Ege Postası
Geri

Dışişleri: El Nusra, BM'de El Kaide yaptırımlar listesine eklendi

Dışişleri Bakanlığı, El Nusra örgütünün, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından 'Irak’taki El Kaide' ile bağlantılı olduğu için El Kaide yaptırım listesine eklendiğini ve ABD tarafından da yine aynı örgütle bağlantısı...
Dışişleri: El Nusra, BM'de El Kaide yaptırımlar listesine eklendi
Haberler / Dünya
15 Ağustos 2013 Perşembe 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanlığı, El Nusra örgütünün, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından 'Irak’taki El Kaide' ile bağlantılı olduğu için El Kaide yaptırım listesine eklendiğini ve ABD tarafından da yine aynı örgütle bağlantısı nedeniyle 2012 yılında terör örgütü listesine eklendiğini açıkladı.

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın verdiği, Türkiye’de bulunan ve Suriyeli mültecilerin yaşadığı kamplarda El Nusra isimli gruba ait militanlar bulunduğuna dair iddialar ve yine Libya İslami Savaşçılar Grubu’na ait bazı militanların Hatay’da bulunan mülteci kamplarına giriş yaptığı ile ilgili soru önergesine cevap verdi.

        Bakan Davutoğlu, Oran’ın verdiği soru önergelerine şu şekilde cevap verdi: "Türkiye, Suriye’deki krizin halkı meşru beklentileri doğrultusunda en kısa sürede çözümlenmesini, demokratik, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, insan haklarına saygılı halkın özgür iradesi ile yöneticilerini seçebileceği yeni bir Suriye kurulmasını arzulamaktadır. El Nusra adlı aşırıcılık yanlısı grup, El Kaide ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile 2012 Aralık ayında ABD tarafından terör örgütü listesine dahil edilmiştir. Ayrıca 1267 (1999) ve 1989 (2011) kararları çerçevesinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) faaliyet gösteren El Kaide Yaptırımlar Komisyonu tarafından 30 Mayıs 2013’te 'Irak’taki El Kaide' ile bağlantılı olduğu için, El Kaide yaptırım listesine eklenmiştir. Hem iç hem de dış kaynaklı terörizmin hedefinde olan ülkemiz, gerekçesi ve amacı ne olursa olsun terörün her çeşidine karşıdır ve bu doğrultuda gerekli mücadeleyi kararlılıkla sürdürmektedir."

        "Suriye’deki insanı trajedinin olumsuz etkilerinin dindirilmesi ve geçiş sürecinin halkın meşru talepleri doğrultusunda neticelenmesi yegane arzumuzdur." denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ancak bu sayede, ülkede istikrar yeniden tesis edilebilecek demokratik, hukukun üstünlüğüne dayalı ve insan haklarına saygılı bir yönetimin kurulmasının önü açılabilecektir. Suriye’deki çatışma ortamından, Suriyeliler olduğu kadar bu ülkede mukim diğer ülke vatandaşları da tabiatıyla etkilenmektedir. Bu kişiler Suriyelilerle birlikte ülkeden şiddetten kaçmak amacıyla, ülkemiz dahil komşu ülkelere sığınmaktadır. Dolayısıyla ülkemizde Suriye’deki çatışmalardan kaçan diğer ülkelerin vatandaşlarının da gelmesi doğaldır. Bu şahıslar kendi ülkelerine dönebilmektedir. Sınır geçişlerinin güvenliği kolluk kuvvetlerimiz tarafından sağlanmakta olup, Suriye’de en kısa sürede barışın hakim olması ana temennimizdir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası