Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu'nun örgüt buluşmasında krizin eşiğinden dönüldü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki mesaisine ilçe başkanlarıyla yaptığı kahvaltıyla başladı. Kılıçdaroğlu başkanlara önemli mesajlar verirken, kahvaltıda ufak çaplı bir krizinde eşiğinden dönüldü.
Kılıçdaroğlu'nun örgüt buluşmasında krizin eşiğinden dönüldü
Haberler / Yerel Politika
2 Mart 2013 Cumartesi 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI-HABER SERVİSİ/İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi'nin yeni projelerinin temel atma törenine katılmak için İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentteki tek günlük mesaisine 30 ilçe başkanı ve il yönetimi ile sabah kahvaltısında bir araya gelerek başladı.Swiss Otel'de düzenlenen kahvaltıya Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmirli PM Üyeleri, İl Başkanı Ali Engin,Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, il yönetimi, il disiplin kurulu yönetimi, İl Kadın ve Gençlik Kolu Başkanları, ilçe başkanları katıldı. Kahvaltıya belediye başkanları davet edilmediği için katılmadı. İlçe belediye başkanlarının davet edilmemesinin nedeninde, başkanların geçtiğimiz haftalarda yerel yönetim fuarının detaylarının ve seçim sürecindeki stratejilerin masaya yatırıldığı 2 günlük program kapsamında Kılıçdaroğlu’yla bir araya gelmiş olmalarının yattığı öğrenildi.

BAŞKANLARA TEK TEK SÖZ VERDİ
Basına kapalı olarak gerçekleşen kahvaltı saat 09:00’da başladı. Basına kapalı gerçekleşen kahvaltıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilçe başkanlarına tek tek söz verdi.İlçe başkanları arasında en sert çıkışı Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu'nun yaptığı öğrenildi. Karamustafaoğlu'nun belediye başkanlarının halkın içinde olmadığını, örgütle zaman zaman çatıştıklarını ifade ettiği ve, " Genel merkezimiz Ankara ve İstanbul'a asılıyor ama İzmir'de durum çok iyi değil... Sıkıntılar var" dediği öğrenildi. Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan'ın ise vekillerin demeçlerine dikkat etmesi gerektiğini ifade ettiği belirtildi. Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege'nin, "İlçe kongresinden sonra örgütün önünü açtık. İlçenin kapılarını halka açtık" demesi şaşkınlık yaratırken, bazı ilçe başkanlarının da basından şikayetçi olduğu ve Kılıçdaroğlu'na yerel medyaya destek veren belediye başkanlarını şikayet ettiği öğrenildi.


KRİZDEN DÖNÜLDÜ
Toplantıda ufak çaplı bir krizde son anda önlendi. İsmi Foça'da belediye başkanlığına aday isimler arasında geçen CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert'in " Toplantı daha dar kapsamlı olsaydı daha iyi olurdu" dediği bunun üzerine Milletvekillerin 'biz çıkalım o zaman' diyerek hareketlendiği, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in araya girip konuyu tatlıya bağladığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU: 2B'Yİ ANLATIN
İlçe Başkanlarını tek tek dinleyen Kılıçdaroğlu'nun ilçe başkanlarına uzun uzun sandık örgütlenmesini anlatığı ve, " Her kapıyı çalın...Bütün milletvekilleri sahada olacak. İzmir milletvekilleri yetmezse başka şehirden vekilleri göndereyim. 2B konusunda halkı  bilinçlendirin. Yeni anayasada CHP kesinlikle masada olacak. Kırsala inin. Belediye başkanları kendi işiyle örgüt başkanları kendi işiyle ilgilensin.Ayrıca basına kendi içinizdeki tartışmalarla malzeme vermeyin" dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimde belediye başkan adaylarının anket ve örgüt içinde yapılacak eğilim yoklaması ile belirleneceğini de açıkladığı belirtildi.



TARTAN'DAN 'HOŞGELDİNİZ' MOTORCULARDAN TİŞÖRT

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nında Swiss Otel'de düzenlenmesi nedeniyle otelin girişinde ve lobisinde AK Partili ve CHP'li isimler aynı karede yer aldı.İlçe belediye başkanlarının kahvaltıya davet edilememesine rağmen otele gelen ve ismi Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday isimler arasında geçen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kahvaltı çıkışında Kılıçdaroğlu'nun yanına giderek 'hoşgeldiniz' dedi. Saat 10:30'da kahvaltı sona ererken Kılıçdaroğlu'na otel çıkışı İzmirli Motorcular üzerinde Türk Bayrağı olan ve  'Kemal Kılıçdaroğlu' yazan tişört hediye ettiler. İzmirli motorcular Kılıçdaroğlu'nun içinde olduğu parti otobüsüne Gaziemir'e kadar konvoy halinde eşlik ettiler.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası