Ege Postası
Geri

Değişimcilerin Zaferi: CHP'de Özgür Özel dönemi

CHP Kurultayı’nda, Genel Başkanlık için yapılan oylamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy alırken, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’e ise 812 oy çıktı. Bu sonuçla birlikte CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu. İkinci tur oylamasının sonuçlarıyla birlikye 18 olan oy farkı 236 oldu.
Değişimcilerin Zaferi: CHP'de Özgür Özel dönemi
Haberler / Politika
5 Kasım 2023 Pazar 00:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kurultay’da Genel Başkanlık için 1364 delegenin oy kullandığı ilk tur seçim sonuçları saat 23.25’te açıklandı. Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. CHP Tüzüğü’ne göre Genel Başkanlık seçiminde, adayın salt çoğunluğu sağlaması gerekiyor. Kurultayda delege sayısı 1366 olduğu için Genel Başkan seçiminde adayın en az 684 oy alması gerekiyor. CHP Kurultayı’nda Genel Başkanlık için ikinci tur oylama saat 23.45’te başladı. Oylama 02.30'da tamamlandı. 

ÖZEL YENİ GENEL BAŞKAN

Değişimcilerin adayı Özgür Özel, 812 oy ile CHP'nin 8. genel başkanı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy alarak Genel Başkanlık koltuğunu bıraktı. 

KILIÇDARĞLU SONUCU GENEL MERKEZ'DE ÖĞRENDİ

Sonuçlar açıklanmadan önce Kılıçdaroğlu salondan ayrılarak CHP Genel Merkez'e gitti.Kılıçdaroğlu'nun oylama sonuçlarını CHP Genel Merkezi'nden takip ettiği öğrenildi. 

İMAMOĞLU NE MESAJ VERDİ?

Sonuçları Ekrem İmamoğlu açıkladı. İmamoğlu "Partimizin en önemli organı ve mutlak iradesi olan kurultayımız; ülkemiz ve demokrasimiz adına büyük bir olgunlukla genel başkan seçim sürecini tamamlamıştır. Oy sayım dökümünü yapan, ilçe seçim kurulumuz oy tasnifini yapmıştır ve ikinci turun sonucunu kurulumuza bildirmiştir. Ben İlçe Seçim Kurul Müdürüne ve bütün heyetine teşekkür ediyorum.

Şunu unutmayalım ki; sonuç her hâlükârda CHP'nin her üyesinin kazandığı bir sonuçtur. İşte, tam da bu bakış açısı ile sonucu sizlerle paylaşıyorum. Sayın Özgür Özel 812 oy, Sayın Kılıçdaroğlu 536 oy. Partimizin yeni Genel Başkanı Sayın Özgür Özel olmuştur. Kendilerini kutluyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum. Partimize ülkemize, milletimize, demokrasimize hayırlı uğurlu olsun.”" dedi. 

ÖZGÜR ÖZEL SEFERBERLİK İLAN ETTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise konuşmasında, "Hayatımın en büyük onurunu, en büyük gururunu yaşıyorum. Tüm CHP'liler adına size teşekkür ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Sırtıma yüklediğiniz sorumluluğunun farkındayım. Zorlu bir süreci geride bıraktık. Düşmüş omuzları dikleştirmek ve asılan suratları güldürmek... Bunlara inandık. Umut içindeyiz. Bu zorlu süreçte bu salonda hiçbir kırgınlık çıkarmacağım. İstemeden kırdıklarım olduysa affola.  Yerel seçim sürecine odaklanacağız. Örgütümüzde yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Bugün burada zafer CHP'den bir kişinin değildir. Kazanan bütün CHP'lilerdir."

"OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ"

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel, sosyal medya hesabından teşekkür açıklaması yaptı. Özel'in açıklaması şöyle:

"Beni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına layık gören Cumhuriyetimizin 2'nci Yüzyılının İlk Kurultayının delegelerine teşekkür ediyorum. Bu salondaki umut dalgasını büyütmek ve partimizi iktidar yapabilmek için tüm örgütümüzle omuz omuza çalışacağız!"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kimdir?

Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün yapılan 38. Olağan Kurultay'da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu. Özel, 1974'de Manisa'da doğdu. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan Özel, 1999'da serbest eczacılığa başladı.

Manisa Eczacı Odasında 2001-2007 yılları arasında bir dönem genel sekreterlik ve iki dönem oda başkanlığı görevlerinde bulunan Özel, 2007- 2011 yılları arasında Türk Eczacıları Birliğinde bir dönem saymanlık, iki dönem genel sekreterlik görevlerini yürüttü. Özel, 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili seçildi. 25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yapan Özel, 28. dönemde CHP Grup Başkanlığı'nı üstlendi. Almanca ve İngilizce bilen Özel, evli ve 1 çocuk babasıdır. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası