Ege Postası
Geri

Doğum günü veya karne hediyesi diye alınan köpekler, sokağa atılıyor

İnsanlar, çocuklarına doğum günü hediyesi, karne hediyesi veya geçici bir hevesin giderilmesi için petshoplardan aldığı golden, retriever, terrier cinsi köpekler bir süre sonra sokaklara terk ediliyor. Sokakta hayatta kalabilmeleri için gereken...
Doğum günü veya karne hediyesi diye alınan köpekler, sokağa atılıyor
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnsanlar, çocuklarına doğum günü hediyesi, karne hediyesi veya geçici bir hevesin giderilmesi için petshoplardan aldığı golden, retriever, terrier cinsi köpekler bir süre sonra sokaklara terk ediliyor. Sokakta hayatta kalabilmeleri için gereken mücadele ortamına yenik düşen bu köpekler, kısa zamanda hastalanıyor. Sıcak bir yuvada sevilip ilgi görmeye alışmış bu canlar, yalnız kaldıklarında ciddi travmalar yaşıyor.

    Bursa’da, Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından her yıl sokaklardan yüzlerce golden, retriever, terrier gibi ari cins köpek toplanıyor. Hayvanlar, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne getiriliyor.
    
    Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Aysu İlman Altıkardeşler, doğum günü ya da karne hediyesi olarak alınan köpeklerin daha sonra sokağa atıldığını dile getiriyor. Sokakta yaşamaları imkansız olan bu köpeklerin çok büyük travmalar yaşadığına dikkat çeken Altıkardeşler, bu hayvanların, sokaktan toplanarak sağlık kontrollerinin yapıldığı, tedavilerinin ardından kısırlaştırılıp aşılandığı bilgisini veriyor.

    "PETSHOPLARDEN DEĞİL, BARINAKTAN SAHİPLENİN"

    Şu an 15 adet golden retriever, 10 adet terrier ve 10 adet diğer ari cinslerin yanı sıra yüzlerce karışık cins sokak köpeğinin sahiplendirilmeyi beklediğini vurgulayan Altıkardeşler, şu bilgileri veriyor: "Tesisimizdeki çoğunluğu golden retriver dediğimiz ve neredeyse safkan diyebileceğimiz kadar, ari ırk olarak yetiştirilmiş ve genellikle petshoplardan alındık sonra sokaklara sahipleri tarafından terk edilmiş köpekler. Kimisi uzun bir süredir, kimisi de kısa süredir tesisimizde kalmaktadır. Bu mesajı devamlı vermeye çalışıyoruz. Sahiplendirilirken çok özenerek ve düşünerek sahiplenin, petshoplardan satın almayın gelin buralardan sahiplenin."

    Sokaklara bırakılmış bu hayvanların mizaçları itibarı ile sokakta kendilerine bakabilecek durumda olmadığını altını çizen Altıkardeşler, şöyle devam ediyor: "O yüzden şunu söylemek istiyoruz. Satın almayın petshoplardan gelin buralardan sahiplenin. Buralar bu şekilde bir sürü güzel kedi ve köpekle dolu. Hepsinin aşıları yapılmış ve hepsi kısır. Buradan kısırlaştılmayan köpek buradan sahiplenmeniz mümkün değil. Satın almak ya da düşünmeden sahiplenmek yerine eğer bakabilecek durumdaysanız,bu tip köpekleri bakabilecek eviniz bahçeniz varsa gelip buralardan sahiplenin. Sahiplenecek durumunuz yoksa ve hayvanları çok seviyorsanız, gelin buraya bizlerle birlikte olun. Köpekleri gezdirmek için sizlere özel patika yollar yaptık. Köpeklere sevk kayışları takın, onları burada gezdirin, onlara sarılın, onlarla temas kurun. Bu coşkuyu, köpeklerle yaşanan bu sevgi selini birlikte burada bizimle beraberde yaşayabilirsiniz. Hafta sonu da dahil olmak üzere kapılarımız sizlere devamlı açıktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası