Ege Postası
Geri

Dershaneler kapatılırsa, boşluğun nasıl doldurulacağı konusunda veliler endişeli

Milli Eğitim Bakanlığı’nda hazırlanan, dershanelerin yanı sıra etüt eğitim merkezlerinin de kapatılmasını öngören kanun taslağına tepkiler sürüyor. Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği(AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, eğitimin...
Dershaneler kapatılırsa, boşluğun nasıl doldurulacağı konusunda veliler endişeli
Haberler / Güncel
16 Kasım 2013 Cumartesi 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı’nda hazırlanan, dershanelerin yanı sıra etüt eğitim merkezlerinin de kapatılmasını öngören kanun taslağına tepkiler sürüyor.

Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği(AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, eğitimin yazboz tahtasına döndüğü bir dönemde, bu kargaşa da taraflarca tartışılmadan ortak akılla hareket etmeden yapılacak bir hamlenin yıllar boyu sürecek bir aksaklığa neden olmasından endişe duyduğunu söyledi. Bıçak keser gibi ‘kapattım’ demenin vicdani, sosyal yaralara neden olacağı uyarısında bulunan Abdioğulları, dershanelerin ne denli önemli bir işleve sahip olduğunun ortada olduğunu kaydetti. Abdioğulları, “Asıl sorun varken, eğitim sisteminde bir boşluğu dolduran dershanelerle uğraşmanın iyi bir çözüm olmadığını düşünüyorum. Bu durum daha çok fakir ailelerin çocuklarını vuracak. Durumu iyi olan bir şekilde çocuğuna ders aldıracak. Köyde kasabada zeki olup gelecek vadeden ancak fakirlikten okuyamayan çocukların elinden kim tutaca? Bu bir yaradır, ancak yaranın iyileşmesi bu şekilde toplumu endişeye sevk ederek, kamplara ayırarak olmamalı.” dedi. Sonuçta bu dershanelerin yasalarla açıldığını ifade eden Abdioğulları, “Varsa yanlışı denetle kardeşim, eksiği varsa tamamla. ‘Ben kapatırım’, ‘Ben yaparım’ anlayışı ancak darbe ortamında yapılır.” diye konuştu.

"10 YILDA 5 BAKAN DEĞİŞTİ"

Türk Tarım Orman Sendikası Afyonkarahisar 10 Nolu Şube Başkanı Abdullah Umurhan da eğitimde sık sık bakanın değişmesinin eğitimin durumunu ortaya koyduğunu kaydetti. ‘10 yılda 5 bakan değişti’ diyen Umurhan, “Kamuoyuyla tartışılmadan milli eğitim şuurlarında tartışılmadan ucube sayılabilecek torba yasalarla bu kanunun çıkartılmak istenmesine karşıyız. Çok önemli bir konunun kamuoyunda tartışılarak çıkartılmasından yanayız. ‘Biz yaptık oldular’ eğitim sisteminde her zaman kaosa neden olmuştur.” dedi.
Bunun örneklerinin göstermenin mümkün olduğunu ifade eden Umurhan, alternatifi oluşturmadan kapatılmasının sıkıntılı bir durum olduğunu belirtti.

BOŞLUĞU NASIL DOLDURACAKSINI?

Afyonkarahisar Memur Yardımlaşma ve Derneği(AFMEYAD) Başkanı İsmail Barut da MEB’nin hazırladığı dershaneleri, etüt merkezlerini ve okuma salonlarını kapatma taslağını endişeyle karşıladıklarını ifade etti. Barut, şunları söyledi: “Hiçbir hukuki alt yapı olmayan böyle bir konunun gündeme gelmesi bizleri endişeye sevk ediyor. Birçok veli çocuklarının geleceği konusunda endişe duyuyor. Eğitim sisteminde eşitliğin olmadığı, herkese aynı fırsatın verilmediği bir yapıda iyi eğitim almış bir öğrenciyle köydeki bir çocuğa ‘yarış’ diyorsunuz. Dershaneler işte burada rol üstleniyor. Kapatırsanız bu boşluğu nasıl dolduracaksını? Bunun izahı yok.”

‘Bu tasarı oldu bittiyle çıkarılmak isteniyor ancak neden'’ diye soran Barut, Faydaları, sonuçları ortaydayken kapatılmak istenmesinin üstelik bunun tartışılmadan masaya yatırılmadan yapılmasının velileri endişelendirdiğini anlattı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası