledi. Kim, projelerden başarı sağlanması halinde tüm ülkede uygulamaya koyulacağını söyledi.

Kim, öte yandan sınırlı da olsa özel işletmelere müsaade edildiğine dikkat çekti. Kim, “28 Haziran kararları dediğimiz kararlara imza attı liderimiz. Bu yönde sınırları belirli olan özel işletmeleri ülke genelinde yayılmasını planlıyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası