Ege Postası
Geri

Barutçu halkına CHP'li Çam sahip çıktı

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Arazileri elinden alınan Barutçu halkını dinledi.
Barutçu halkına CHP'li Çam sahip çıktı
Haberler / Yerel Politika
9 Şubat 2013 Cumartesi 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- Barutçu Köyünde yaşanan ve Orman Bakanlığının çıkardığı Özel Ağaçlandırma Yasasını fırsat bilerek önceliğin Köy halkında  olduğu halde,  Barutçu Köyünden hiç kimsenin haberi olmadan  500 dönüme yakın arazilerin  haber verilmeden haksızca alınmasının yankıları devam ediyor.

Köy halkının bu sorunu CHP İzmir milletvekili Musa Çam, CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel ve Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür tarafından incelendi.

Konu hakkında görüş bildiren Barutçulular :” Söz konusu Orman arazilerinin kiralama haklarında önceliğin kendilerinde olduğunu ancak hiç haber verilmeden kiralamanın yapılmasını kabul edemeyeceklerini söylediler. Bu arazinin  içinde Mezarlık, Kale ve eski yerleşim alanlarının olduğunu  belirten Barutçu halkı ,bu yerlerin Barutçu halkı için manevi değerininde  olduğunu belirttiler. Yerlerimizi geri almak için  her türlü hukuksal mücadeleyi yapacağız diyerek,  kendilerini dinleyen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ a konuyu Ankara’da, TBMM de takip etmeleri isteğinde bulundular. Barutçu halkını dikkatle dinleyen CHP İzmir Milletvekili  Musa Çam :”  Barutçu köyünün haritada yerini bilmeyen bir kişinin, kişilerin tesadüfen, kendiliğinden gelerek bu yerleri kiralamasının mümkün olmadığını söyleyerek , İlçe Başkanımız ve Belediye Başkanımızda konuyu araştırıyor, Barutçu halkına  haber verilmeden köy arazisinin kiralanması, bunu kimin kimlerin kiraladığı, bu işin arkasında kimlerin olduğunun takipçisi olacaklarını, kiralamanın iptal edilmesini için ne gerekiyorsa yapacaklarını” söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası