Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir 'ekmek israf etme' diyecek

Türkiye genelinde günlük 6 milyon, İzmir'de ise 600 bin ekmeğin çöpe gitmesi nedeniyle harekete geçen AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, ekmek israfını önlemek için öncelikle halkı bilinçlendirmeye yönelecek, evlerde ve toplu tüketim yapılan kuruluşlarda ekmek israfına yönelik neler yapılabileceğini görsel ve yazılı olarak anlatacak. AK Partili gençler kentin işlek caddelerinde stand kurup vatandaşa ‘ekmek israf etme’ diyecek.Vatandaşa dağıtılacak broşürlerde ise ekmekle yapılabilen yemek tarifleri yer alacak.
AK Parti İzmir 'ekmek israf etme' diyecek
Haberler / Yerel Politika
4 Mart 2013 Pazartesi 16:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSi - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekmek israfının önlenmesi için çağrı yapmasının ardından AK Parti İzmir’den bu doğrultuda önemli bir adım geldi. AK Parti İzmir İl Gençlik kolları üyeleri Karşıyaka, Gaziemir, Balçova, Buca ve Konak’ta AVM önlerinde ve işlek caddelerde stand kurup vatandaşa ‘ekmek israf etme’ diyecek.

TİŞÖRT GİYECEKLER VE BROŞÜR DAĞITACAKLAR

Türkiye genelinde günlük 6 milyon, İzmir'de ise 600 bin ekmeğin çöpe gitmesi nedeniyle harekete geçen AK Parti İzmir Gençlik Kolları, ekmek israfını önlemek için öncelikle halkı bilinçlendirmeye yönelecek evlerde ve toplu tüketim yapılan kuruluşlarda ekmek israfın yönelik neler yapılabileceğini görsel ve yazılı olarak anlatacak. Kentin önemli caddelerinde ve AVM önlerinde stand kurup "ekmek israf etme" yazan tişörtler giyecek olan gençler, ayrıca hazırlanan broşürleri de vatandaşa dağıtacak. Broşürlerde evlerde ve işyerlerinde ekmek israfını önlemek için yapılması gerekenler yer alacak. Ayrıca ekmekle yapılabilen yemek tarifleri de broşürde yer alacak.

KIRKPINAR: ASIL ÇÖZÜM KONTEYNIRLAR

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, “Türkiye’de günde 500 ton,yılda ise 550 bin ton ekmeğin israf edildiğini kaydeden Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ekmek israfının karşılığı olan 1.5 milyar lira ile 162 bin askeri ücretliye maaş ödenebildiği,500 okul veya 500 yurt veya 500 kilometre bölünmüş yol yapılabildiğini belirtti. Bizde Ak Parti İzmir Gençlik Kolları olarak harekete geçtik. Kentin işlek yerlerinde tişörtlerimizle broşürlerimizle vatandaşı bilgilendireceğiz. Ekmek israfına yönelik en güzel çalışma mahallelerde apartmanlara günden arta kalan ekmeklerin konulması için konteynırların dağıtılması olur.Bu yönde de belediyelerin ve kurumların adım atması gerek” dedi.

BROŞÜRLERDE NE YAZACAK

EKMEK İSRAFINI AZALTMAK İÇİN EVLERDE NELER YAPILABİLİR '
• İhtiyaçtan fazla ekmek alınmamalı,
• Ekmek poşette saklanmalı,
• Uzun süreli saklama amaçlanıyorsa ekmek derin dondurucuda ve poşet içerisinde saklanmalı
• Ekmek dilimlenerek tüketilmeli,
• Kuruyan ekmekler israf edilmemeli, içinde az miktarda su kaynayan tencerenin üzerine yerleştirilen süzgeç üzerine konularak tüketilmeli
• Bayatlayan ekmekler galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde çeşitli yemek, pasta ve tatlı yapımında kullanılmalıdır.

TOPLU TÜKETİM YAPILAN KURULUŞLARDA ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER
• Toplu tüketim yerleri olan; hastane, yatılı okul, askeri birlik ve öğrenci yemekhanelerinde ‘ekmek israfı önleme planları’ oluşturulması ve hayata geçirilmesi,
• Üretimin talebe göre planlanması
• Raf ömrü uzun kaliteli ekmek üretilmesi,
• Ekmeklerin fırında veya satış yerinde uygun koşullarda saklanması,
• Toplu yemek tüketim yerlerinde ekmeğin dilimlenmiş veya küçük yuvarlak ekmek olarak verilmesi,
• Self servis tezgahlarında ekmeğin baş tarafta değil, yemeklerden sonra yer alması,

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası