Ege Postası
Geri

En güzel kareleri çekenlere ödül verildi

Karşıyaka Belediyesi’nin Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliği ile gerçekleştirdiği “Karşıyaka’nın Bir Başka Yüzü” konulu yarışmada dereceye girenlere törenle ödülleri verildi, yarışma fotoğraflarının sergisi açıldı
En güzel kareleri çekenlere  ödül verildi
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Kasım 2012 Cumartesi 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Karşıyaka Belediyesi’nin Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliği ile gerçekleştirdiği “Karşıyaka’nın Bir Başka Yüzü” konulu yarışmada dereceye girenlere törenle ödülleri verildi, yarışma fotoğraflarının sergisi açıldı. “Karşıyaka Uluslar arası Fotoğraf Günleri” kapsamında Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış toplantısında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Fotoğraf çok şeyi anlatabilir. Sizler çektiğiniz kareler ile o anı en iyi şekilde yansıtıyorsunuz. Tarihe tanıklık edecek anları ölümsüzleştirdiğiniz için sizleri kutluyorum. Karşıyaka Belediyesi olarak 3. gerçekleştirdiğimiz fotoğraf yarışması ile orijinal görüntüler kazandık. Gelecek yıllarda da tekrar edeceğiz.” Dedi. EFSA Başkanı Fenay Ulu fotoğrafa gönül verenlerin oluşturduğu derneğin özveriyle hizmet ürettiğini belirterek “ Bizlere destek olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür ediyorum.” Dedi.
Yarışma birincisi Can Yücel, İkincisi Şimal Çağrıcı ve üçüncüsü Emrah Argın ile mansiyon kazanan üç fotoğrafçı ve EFSA ödülü alanlara plaket ve para ödülleri Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve EFSA Başkanı tarafından verildi.
Konuşmalardan sonra yarışma fotoğrafları sergisi açıldı. Çeşitle ödüller alan 7 fotoğraf ile sergilemeye layık görülen 33 eserin sergisi büyük beğeni aldı. Yarışmanın kataloğu Karşıyaka Belediyesi tarafından bastırılarak fotoğrafçılara dağıtıldı. Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde ayrıca Türkiye Foto Muhabirleri Ege Bölge Temsilciliği tarafından “Haberin İçinden”, EFSA tarafından da “Portre” konulu fotoğraf sergileri açıldı.
Fotoğraf Günleri kapsamında ülkemizden 10 ayrı ilden, ayrıca Filistin, Gürcistan, Yunanistan ve İspanya’dan fotoğrafçıların katılımı ile iki gün boyunca söyleşiler, slayt gösterimleri ve fotoğraf üzerine paylaşımlar gerçekleştirilecek.

Karşıyaka Belediyesi’nin Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Karşıyaka’nın Bir Başkan Yüzü” konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmaya katılan 42 fotoğrafçının 194 eseri jüri tarafından değerlendirildi. Yarışma’da Yan Yücel’in “Yelkenliler” adlı fotoğrafı birinciliği kazanırken, Şimal Çağrıcı’nın “Anıtta Tören” adlı fotoğrafı ikinci, Emrah Argın’ın “Dansçılar “ adlı fotoğrafı üçüncü oldu. Yarışmada Hakan Kuyumcu, Mehmet Yasa ve Emrah Argın mansiyon kazanırken, Şimal Çağrıcı ayrı bir fotoğrafı ile EFSA Özel ödülü kazandı. Yarışmaya katılan fotoğraflardan 33 adedi sergilemeye değer bulundu. 

Türkiye Fotoğraf Sanatçılar Federasyonu onayıyla gerçekleştirilen yarışmanın seçici kurulu EFSA Yönetim Kurulu Başkanı-Fotoğraf sanatçısı Fenay Ulu, fotoğraf sanatçısı Erol Özdayı, Yar. Doç. Dr. Ahmet İmençer, fotoğraf sanatçısı Orçun Okur ile Karşıyaka Belediyesi Basın Danışmanı Sedat Sözer’den oluştu. Karşıyaka’da gerçekleştirilen festivaller, şenlikler, spor yarışmaları ve etkinlikleri içeren yarışmanın sergisi 16 Kasım 2012 Cuma günü saat 18.30’da Ziya Gökalp Kültür Merekzi’nde törenle açılacak. Yarışma birincisinin 2.500 TL, ikincisinin 2000 TL, üçüncüsünün 1500 TL, mansiyonların 750 TL ve EFSA Özel Ödülü’nün 250 TL ödülü ve plaketleri Karşıyaka belediye Başkanı Cevat Durak tarafından verilecek.
Fotoğrafın kentin kimliğini yansıttığını ve gelece aktardığını belirten Karşıyaka belediye Başkanı Cevat Durak “ Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz fotoğraf yarışmalarının albüm kitaplarını basıyoruz. Kentimizin görünümünü geleceğe taşıyan fotoğraf karelerini topluma kazandırıyoruz. Farklı bir gözle bakarak en güzel açıyı ve ışığı yakalayan fotoğrafçılarımızın hepsini kutluyorum. “ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası