Ege Postası
Geri

Şengül'den belediyelere TOKİ salvosu

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, başta büyükşehir belediyesi olmak üzere belediyelerin, TOKİ’nin İzmir’de konut yapmaması için her türlü zorluğu çıkardığını açıkladı.
Şengül'den belediyelere TOKİ salvosu
Haberler / Yerel Politika
5 Mart 2013 Salı 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, başta büyükşehir belediyesi olmak üzere belediyelerin, TOKİ’nin İzmir’de konut yapmaması için her türlü zorluğu çıkardığını açıkladı.

AK Parti iktidarıyla beraber Türkiye'de kentlerimiz çok hızlı bir şekilde modernize oldu ve çağa uygun yeni binalar inşa edildini belirten Şengül, “AK Parti Hükümeti döneminde TOKİ tüm Türkiye’de toplam 551 bin konut inşa edildi. Ne yazık ki İzmir, kısa zaman dilimi içersinde sağlanan bu hızlı yapılaşmadan yeterince nasiplenemedi. Budan en büyük engel ise belediyelerdir. TOKİ’nin gelmemesi ,için kanunların kendilerine sağladığı her türlü uygulamayı devreye soktular. TOKİ konutları hizmete girse bile diğer alt yapı hizmetleri yeterince yapmadılar. İzmirlilerin yogun konut talebine karşılık TOKİ belediyeler yüzünden bu talebe yeterince cevap veremiyorlar“ dedi.

Şengül şöyle konuştu:

“Şu an itibariyle TOKİ’nin İzmir'de yaklaşık 50 bin daha fazla konut yapılmış olması gerekirken ne yazık ki bu rakam 10 bin civarında. Basit siyasi hesaplarla İzmir'de ilçe ve Büyükşehir belediyeleri bu hizmet sürecine ket vurdu. Bakıyorsunuz İstanbul'da Toki'nin yaptığı konut sayısı 60 bin civarında. Ankara'da 69 bin civarında. İzmir bırakın bu 2 büyükşehri Bursa, Kayseri ve Konya'nın dahi gerisinde kalmış. Bursa'da 18 bin , Kayseri'de 12 bin Konya'da 14 bin civarında. Belediyeler TOKİ’nin ucuz konut yapmasından ve vatandaşın bundan yararlanmasından siyasi açıdan rahatsızlık duyuyor. Bu yüzden de her türlü engellemeyi yapıyorlar“

Şengül ayrıca Kentsel dönüşüm ile dar gelirli aileler alt yapısı ve cevre düzenlenmesi tamamlanmış, daha yaşanabilir konutlara kavuşacağınıda dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası