Ege Postası
Geri

Yargıtay, İzmir'de bin 941 CHP'linin üyeliğine son verdi

Birden fazla partiye üye olanlarla ilgili verilen karardan sonra toplam 7 bin kişinin üyeliği düştü Bu arada son yapılan "CHP'ye üye ol, çözümün bir parçası ol" isimli kampanya ile CHP'nin İzmir'de üye sayısı 120 bine çıktığı tahmin ediliyor. Çiğli 589 kadın 738'i erkek olmak üzere toplam bin 327 kişiyi üye yaparak 29 ilçeyi geride bıraktı
Yargıtay, İzmir'de bin 941 CHP'linin üyeliğine son verdi
Haberler / Yerel Politika
5 Mart 2013 Salı 15:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı birden fazla siyasi partiye üye olanların üyeliklerini sonlandırdı. Geçtiğimiz Aralık ayında CHP İzmir'de bu şekilde üyeliği sona erenleri sayısı 5 bini aşmışken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bin 941 kişinin daha, birden fazla partiye üye olduğu gerekçesiyle CHP'den üyeliklerini düşürdü. Bu şekilde İzmir'de yaklaşık 7 bin kişinin üyeliği düşmüş oldu. CHP İzmir İl Başkanlığı, bu isimlere ulaşarak, "Yeniden partiye üye olun" çağrısı yapacak.

Merkezden davet
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı inceleme sonucu CHP İzmir'den bin 941 kişinin, "Birden fazla partiye üye oldukları" gerekçesiyle üyeliklerini düşürdü. Bu isimlerin birçoğunun AK Parti'ye de üye olduğu ortaya çıktı. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil imzasıyla örgütlere gönderilen genelgede, "Üyeliklerini CHP'de devam ettirmek isteyenlerin yeniden üyelik başvurusu yapmaları gerekmektedir" denildi. Geçtiğimiz Aralık ayında CHP'de 5 binden fazla, AK Parti'den ise 2 bin 845 partilinin üyeliği birden fazla partiye üye oldukları gerekçesiyle düşürülmüştü.

Kampanya düzenlendi
CHP'nin İzmir'de 114 bin 444 üyesi bulunuyor. Son yapılan "CHP'ye üye ol, çözümün bir parçası ol" isimli kampanya ile birlikte bu sayının 120 bine çıktığı tahmin ediliyor. Öte yandan Temmuz ayında başlatılan kampanyayla, şimdiye kadar 5 bin 431 kişi partiye üye oldu. Çiğli 589 kadın 738'i erkek olmak üzere toplam bin 327 kişiyi üye yaparak 29 ilçeyi geride bıraktı. Karşıyaka 623, Buca 622, Bayraklı 602 kişi üye yaparak ilk dörtte yer aldı. En az üyeyi partiye kazandıran ilçeler ise Karaburun, Beydağ, Kemalpaşa ve Çeşme oldu.
(Onur Çakır-Yeni Asır)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası