Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir'de 41'inci İl Danışma Meclisi yapıldı

AK Parti İzmir İl Başkanlığı 41. İl Danışma Meclisi Toplantısı eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımı ile gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinden alındıktan sonra İzmir'e ilk kez gelen İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, salona girişinde ve kürsüye geldiği sırada partililerce ayakta alkışlandı. Gördüğü ilgi karşısında duygulandığı gözlenen Günay, ağlamamak için kendini zor tuttu.
AK Parti İzmir'de 41'inci İl Danışma Meclisi yapıldı
Haberler / Yerel Politika
2 Mart 2013 Cumartesi 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanlığı 41. İl Danışma Meclisi Toplantısını Swiss Otel'de gerçekleştirdi. Parti teşkilatlarının yoğun katılım gösterdiği toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, eski Kültür ve Turizm Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Ak Parti İzmir Koordinatörü İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İzmir milletvekilleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar “İzmir'de başarılı olmak istiyorsak, birebir iletişimi geliştirmeliyiz” dedi. Ertuğrul Günay ise salona girişinde ve kürsüye çıkışı sırasında ayakta alkışlandı. Gözleri dolan Günay “Bugün ilk kez icra sıfatı taşımaksızın İzmir'e geldim. Bütün görevler, makamlar, milletin bize verdiği emanettir. Sizlere minnettarım” diye konuştu.


“İZMİRLİLER, AK BELEDİYELERİ GEZSİNLER”

İzmir'i, Ak Parti'nin belediyecilik anlayışı ile buluşturamamanın bir eksiklik olduğunu dile getiren Nükhet Hotar “İzmir hem tabiatı, hem ulaşım ağı, hem insanları ve tarihi konumu ile önemli bir kent. Bütün bunlar yan yana geldiğinde yerel yönetimlerde bizim olmamız gerektiğini düşünüyorum, ancak şu ana kadar böyle bir sonuç göremedik. Oturup kendimizi değerlendirmemiz lazım. Çevre illerde, Ak Parti'den önceki belediye ile daha sonrakini kıyasladığımızda açık ara farkı görebiliyoruz. İzmir'de neden bu başarı için bir adım atamadı? 2003 seçimlerinde yüzde 17 oy aldık. En son bunu ikiye katladık. İzmir'de ciddi bir başarı potansiyelimiz oluştu. Buradaki problemi aşmak için, halkımıza birebir ulaşmayı ihmal etmemeliyiz. İzmirliler, siyasetçileri yanında görmek istiyor. Zaman zaman sofralarına misafir olduğumuzda onların gönlünü kazanabiliriz. İzmir hiçbir zaman, belediyelerin bu kadar başarısız olduğu, halkın bu kadar şikayetçi olduğu bu noktaya gelmemişti. İzmir'in artık Ak Partili belediyecilik anlayışı ile tanışması gereklilik haline geldi. İzmirliler, bizim belediyelerimizin olduğu illeri bir gezsinler, görsünler. Orada yaşayanlara akıllarındaki her şeyi sorsunlar. Yapmamız gereken yüz yüze çalışmaları artırmak. Bunları yaparsak yerel seçimlerde belediyeleri alırız ve genel seçimde milletvekili sayımızı artırırız” diye konuştu.



KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ
Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar “Ak Parti'nin hizmetlerini anlatan bir muhalefet lideri 'Korkarım AK Parti yüzde 70 oy alacak' dedi. O'nun yüzünü kara çıkartmamalıyız. Bir diğer muhalefet lideri de alt katta örgüt toplantısı yapıyor. Bence kısa bir İzmir turu yapmalı. Sahilevlerinde, çok ciddi paralar harcanarak yapılan arıtmanın hala denizi nasıl kirlettiğini görmeli. Hazır oraya gitmişken, EXPO alanındaki uygulamaları da bir görse ve üzerine düşeni yapsa. Giderek daralan yollarda ilerlese ve Karabağlar- Gaziemir bölgesine kaç saatte ulaşabildiğinin farkına varabilse. En az 3 metro yapılabilecek para harcanmışken, nasıl oluyor da hala bir metro bitirilemedi bunu görse. Belki bir faydası olur” dedi.

Seçime yönelik uyarılarda da bulunan Hotar, “Sandıklara sahip çıkmamız ve onları namusumuz gibi korumamız lazım. Çocuklarımız ve torunlarımız için gelişmiş bir İzmir hayal ediyoruz. Şu anda somut olarak göremediğimiz için ancak hayal ediyoruz. Yaz geldiğinde seçim çalışmalarına hızlıca başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“MUTAASSIP DEĞİL MUHAFAZAKARIZ”
Törende konuşan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay “Yaklaşan yerel seçimler öncesi önemli bir tarihteyiz. Bu süreçte kendimizi iyi anlatmamız gerekiyor. Bir yıl sonra belki bu tarihte adaylarımız belli olmuş olacak. Bu süreci iyi değerlendirmemiz ve iç bölgelerde sağladığımız yerel yönetim başarısını Ege'ye de getirmemiz gerekiyor. Ege, sosyalliğe ve batıya en açık bölgemiz. Partimizin ilkelerini daha duyarlılıkla anlatmalıyız. Biz muhafazakar- demokrat bir partiyiz. Asıl vasfımız demokratlık. Muhafazakarlık bunun bir alt özelliği. Bunu, 28 Şubat'ta şapkamızı alıp kaçarak değil, 27 Nisan'da dimdik durarak gösterdik. Muhafazakarlık ve mutaassıplık birbirine benzer ama derinden farklıdır. Bu ayrımı yapmak son derece önemli. Bize yapılan en büyük haksızlık budur. Ülkeyi her yönüyle geliştiren bir siyasi parti, Ege Bölgesi'nde neden yo? Biz, insanlığın var olduğu her yerde var olacağız. Bu dikkati gösterirsek bu bölgede de hak ettiğimiz yere geliriz” dedi.

GÖZLERİ DOLDU
Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinden alındıktan sonra İzmir'e ilk kez gelen İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, salona girişinde ve kürsüye geldiği sırada partililerce ayakta alkışlandı. Gördüğü ilgi karşısında duygulandığı gözlenen Günay, ağlamamak için kendini zor tuttu. Günay “Ekmek kadar temiz, su kadar berrak tutarak 5,5 yıl taşıdığım görevimi bir başka değerli arkadaşıma bir ay önce devrettim. Bu bir ay içinde milletin ve kardeşlerimin sevgisini hissettim. Bugün ilk kez icra sıfatı taşımaksızın İzmir'e geldim. Bütün görevler, makamlar, milletin bize verdiği emanettir. Siyasete girdiğimden bu yana, emanet taşıdığımı bilerek yaşadım. Siyasetten servet edinmeyi hayatım boyunca öğrenmedim. Edirne'den Kars'a kadar dost kazandım. Hepinize minnettarım. Buraya gelirken neden bahsedeceğimi çok düşündüm. İzmir'i Amerika'nın en büyük gazetelerine götürdük. Efes'i, Bergama'yı ilan yaptık, reklam yaptık. İzmir Amerika'nın en çok satan dergilerinde yer alıyor. bugün de 'çam sakızı, çoban armağanı' bir şey getirdim size. 100 bin satan ve milyonlarca kişi tarafından okunan Merian Dergisi, İzmir'i ve Ege kıyılarını anlatıyor. Benim kültür ve turizm adına aktaracak tek şeyim bundan sonra budur” diye konuştu.


AKAY 'SÖZ' ALDI

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ömer Cihat Akay da CHP'li yerel yönetimleri hedef aldı. İzmir'i yöneten ilçe belediye başkanlarının 'beceriksiz' olduğunu söyleyen Akay “İzmir'de ne yazık ki yerel yönetimlerde hakim olan, buna rağmen beceriksizlikleri ile hizmet üretemeyen, bunu bile başkalarının üzerine atan yerel yönetim anlayışı var. Onlar istiyorlar ki İzmir gelişmesin, büyümesin ve hep geri kalsın. Ama şunu çok iyi bilsinler ki bunların tüm engellemelerine rağmen İzmir'i şaha kaldıracağız. İzmir'in hak ettiği yerel yönetimlere kavuşmasına ve hizmet devrinin başlamasına az kaldı. Biz bu teşkilatın enerjisi, aşkı ve inancı ile İzmir'de büyükşehir Belediyesini ve 30 ilçenin tamamını Ak belediyecilik ile tanıştıracağımıza inanıyorum. İzmir'in marka şehir olması için çok çalışacağız ve Ak Partiyi yerel yönetimlerde iktidara getireceğiz. Mızıkçı ve istemezükçü yerel yönetim anlayışından bu kenti kurtararak çağ atlatacağız. İzmir'e Ak belediyecilik mührünü basacağız, söz mü” diye konuştu. Salondan beklediği tepkiyi alamayan Akay'ın 'Ses, az çıktı arkadaşlar' sözleri ise gülüşmelere neden oldu.(AA)


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası