Ege Postası
Geri

Denizli’ye 200 ton çeliğin kullanıldığı 10. üst geçit yapılıyor

Denizli Belediyesi, şehirler arası yolda yayaların karşıdan karşıya geçişini güvenli hale getirmek için 200 ton çeliğin kullandığı şehrin 10. üst geçidinin yapımına devam ediyor. Bir kaç gün içinde ayakları tamamlanan Yunus Emre adlı...
Denizli’ye 200 ton çeliğin kullanıldığı 10. üst geçit yapılıyor
Haberler / Genel
28 Temmuz 2013 Pazar 15:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli Belediyesi, şehirler arası yolda yayaların karşıdan karşıya geçişini güvenli hale getirmek için 200 ton çeliğin kullandığı şehrin 10. üst geçidinin yapımına devam ediyor. Bir kaç gün içinde ayakları tamamlanan Yunus Emre adlı üst geçidin 80 tonluk tek parça gövde kısmı vinçler yardımıyla titiz bir çalışma sonucu yerine oturtuldu. Gece yarısında başlayan ve sabaha karşı tamamlanan montaj çalışmalarını Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör de izledi.

Yaklaşık 40 kişilik bir ekip tarafından montajı yapılan üst geçit çalışmalarını izleyen Başkan Zolan, “Yollarımızda ulaşımın daha güvenli yapılabilmesi amacıyla üst geçit projelerimize ayrı bir önem veriyoruz. Üst geçitler, ihtiyaç karşılanıncaya kadar, amaca ulaşılıncaya kadar devam edecek. Bu bölgede bilindiği üzere yolun karşısına geçerken sıkıntı yaşanıyordu. Üst geçit yakın zamanda faaliyete geçtiğinde bu sıkıntı da ortadan kalkacak. Denizlimiz, yollarıyla, caddeleriyle ve yaya üst geçitleriyle ön plana çıkan bir kent haline geldi. Yaya üst geçidimiz de şimdiden Denizli’mize hayırlı olsun.” dedi.

İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunu dile getiren Başkan Zolan, “Denizli’ye yeni bir hizmet, yeni bir güzelliğimizin gelmesi konusunda son noktaya gelmiş durumdayız. Yunus Emre Üst Geçidi, Denizlimizin 10. yaya üst geçidi. Tabi bu geçidin ayrı bir özelliği var; en uzun platformu olan geçit. 65 metre tek parça halinde ayağı olmadan trafikteki güvenliği sağlayacak şekilde kullanabilecek. Biz yine gece gündüz Denizlimizin hizmetindeyiz." diye konuştu.

İhtiyaç duyulan bölgelere üst geçitlerin yapımına devam edeceklerini anlatan Zolan, şunları kaydetti: “Başka planladığımız üst geçitlerimiz var. Trafik yoğunlaşıyor. Bu durumdan çocuklarımız ve yaşlılarımız hızla akan trafikte risk gurubu içindeler. Güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi için zorluk yaşanılan bölgelerde çalışmalarımız devam edecek. Planlanan üst geçit projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi Akhan. Kaybedilen yılları bizim telafi etmemiz lazım. 9 yılı aşkın süredir bunun telaşı içerisindeyiz. 2004 yılında göreve gelindiğinde bir tane yaya üst geçidi yoktu. Bir tane bile köprülü kavşak yoktu. Denizli’nin giriş çıkışları maalesef köye giriş çıkıştan daha kötü durumdaydı. Komşu illere imrenir durumdaydık. Şu an giriş çıkışlarımız çok güzel durumda. Türkiye’deki tüm iller bize imreniyor."

Denizli'nin ilk asma köprü görünümlü üst geçidi olan Yunus Emre Yaya Üst Geçidi, 65 m uzunluğunda olacak. Platform genişliği ise 4 metre. Kemer yüksekliği 15 metre olan üst geçit için 200 ton çelik kullanılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası