Ege Postası
Geri

Denizli’den binlerce kişi Kültür Şöleni'ne akın etti

Uluslararası Türkçe Öğretim Derneği (TÜRKÇEDER) ve İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi'nin (İZDİM) ortaklaşa düzenlediği 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni'ne Denizli’den binlerce kişi tutulan özel trenlerle akın...
Denizli’den binlerce kişi Kültür Şöleni'ne akın etti
Haberler / Kültür - Sanat
26 Mayıs 2013 Pazar 15:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Türkçe Öğretim Derneği (TÜRKÇEDER) ve İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi'nin (İZDİM) ortaklaşa düzenlediği 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni'ne Denizli’den binlerce kişi tutulan özel trenlerle akın etti. 140 ülke ve 55 ilden 2 bin öğrencinin bulunduğu etkinliği izlemek için TCDD’nin Denizli’den İzmir’e mevcut tarifeli trenler yeterli gelmeyince çeşitli sivil toplum örgütleri özel ‘Olimpiyat Treni’ kaldırttı.

    Sakarya’dan Eskişehir’e TIR’larla getirilen 8 tren vagonu Denizli’den İzmir’e binlerce kişiyi taşıdı. Sadece Denizli Gelişimci Teknik Elemanlar Derneği (DENGE) üyesi 500 kişi aileleriyle birlikte iki trenle birlikte İzmir’e Kültür Şöleni'ne gitti. Trenin için bayram günü gibi Türk bayraklarıyla süslendi. Yolculuk esnasında kermesler ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. DENGE Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Şarışın, “Denizli’den 500 kişilik tren ayarlayarak Kültür Şöleni’ne gidiyoruz. Burada tarihi bir olay var. 140 ülkeden gelen öğrencilerin etkinliğine şahit olmak için gidiyoruz. Üyelerimize 140 ülkeden gelen öğrencilerimize ve oradaki faaliyetleri onların meyvesi olan bu hareketi üyelerimize tanıtmak istedik.” dedi.

    DENGE Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sözer ise kendilerinin sadece Denizli’den İzmir’e giderek bu organizasyonu takip edebileceklerini gelen öğrencilerin ize binlerce kilometre uzaklıktan geldiklerini vurguladı. Sözer etkinliğin güzel bir şölen olduğunu ifade etti. Denizli’nin yanı sıra çevre illerden de gelen geniş katılımdan dolayı Basmane Garı’nda yoğunlaşma olurken binlerce kişi daha sonra Kültür Şöleni’ne akın etti. Bazı gruplar birbirinden kopmamak ve kaybolmamak için Kabe’deki gibi dernek ve flamalarıyla dolaştığı görüldü. Vatandaşlar yoğun ilgisi sayesinde 140 ülkeden gelen öğrenciler birer pop yıldızı gibi akşama kadar binlerce fotoğraf çektirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası