Ege Postası
Geri

Ege Denizi'nde 180 kaçak kurtarıldı

MUĞLA'nın Bodrum ve Datça ilçelerinden yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isterken bindikleri her iki teknenin de moturunun bozulup su alması üzerine batma tehlikesi yaşayan toplam 180 yabancı uyruklu kaçak, Yunan sahil güvenlik ekipleri ve firkateyni tarafından kurtarıldı.
Ege Denizi'nde 180 kaçak kurtarıldı
Haberler / Ege
18 Eylül 2015 Cuma 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bodrum ve Datça kıyılarından bugün saat 04.00 sıralarında, biri 16 diğeri 10 metrelik iki balıkçı teknesiyle, çoğunluğu Suriyeli olan, aralarında Pakistan ve Afganistan uyrukluların da bulunduğu toplam 180 kaçak denize açıldı. İçinde 135 yolcu bulunan 'Sakin' isimli teknenin Kumburnu Mevkisi'nde, 45 kaçağın bulunduğu 10 metrelik diğer teknenin ise Kardamena açıklarında motoru bozuldu. İki tekne de su almaya başladı. Batmak üzere olan her iki teknedeki kaçaklar, Yunan firkateyni tarafından farkedildi.



Kaçaklar, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin de yardımıyla kurtarıldı. Bodrum ve Turgutreis'te konuşlu iki Türk Sahil Güvenlik botu da her ihtimale karşın bölgeye hareket etti. Yunan internet sitesi "www.defencenet.gr" kurtarılan kaçakların İstaköy Adası'na götürüldüğünü okuyucularına duyurdu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası