Ege Postası
Geri

“Engelsiz Balo” Emaneti Sahibine Ulaştı

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Türkiye’de engellileri kucaklayan en kapsamlı buluşmalardan biri olarak gerçekleştirilen “Engelsiz Balo” etkinliği, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin plaket ve anı tablosuyla taçlandı. Derneğin CHP İl Başkanlığına takdim ettiği tablo ve plaket, CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Büyükşehir Meclis Üyesi Uğur Yelekli tarafından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu.
“Engelsiz Balo” Emaneti Sahibine Ulaştı
Haberler / Yerel Politika
10 Şubat 2013 Pazar 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nca yapılan “Engelsiz Balo” etkinliğinin fotoğraflarının olduğu tablo ve plaket, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Büyükşehir Meclis Üyesi Uğur Yelekli tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verildi.

STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’nın da katıldığı görüşmede CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir’de engellilere yönelik yapılan etkinlikten duyduğu memnuniyeti vurguladı. Engelli yurttaşların bugüne kadar kendilerine verilen sözlere karşın sürekli toplumsal yaşamın dışında tutulduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “AKP Hükümeti gibi pek çok hükümet, engellilerin, her yurttaş gibi iş sahibi olmak, bir yuva kurmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamak gibi insancıl isteklerini görmezden geldiler. Engelli çocuğu ya da yakını olan ailelerin kaygılarını anlamak istemediler” dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi’nin, her engellinin eğitimine, yeteneklerine, fiziksel ve ruhsal durumuna uygun bir şekilde üretmesi, toplumsal yaşamın içinde yer alması için politikalar oluşturulması gerektiğine inandığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Yurttaşın başkalarına el açmaması, onurunu ve umudunu kıracak davranışlarla karşılaşmaması gerektiğini düşünüyoruz. Engelli haklarını da temel bir insan hakkı olarak değerlendiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası