Ege Postası
Geri

CHP İzmir Makedon Göçmenleriyle bir araya geldi

Makedon Göçmenleri Dernekleri Güçbirliği Platformu üyeleri ile buluşan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, hükümete sert sözlerle yüklendi.
CHP İzmir Makedon Göçmenleriyle bir araya geldi
Haberler / Yerel Politika
9 Şubat 2013 Cumartesi 11:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI - Makedon Göçmenleri Dernekleri Güçbirliği Platformu üyeleri ile buluşan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, hükümete sert sözlerle yüklendi. AK Parti ile BDP'nin ortak hareket ettiğini belirten CHP’li Yüksel ve Engin, Birgül Ayman Güler’e dönük eleştirilerin parti programını yansıtmadığını belirterek, “CHP çok sesli bir partidir, parti bünyesinde her türlü görüşe yer vardır” dedi.

ENGİN:ACILARIN ÜSTÜNE GELECEK KURMAKM ZORDUR
Konuşmasının başında ülkenin önemli bir dönemeçten geçtiğini kaydeden CHP İl Başkanı Ali Engin, muhacirlik ve göçmenlik konusunun geçtiğimiz asrın önemli ekonomik ve sosyal sorunlarından biri olduğunu kaydetti. Engin konuşmasına şöyle devam etti; “Acıların üzerine gelecek kurmak oldukça zordur. Biz barış ve huzur içerisinde, refahın hakim olduğu, kardeşliğin ve eşitliğin hüküm sürdüğü bir ülkede yaşamak istiyoruz. Ancak, oy için, iktidarda kalmak için, hırsları uğruna insanları ayrıştırarak siyaset yapanlar var. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin çimentosudur. Bu ülkenin kuruluşunu da, kurutuluşunu da biz sağladık. Ulu Önder Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak zorundayız. Milli görüş gömleğini üzerinden daha yeni çıkartmış olan AK Parti’nin aksine, herkesin kanun önünde eşit olduğunu savunuyor ve sosyal demokratlık görevimizi yerine getiriyoruz. Bizim laiklik ve eşitlik ilkelerinden vazgeçmemiz,adalet ve kardeşliği bir kenara bırakmamız mümkün değil. Bunlardan vazgeçersek zaten CHP olmaktan çıkarız”

GÜÇLÜ, ÖZGÜR VE TAM BAĞIMSIZ BİR ÜLKEDEN YANAYIZ
Son dönemlerde parti olarak birçok saldırıyı göğüslemek zorunda kaldıklarını söyleyen Engin, “Yaşanan tartışmalar ortada. Bizler ayrışmaya yol açabileceği için federasyon fikrine karşıyız. CHP’den başka herkes baasçı anlayışla, özellikle doğu ve güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere, etnik kinlikleri siyasete malzeme ederek toplumu ayrıştırmaya çalışıyor. Biz ayrışmadan değil birlik bütünlükten yanayız. Güçlü, özgür ve tam bağımsız bir ülkeden yanayız. Avrupa başta olmak üzere, birçok dünya ülkesi tüm bu ayrılıkçı politikaları bir kenara bırakmış, bugün ulusalcılık ilkesine sahip çıkar olmuştur. Biz de artık bunları bir kenara bırakmak durumundayız. 30 yıldır süren tüm kışkırtmalara rağmen bu toplum bölünmedi. İzmir gibi 8500 yıllık bir kentte kardeşlik içinde yaşayarak, tarihle ve doğa ile bütünlük içinde, barış içinde yaşamak zorundayız” diyerek AK Parti’yi ve de hükümeti eleştirdi.

YÜKSEL: ERDOĞAN, İMRALI’YA TRAFİK POLİSLİĞİ YAPIYOR
Dernekler tarafından düzenlenen toplantının bir başka konuğu olan CHP İzmir Milletvekili Alattin Yüksel ise, konuşmasının başında İmralı’da yaşanan gelişmelere değinerek terör başta olmak üzere önemli konulara değindi; “Ne zaman özgürlükleri savunsak, BDP ile aynı kefeye konuyoruz. Tayyip Erdoğan İmralı’ya trafik polisliği yapıyor. Oraya kimim gideceğini ayarlamaya çalışıyor. Kendisi, Oslo müzakerelerini tespit edip kamuoyuna duyurduğumuzdan bu yana, terör örgütü ile pazarlıkları ayyuka çıkmış ve aleni şekilde süreci yönetir olmuştur. Türk halkında farklı bir algı yaratma ve insanları kandırma peşindeler. Dün BDP’li vekiller teröristler ile kucaklaşırken onları eleştirenler, bugün kendileri aynı teröristler ile kucaklaşıyor. Biz özgürlükleri savunduğumuzda bizi BDP ile aynı kefeye koyan AK Parti, şimdi BDP ile ortak hareket eder hale gelmiştir.”

HERKESİN PARTİSİYİZ
Bir inancın başka bir inanca üstünlüğü olamaz” diyerek sözlerini sürdüren Milletvekili Yüksel, halkı ayrıştırmaya yönelik her türlü hareketin parti programlarına ters olduğuna da değindi. CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler’in sözlerinin çarpıtıldığını ve partinin aleyhinde kullanıldığını da belirten Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim hedeflerimiz aynı, değişen bir şey yok. Partimizin genel politikası bu değil. CHP farklı görüşleri bünyesinde barındıran bir partidir. Bizler çok seslilikten yanayız. Bizler tek başına kıyıların partisi değiliz. CHP tüm ülkenin partisidir. CHP kimliğini tüm halka yayarak tüm ulusun partisi olacağız. Bu ülkenin tek kurutuluşu Türkiye’yi AK Parti’den kurtarmaktan ve AK Parti iktidarını sağlamaktan geçer. Ülkenin birçok sorunu var. Bu sorunları sadece lafta dile getirmek değil, bunları çözmek de gerekli. Biz bu ülkenin kaynaklarlını satmadık. AK Parti iktidarı ülkenin kaynaklarını sattığı gibi, üstüne bir tek şey dahi koymadı. Misak-ı Milli sınırları içinde bütün ülke bizimdir, bizim kalacaktır. Ülkenin her santiminde olmaya da devam edeceğiz. Bu ülkeyi kimseye terk etmeyeceğiz. Biz herkesin partisiyiz. Halk da “Biz bölünmek istemiyoruz” ve “Barıştan yanayız” diyor. İnsanlar huzur istiyor. Asıl tehlike ise izlenmekte olan ayrıştırıcı politikalardır. Bu ülkenin birlik ve beraberliğini korumak hepimizin ortak görevidir. Bu tarz oyunlara gelmeyeceğiz. Bu ülkenin bağımsızlığını birlikte kurşun atarak kazandık ve birlikte yaşatacağız. Herkesi eşit kabul ederek, bütünlük içerisinde yaşamaya devam etmek zorundayız. Partimizin de anlayışı budur. Farklı görüşler bizi tahrik etmemeli. Eşitlik herkes için eşitliktir. Bugün bu bütünlüğü en güzel sürdüren kent de İzmir ve İzmirlilerdir.”

“BU ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİ GÖÇMENLERDİR”
Son olarak toplantıyı düzenleyen dernek yöneticileri ve dernek üyelerine de seslenen Yüksel, “Göçmen lafını doğru bulmuyorum. Cumhuriyet değerlerinin en güçlü savunanlardan biri sizlersiniz. Her sıkıntıda ortaya çıkarak özveri ile ülke bütünlüğünü yine sizler savunuyorsunuz. Bu ülkenin asıl sahibi sizlersiniz” dedi. Mübadelelere ve savaşlara da değinen Yüksel, Osmanlı döneminde farklı topraklarda yaşayan bir çok vatandaş olduğunu hatırlatarak, farklı yerlerde yine bu ülkenin çıkarları için onların savaştığını dile getirdi. Yüksel; “Kimseyi ayrıştırma, ötekileştirme gibi bir anlayışımız yok. Biz bu ülkede yaşayan her etnik kökeni eşit olarak görüyoruz. Bir sorun olduğunda herkes yüzünü CHP’ye dönüyor. Bizim bu ülkeyi kuran ve yükselten parti olduğumuz herkesçe biliniyor. Çünkü, parti olarak bir sorumluluğumuz, tarihten gelen bir misyonumuz var. CHP ilelebet ülkemizin birliği konusunda mücadelesine devam edecek. Bu misyonu yüklenmiş olmaktan ötürü de gurur duyuyoruz. Ata’mızın mirası olan devrim ve ilkelerimizi yaşatma konusunda misyonumuzu sürdüreceğiz. Bunu da sizin gibi kardeşlerimizle sürdüreceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası