Ege Postası
Geri

“Kentsel Dönüşüm Rantsal Bölüşüm olmasın !”

Bayraklı Emek Mahallesi’nde Erzurumlu vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray son günlerin en çok tartışılan konusu “Kentsel Dönüşüme” dikkat çekti. Çıray “Kentsel dönüşüm rantsal bölüşüm olmasın” dedi.
“Kentsel Dönüşüm Rantsal Bölüşüm olmasın !”
Haberler / Yerel Politika
4 Mart 2013 Pazartesi 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  İzmir Erzurum’u Sevenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Lokalini ziyaret eden Çıray Hükümetin kentsel dönüşümü bazı çevrelerin rant kapısı haline getirdiğini iddia etti. Çıray ” Hiçbir siyasi parti kentsel dönüşüme prensipte karşı çıkamaz. CHP olarak bizde karşı değiliz. Ancak hükümet İstanbul’da bir mahalleyi boşallttı. İnsanlar başka bölgelere bir anlamda sürüldü. Oradaki lüks konutlarda şimdi başkaları oturuyor. Bizim istediğimiz her vatandaşımızın kendi yerinde ev sahibi olmasıdır. Kentsel dönüşüm bazı çevrelerin rant kapısı olmamalıdır” şeklinde konuştu.
Vatandaşları kentsel dönüşüm konusunda belediyelerle ortak çalışmaya çağıran Çıray İzmirlilere şu tavsiyelerde bulundu:
“ Öncelikle mahallenizde kalmayı isteyin. Önerilen projeyi görüp anlayın. Projedeki payınızı ve yerinizi öğrenin. Projenizin depreme dayanıklılık belgelerini alın. Bilmediğin, anlamadığınız yazıya imza atmayın ve gerekirse itiraz hakkınızı kullanın. Merak etmeyin konunun TBMM’deki takipçisi biziz.”

“Gidemediğin yer vatan değildir”
Hükümetin Abdullah Öcalan’la yaptığı müzakereleri de eleştiren Çıray Başbakan’ın insanları bütünleştirmek yerine etnik ve dini açıdan ayrıştırdığını söyledi. Dr. Aytun Çıray “ AKP iktidara geldiğinden beri insanları ayrıştırmaya çalıştı. Hep dini ve etnik ayrılıklara vurgu yaparak yaraları kanatmaya çalıştı. Ancak bu tutmadı. Bölgede yapılan araştırmaya göre Güneydoğu Anadolu insanımızın % 66,6 sı en büyük sorunu işsizlik olarak görüyor. Türk Bayrağı ile yüzde % 95’i gurur duyarken; ana dilde eğitimi sorun olarak görenler ise sadece yüzde 6.6. AKP’nin oyunu tutmamıştır. AKP iktidarı 11 yıldır işsizliği çözmek için ne yapmıştır” diye sordu.

Ülkemizin bir kısmına vatandaşlarımız can güvenliği olmadığı için gidemiyorsa, yani Hakkari Yüksekovaya insanımız gönül rahatlığı ile gezmeye bile gidemez hale gelmişse, orası vatan değildir. Gidilemeyen yer vatan değildir. Bunu sağlamak AKP’nin görevidir. “ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası