Ege Postası
Geri

Susam Boşnaklar gecesinde birlik mesajı verdi

Boşnakların gecesinde konuşan CHP’li Susam, Türk Milleti ifadesinin bir etnik yapıyı değil, tasada ve kıvançta bir olan tüm vatandaşları kapsadığını söyledi.
Susam Boşnaklar gecesinde birlik mesajı verdi
Haberler / Yerel Politika
3 Mart 2013 Pazar 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmirli Boşnaklar Derneği’nin Pınarbaşı’nda gerçekleştirilen dayanışma gecesine katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. Yaşına basacağı bu günlerde yeni bir kalıba dökülmek istendiğini ifade eden Susam, “Cumhuriyeti değiştirmek istenmesi, yeri bir versiyonunun hayata geçirmesi ya da Cumhuriyeti yıkma çabaları asla sonuç vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti, bir etnik Cumhuriyet değildir. Türk ifadesi bir etnik kimliği işaret etmez, tasada ve kıvançta bir olmuş vatandaşların üst kimliğinin adıdır” diye konuştu.

Anadolu’da yaşayan tüm etnik yapıların Kurtuluş Savaşı’nda birlikte mücadele ettiğini hatırlatan Susam, “Atatürk etnik yapıların ötesine geçerek bu topraklarda yaşayanları bir millet olarak bir araya getirmiştir. Bu üst kimlik içinde herkes kendi etnik yapısıyla gurur duyar ama ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözü etrafında birleşir. Bu söz dünyaya baş kaldırıp tek bir ulus olmaya karar vermenin ifadesidir. Bütün etnik yapıları bir arada tutan çimentodur” dedi. Gecede derneğin en yaşlı üyelerine plaket veren Susam, Boşnaklarla halay da çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası