Ege Postası
Geri

Denizli:İzmir Türk Tarımı’nın Başkenti Olacak

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli İzmir’de tarım ve gıda sektörünün büyümesine katkı sağlamak amacıyla, sektör temsilcileriyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve bakanlık bürokratlarını buluşturacağı bir dizi toplantıyı başlattı.
Denizli:İzmir Türk Tarımı’nın Başkenti Olacak
Haberler / Yerel Politika
5 Mart 2013 Salı 12:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Çarşamba günü gerçekleşecek ilk toplantıda sektörün İzmirli 10 temsilcisi, Mehdi Eker’e ülkemiz tarım ve gıda sanayinde zaten çok önemli bir ağırlığı olan İzmir ve Ege Bölgesi’nde tarımsal üretimin arttırılması için taleplerini ve önerilerini aktaracaklar. İleriki günlerde tarım sektörünün alt gruplarının temsilcilerinin katılımıyla devam edecek toplantılarda sektör temsilcileri sıkıntılarını, önerilerini kendi ağızlarından yetkililere aktaracaklar.

Toplantılarla ilgili olarak kendisi de gıda mühendisi olan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, “İzmir zaten ülkemizin tarımda lider kentlerinden... Elverişli coğrafi koşulları ve iklimiyle, zengin toprak yapısıyla İzmir Türk Tarımı’nın lider kentidir. Ancak tarım sektöründe daha çok girdi yaratmak için tarlada ürettiğiniz ürünü endüstriyel bir ürün haline getirip katma değer yaratmanız gerekiyor. İzmir sadece toprakları ve iklimiyle değil bilgi birikimi ve tarımsal sanayi tecrübesiyle de ülkemizin öne çıkan kenti ili” ifadelerini kullandı.

Denizli şunları söyledi: Milletvekili seçildikten sonra gıda mühendisi olmamın da etkisiyle İzmir’de sektör temsilcileriyle bu konuda sürekli görüş alışverişinde bulunduk. İzmirli sektör temsilcileriyle “ne yapmalıyız, nasıl yapmalıyız ki” İzmir ve Ege Bölgesi’nin tarımsal üretimi büyüsün istihdam artsın sorularına cevaplar aradık.
İzmir’in deneyimlerinin, sorunlara ilişkin çözüm önerileri ülkemiz tarımı için çok önemli. Tarım ve Gıda sektörünün İzmir’de ki tecrübeli birikimli kurum ve kuruluşlarının önerilerinin Ankara’ya Bakanlığa aktarılması gerekiyor.

BAKAN EKER SEKTÖRÜ DİNLİYOR
İzmirli sektör temsilcilerinin görüşleri aktardığımda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker son derece olumlu yaklaştılar, İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin Türk Tarımı için çok önemli olduğunu tarım ve gıda sektörünün İzmirli temsilcilerinin taleplerinin önerlerinin kendilerine yol gösterici olacağını söylediler.”

İlknur Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının işbirliğine açık bu yaklaşımının ardından İzmir’de tarım sektörünün temsilcileriyle yaptıkları görüşmelerin ardında izlenecek yöntem üzerinde mutabık kaldıklarını belirtti: İzmir’de tarım ve gıdanın sorunlarının ve taleplerinin bakanlığa aktarılacağı toplantılar, etkinlik ve umulan yararın sağlanabilmesi için küçük gruplarla ve düzenli olarak tekrarlanacak.

Denizli toplantılarla ilgili olarak da, “Tarım sektörü çok fazla alt sektöre sahip. İstedik ki sektör temsilcileri sorunlarını ve önerilerini aktarma yeterli zamanı bulabilsin. Bu sebeple de birden fazla toplantı yapıyoruz. Bu toplantıya 10 arkadaşımızla gidiyoruz. Önümüzdeki toplantıya tarım sektörünün farklı kollarından temsilciler katılacak. İzmir tarımı için iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sektörün verdiği destekle çok faydalı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

“TÜRK GIDA VE TARIMI’NIN GELECEĞİ PARLAK”
AK Parti İzmir Milletvekili sözlerine Türk Gıda ve Tarımının geleceğine ilişkin tespitleriyle devam etti: “Her ne kadar bir takım çevreler felaket tellallığı yapıyor değişimin ve büyümenin sancılarını sıkıntıları abartarak vatandaşa aktarıyor olsalar da Türk Tarımı geleceğe umutla bakıyor. Bir takım küçük sıkıntılar yok m? Var. Özellikle uzun yılların birikimi olan “çok parçalı arazi yapısı” gibi önemli yapısal sorunlarımız bulunuyor. Ancak iktidar da ortaya çıkan sıkıntıları çözmek için var. Tarıma ilişkin kötümser tablo çizmeyi muhalefet yapmak sananlar şunu görmeliler. Türk Tarımı istikrarla büyüyor. Tarım ve gıda sektörüne bir bütün olarak baktığımızda durmaksızın geliştiğini iç pazarda önemli bir değer ürettiği gibi ihracat rakamlarıyla da büyüdüğünü görüyoruz.

“TARIM SEKTÖRÜNÜN HEVESİNİ KIRMAYALIM”
Sürekli olarak eleştirmenin tarım sektörüne faydası yok. Tarım sektöründe bir sürü iyi gelişme yaşanıyor. Biraz da iyi şeylerden bahsedelim ki sektörün hevesi kırılmasın umutsuzluk içine düşüp enerjisini boşa harcamasın.
Resmin tamamına baktığımızda istikrarla büyüyen bir Türk tarım ve gıda sektörü görüyoruz. Bu ülkenin 75 milyon nüfusunu, bu ülkenin tarımı besliyor. Sadece bu ülkede yaşayanları değil ülkemizi ziyaret eden 30 milyon turisti de bu ülkenin tarımı besliyor. 100 milyon insanı besleyen dünyanın 7. büyük tarımsal üretimine sahip ülkesi Türkiye. Tarım sektörünün değerini olduğundan küçük göstermek önce çiftçimize sonra da bu sektörde çalışan, emek veren herkese hakarettir. 63 milyar dolarlık üretim değerine ulaşmış, 15 milyar ihracat rakamını aşmış bir tarım sektöründen bahsederken biraz insaflı olmak gerekiyor.
Ülkemizde tarım sektörü istihdam açısından önemlidir. Teknolojinin tarım sektöründe yaygınlaşmasına rağmen, ülke istihdamının yaklaşık dörtte biri hala tarım sektöründen gelmektedir. Sanayi sektörünün hızlı büyümesi sebebiyle tarım sektörünün ülke ekonomisi içindeki ağırlığı görece azalsa da hala tarım sektörü reel büyümesi sürdürmektedir.

“AK Parti olarak biz İzmir’i büyütmek istiyoruz” Denizli sözlerini, “Türkiye’yi büyütmek istiyoruz. Tarım ve gıda ülkemiz için olduğu kadar İzmir ve bölgemiz için de önemlidir. Ege Bölgesi’nin tarım ürünlerinin ihraç kapısı olan İzmir çevresiyle birlikte tarım ve işlenmiş tarım ürünleri konusunda ülke ekonomisine büyük faydalar sağlayacak potansiyele sahiptir. Tarım ve Gıda sektörünün değerli temsilcileriyle birlikte İzmir Tarımı’nı Ege Tarımı’nı büyütmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diyerek bitirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası