Ege Postası
Geri

Engelli, şehit yakını ve gazileri ücretsiz taşıyor

İZMİR'de Konak-Alsancak-Talatpaşa hattında taksi dolmuşçuluk yapan Kıvanç İşçen, aracına binen engelli, gazi ve şehit ailelerinden artık ücret almayacak. Bunu dolmuşunun arka camına yazdığı yazıyla duyuran İşçen, "Maddi durumları iyi olmadığı ve belediye otobüslerinden ücretsiz yararalanabildikleri için taksi dolmuşlara binmiyorlardı. Soğukta, yağmurda duraklarda beklemelerine üzüldüğüm için onlardan ücret almamaya karar verdim" dedi. Öte yandan Konak Belediyesi önündeki engelli araç park yeri tabelası sökülüp, yerine şirket isimlerinin yer aldığı yön tabelasının asılması tepki çekti. İzmir'deki bu taksi dolmuşta
Engelli, şehit yakını ve gazileri ücretsiz taşıyor
Haberler / İzmir
31 Ekim 2015 Cumartesi 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak-Alsancak-Talatpaşı hattında taksi dolmuşuyla yolcu taşıyan Kıvanç İşçen duyarlı ve örnek bir uygulamaya başladı. Aracının arka camına, "Bu araca engelliler, gaziler ve şehit aileleri ücretsiz binebilir" yazısı yazdırdı. Arka cama bir de 'K.Atatürk' yazan ve Türk bayrağı asan İşçen, bu karara soğukta, yağmurda otobüs duraklarında bekleyen engellileri sık sık gördüğünü ve üzüldüğünü söyledi. Şehit aileleri ve gazilere de katkı da bulunmak isteğini belirten İşçen, "Engelliler, şehit yakınları ve gaziler maddi durumları iyi olmadığı için otobüslere biniyorlar. Belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanma hakları olduğu için duraklarda otobüsün gelmesini bekliyorlar. Bizim araçlarımıza binmiyorlar. Onları duraklarda soğukta, yağmurda beklerken görünce üzülüyordum. Ben de ücretsiz taşıma kararı aldım" dedi.

TEPKİ ÇEKEN PANO
Konak Belediyesi önündeki engelli araç park yeri tabelası sökülüp, yerine şirket isimlerinin yer aldığı yön tabelasının asılması tepki çekti.

Basmane semtindeki Konak Belediyesi hizmet binası önündeki park yerinin engelli araçlarına ait olduğu bölümü gösteren direkteki tabela yerinden sökülüp, çevrede işyerlerinin isimlerinin yazılı olduğu yön tabelası asıldı. Bu durum tepki çekerken, kaldırım üzerine böyle bir tabelanın asılmasının reklam yönetmeliklerine de aykırı olduğu belirtildi.


Daha çok Belediye'nin engelli çalışanları tarafından kullanılan otoparkta, kaldırım üzerindeki tabelanın kaldırılıp yerine böyle bir tabela asılması ve yetkililer tarafından farkedilmemesi, çevrede en çok konuşulan konu oldu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası