Ege Postası
Geri

Kent Ekmek'te üretime grev molası: Zam yoksa ekmek de yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kent Ekmek bünyesinde yaşanan ücret anlaşmazlığı sonrasında işçiler greve gitti. Sendika ile belediye yönetimi arasında yaşanan zam çıkmazı nedeniyle kepenk kapatan fabrikada üretim durdu, Kent Ekmek bayilerinde ekmek satışı yapılamadı. Kent Ekmek'te üretime grev molası
Kent Ekmek'te üretime grev molası: Zam yoksa ekmek de yok!
Haberler / İzmir
30 Ekim 2015 Cuma 17:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden Grand Plaza bünyesinde dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatla ekmek çıkartan Kent Ekmek Fabrikası'nda üretime grev molası geldi.
 
 
TOPLU SÖZLEŞME KRİZİ GREVLE SONUÇLANDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kent Ekmek Fabrikası’nda yetkili olan Tek Gıda İş Sendikası arasında başlayan toplu sözleşme görüşmeleri ücret maddesinde tıkanmış, sendikanın istediği yüzde 24’lük ücret zammına karşı, işveren İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 8 zam önermişti. Gelişmeler üzerine sendikanın grev kararı  alırken, 65 işçinin çalıştığı Kent Ekmek Fabrikası'nda bugün itibarı ile üretim faaliyetleri tamamen durdu.
 


FABRİKA KEPENK KAPATTI, ÜRETİM DURDU
Çiğli’deki Kent Ekmek Fabrikası’nda "Bu iş yerinde grev vardır" pankartları asan 65 sözleşmeli personel bugün sabah saatlerinden itibaren iş bıraktı. Grevin taraflar arasında anlaşma sağlanıncaya kadar devam edeceği öğrenilirken, sendika ise yaptığı duyuruda yaşanan kriz giderilemediği takdirde iş başı yapmayacaklarını açıkladı.


 
GREV DAR GELİRLİYİ VURDU!
Günde yaklaşık 60 bin adet ekmek üreten belediyeye ait 54 satış noktasında vatandaşa 65 kuruştan ulaştıran Kent Ekmek Fabrikası'nda üretimin durması ile birlikte hizmet de aksadı. Çölyak hastaları için özel olarak çıkartılan ve 70 ile dağıtılan glutensiz ekmek üretimi de grev nedeniyle sekteye uğradı.



KILIÇDAROĞLU'NA GİTTİLER
Diğer yandan, anlaşma sağlanıncaya kadar çalışmayacaklarını duyuran sendika yönetimi, tek günlük seçim programı kapsamında kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu ile Çiğli'deki ziyaretin ardından bir görüşme gerçekleştirdi. Kent Ekmek işçisinin sıkıntılarını Kılıçdaroğlu'na aktaran sendika yönetimi yaklaşık 15 dakika süren görüşme sırasında, CHP liderinden sorunun çözümü için yardım istedi. Ayrıca, Kent Ekmek işçilerinin Kılıçdaroğlu'nun Çiğli'deki programı esnasında yanlarında getirdikleri pankartlar ve attıkları sloganlar ile Büyükşehir Belediyesi'nin tutumunu protesto etmesi de dikkat çekti.
 
SENDİKA SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ: İŞBAŞI YAPMAYACAĞIZ
Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu yüzde 8'lik ücret zammını kabul etmelerinin mümkün olmadığını aktaran Tek Gıda İş Sendikası İzmir 7 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bircan, greve devam edeceklerini belirterek, "Gelinen noktada belediyenin olumlu bir adımı yok. Bizim bu koşullar altında işbaşı yapmamız mümkün değil. Vatandaşlarımızı mağdur etmek istemiyoruz ancak, yaptığımız görüşmeler neticesinde ne belediye, ne de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sorunu çözmeye yanaşmadı. Zor koşullar altında çalışan emekçi kardeşlerimizin alın terinin karşılığı olan ücretleri istiyoruz. Sözleşme imzalanıncaya kadar kesinlikle işbaşı yapmayacağız" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası