Ege Postası
Geri

Eminönü Yeni Cami'de Kadir Gecesi coşkusu

Eminönü Yeni Cami'de binlerce vatandaş bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni dua ederek kutladı. Ellerin semaya kalktığı mübarek gecede, Mısır, Suriye ve Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyasının birçok yerinde devam eden zulmün...
Eminönü Yeni Cami'de Kadir Gecesi coşkusu
Haberler / Güncel
4 Ağustos 2013 Pazar 02:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eminönü Yeni Cami'de binlerce vatandaş bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni dua ederek kutladı. Ellerin semaya kalktığı mübarek gecede, Mısır, Suriye ve Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyasının birçok yerinde devam eden zulmün son bulması için dua edildi.

Akabe Vakfı tarafından Eminönü Yeni Cami'de Kadir Gecesi programı düzenledi. Düzenlenen Kadir Gecesi programına binlerce vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olarak ibadet edilen Kadir Gecesi’nde Eminönü Yeni Cami adeta dolup taştı. Camiye gelen binlerce vatandaş hem dua etti hem de Peygamber Efendimizin mübarek Sakal-ı Şerif'ini görme şansını elde etti. Vatandaşların Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi gösterdiği Kadir Gecesi programında Mustafa İslam Hoca vatandaşlara Kadir Gecesi'nin önemini anlattı.

Akabe Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahri Bulut ise program hakkında kısa bir açıklama yaptı. Kadir Gecesi programının Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacağını söyleyen Fahri Bulut, "Program Mustafa İslam Hocamızın sohbetiyle devam edecek. Programda Mısır, Suriye, Filistin'deki Müslümanlara yardım talep eden bir duamız olacak. Bu gecenin önemine binaen Rabbimize münacatta bulanacağız. Programın sonunda İslam coğrafyasının farklı bölgelerinde hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılacağız." dedi.

Bulut, Müslümanların böyle mübarek gecelerde birbirlerine dua etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası