Ege Postası
Geri

İş isteyen Romanlar, ayrımcılıktan yakındı

İZMİR’deki Romanlar, AK Partili yöneticilerden iş istedi. Roman Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Çardak, "Özellikle özel sektörde Roman olduğumuzu öğrendiklerinde sıkıntı ile karşılaşıyoruz" dedi.
İş isteyen Romanlar, ayrımcılıktan yakındı
Haberler / Yerel Politika
9 Şubat 2013 Cumartesi 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcısı Nazmi Kalyoncu, il yönetim kurulu üyeleri Metin Özçeri, Çağlar Ay, Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, Roman Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Çardak ve üyelerle kahvaltı yaptı. Romanlar, kentsel dönüşümün yerinde yapılmasını ve evlerin tek katlı, bahçeli olmasını isterken; AK Partililer rızası alınmadan kimsenin evinin yıkılmayacağını söyledi. İşsizlikten yakınan Romanlar özellikle ayrımcılıktan yakındı. Dernek Başkanı Çardak, "İş bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle özel sektörde çalışmaya başladığımız zaman Roman olduğumuz öğrenildiğinde sorunlar çıkıyor. Bu sorunlar işten çıkarmaya kadar varıyor" dedi.


AK Partililer de bu konuda İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla destek vereceklerini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası