Ege Postası
Geri

Engin: Akay'ı kahvede gören var mı'

Bayraklı Yamanlar Mahalle Muhtarlığı’nı ziyaret eden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İzmir’de çok çalışıyor algısına sert tepki göstererek, “Bizim örgütümüzde AK Parti çok çalışıyor algısı var. Büyük bir yalan. AK Parti il başkanı 7 ay oldu göreve seçilişi, bir gün bir kahvede, bir toplantıda, bir törende görmedim adamı” diye konuştu. Engin İzmir'in CHP açısından önemine dikkat çekerek "İzmir'i kaybedersek hep birlikte ağlamamız gerekir" dedi.
Engin: Akay'ı kahvede gören var mı'
Haberler / Yerel Politika
16 Aralık 2012 Pazar 00:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- Hafta sonu mesaisini Bayraklı’da vatandaş ziyaretlerine ayıran CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in bu seferki durağı Yamanlar Muhtarlığı oldu. Vatandaşlarla samimi bir sohbet gerçekleştiren Ali Engin “il Başkanı da olsak böyle yerlere gelmemez gerekir. Bunlar abartılacak görevler değil. Partinin sade bir üyesi de olabiliriz. Bu görevleri şundan önemsiyorum. Çok çalışmak, hizmet etmek, doğru işler yapmak için önemli. Onun dışında bize yeni güç katması için değil, farklı bir amaçla değil. Ben buna inanıyorum” diye konuştu.

FETHULLAHÇI DERNEKLERE DE GİDİYORUZ, KİLİSE DERNEKLERİNE DE
Biz her bölgeye gidiyoruz. 30 ilçemizin tamamına gidiyoruz. Ödemiş’e de, Beydağ’ına da, Kiraz’a da, Yamanlar’a da, Mavişehir’e de, Alsancak’a gidiyoruz. Konsoloslarla da toplantı yapıyoruz, Fethullahçı derneklerle de yapıyoruz, Kilise dernekleriyle de yapıyoruz, Cemevine de gidiyoruz” diyen Al Engin “İzmir’in en zengin işadamlarını olduğu ESİAD’da da toplantı yapıyoruz, işçi sendikalarıyla da görüşüyoruz. Muhtarlarımızla da görüşüyoruz. Herkesle görüşüyoruz. Bizim CHP olarak herkese ihtiyacımız var. Biz herkesin partisiyiz. Ülkeyi kuran partiyiz. O açıdan daha çok gelmemiz lazım aslında. Görev bölümü yaparak gelmemiz lazım, işte birimiz oraya, öbürü oraya, milletvekilimiz oraya, ilçe başkanımız, belediye başkanımız bu tip yerlere daha çok gelmemiz lazım.

İZMİR'İ KAYBEDERSEK OTURUP AĞLAMAMIZ GEREKİR
Ben kendimi şanslı görüyorum. Öbür türlüsü zaten beni sıkıyor. Öyle profesyonel siyasetçi gibi, kapalı ortamlarda belli gruplarla değil, herkesle konuşmak, herkesle kapıları açık tutmak, siyasette bu bana oy verdi vermedi, kongrede böyle olmuştu ben bunu hiçbir zaman sorun etmedim. Bizim kaygımız başka. İzmir’i kaybedersek hep birlikte ağlarız. Bana oy veren de vermeyen de. Bu hesabı yapamayız. Birlikteliği güçlendirmek. Herkesin partisi yapmak İzmir’de. CHP herkesin partisi olmalı” diye konuştu.



HERKES İÇİN CHP
Son seçimde CHP’nin sloganı da buydu. ‘Herkes için CHP’. Müthiş bir slogandı diyen Ali Engin “Biz seçkinciler partisi değiliz. 60 kişilik parti meclisinde kaçı seçkin. Hiçbirisi değil. Biz ne zaman devlet olduk da milyar dolarlık para elde ettik. Anavatan’a Doğru Yol’a oy verenlerin oyunu almamız gerekir. Alıyoruz da zaten. Biz Çakmur’la yüzde 35 almıştık, Kocaoğlu’yla yüzde 55 aldık. Biz bütün bölgelerden oy alıyoruz. CHP sadece Alevilerin oy verdiği parti değildir. Herkes CHP’ye oy veriyor. Biz oyumuzu yüzde 50’ye çıkarmamız lazım. Bunun olması için Güneydoğu’da oylarımızı arttırmamız lazım. Dindarlardan oy almamız lazım. Camiye gitmek sola karşı olmak değildir. Oruç tutmak solcu olmayı engellemez. Hem Kürt olabilirsin hem ülkeyi kuran, birliğinden bütünlüğünden yana olan bir partiye oy verebilirsin. Geçmişte tabii ki eksikler yaptık. Bugün parti yeni şeyler söylüyor. Yaptıkları hataları telafi etmeye çalışıyor. Partiyi kadınlara açıyor. Eskiden Güneydoğu’da kilit vurulmuştu partiye, bugün insanlar parti yöneticisi olmak için yarışıyorlar. Orda ciddi bir iyileşme var. Biraz zamana ihtiyacımız var. Van ilçe başkanımız artık bizden korksunlar diyor. Bunu böyle yapmamız lazım. CHP’yi kalıba sokmaya hakkımız yok. Türkiye’de 10 milyon emekli var. Eşleriyle birlikte 20 milyon. Ekonomimiz borçla büyüyen, ithalata dayanan bir ekonomi. İşçi emekçi, hangi işçiden bahsediyorsun. Ortada sendikalı işçi de yok. DİSK’in 500 bin sendikalı işçisi var, CHP’li belediyeler olmasa sendikalı işçi de olmayacak. CHP kurucu bir parti olarak itfaiye görevi yapıyor. Ülke yangın yeri gibi. Geçen gün bir milletvekilimiz yoldaşlığı bırakalım dediğinde ben bunu biraz yadırgayabilirim. Yoldaşlığı bırakmayacağız, yeni yoldaşlar bulacağız” diye konuştu.

AK PARTİ İL BAŞKANINI GÖREN VAR MI'
Sohbette İzmir’deki AK Parti çalışıyor algısını da değerlendiren Ali Engin, “Bizim örgütümüzde AK Parti çok çalışıyor algısı var. Büyük bir yalan. Burada AK Partili gören var m? Bergama’nın köyüne gidiyorum, hayrola geliyorlar mı diyorum, hele bi gelsinler diyorlar. AK Parti il başkanını 7 ay oldu göreve seçilişimiz, bir gün bir kahvede, bir toplantıda, bir törende görmedim adamı. Bunu uyduran kim biliyor musunuz, bizim CHP’liler.
Kendi arkadaşlarını beğenmeyen, kendi il başkanına çamur atmak isteyenler yapıyor. AK Parti ne yapıyor, Büyükşehir üzerinden saldırıyor. Biz nasıl Ankara’da hükümet üzerinden saldırıyorsak, onlar da ordan saldıracak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası