Ege Postası
Geri

Düğün takılarını yurt ve su kuyusu için Tanzanya’ya bağışladılar

Tanzanya’da yaşayan Uşaklı işadamı Ubeyd Yeşil, düğünlerinde takılan yaklaşık 40 bin dolarlık takıyı Tanzanya’da inşa edilecek üniversite öğrenci yurdu ve su kuyularının yapımı için bağışladı. Eğitimine Özel Yamanlar Koleji'nde...
Düğün takılarını yurt ve su kuyusu için Tanzanya’ya bağışladılar
Haberler / Güncel
24 Ağustos 2013 Cumartesi 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tanzanya’da yaşayan Uşaklı işadamı Ubeyd Yeşil, düğünlerinde takılan yaklaşık 40 bin dolarlık takıyı Tanzanya’da inşa edilecek üniversite öğrenci yurdu ve su kuyularının yapımı için bağışladı.

Eğitimine Özel Yamanlar Koleji'nde başlayan, Tokyo’da üniversite hayatını tamamlayan, New York’ta İngilizce eğitimi gören Ubeyd Yeşil, geçen yıl Tanzanya’ya yerleşerek iş hayatına atıldı. Ailelerin vesile olması ile Nurefşan Hanım ile evlenen çiftin düğünü Uşak’ta gerçekleşti. Çift düğünde kendilerine misafirler tarafından takılan bütün takıları, Tanzanya’dan gelen yetkililere düğün salonunda teslim etti.

İşadamı Ubeyd Yeşil, inşaat malzemeleri üzerine Tanzanya’da iş kurduklarını hatırlatarak, “Darusselam'da ticaretle uğraşıyorum. 1,5 yıldır oradayım. Türkiye’de faaliyet gösteren 4 fabrikanın distribütörlüğünü yapıyorum. Aynı zamanda Tanzanya’da eğitim faaliyetlerini sürdüren arkadaşlarımızla birlikte Tanzanya’nın geleceği için gayret etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Babasının görevi nedeniyle 4 yıl Pakistan’da yaşadığını söyleyen Nurefşan Yeşil de “Eşim takılarımızı bağışlamamızı teklif edince, hiç tereddüt etmeden kabul ettim. Yaptığımız bağışı Allah kabul etsin, Allah hizmetlerin devamını nasip etsin.” ifadesini kullandı.

Baba Ömer Yeşil de “Ubeyd, Yamanlar Koleji'ni bitirdikten sonra Tokyo’da Üniversitesi'ni tamamladı, bir yıl Tokyo’daki okullarda görev yaptıktan sonra New York’ta İngilizce eğitimi aldı. Kendisine Türkiye’de ihtiyacım olmasına rağmen, Tanzanya’da arkadaşları ile iş kurmayı tercih etti. Düğünlerini yaptık. Ubeyd düğün öncesi yanıma geldi. Bize takılan takıların hepsini Tanzanya’ya eğitim hizmetlerine vermek istediğini söyledi. Ben de bunların hepsi sizin, tasarruf hakkı size ait dedim. Çok mutlu oldum çok duygulandım. Düğün salonunda gelinin ve oğlumun üzerinde takılanları toplayıp Tanzanya’dan gelen yetkili arkadaşlara teslim ettiler. Bu anlayışı görünce gözlerim yaşardı.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası