Ege Postası
Geri

AK Parti Bayraklı'da istifa bilmecesi

AK Parti Genel Merkez’in de süreçte müdahalade bulunduğu ve iki defa koordinatör gönderdiği Bayraklı’da sular durulmuyor. İlçe Başkanı Erdal Seyitler’e muhalif yöneticiler ‘istifa’ gündemi ile birlikte İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a gitti. Yaklaşık 2 saat süren istişare sonunda İl Başkanı Akay, “ Ortada istifa yok’ dedi. İlçe Başkanı Erdal Seyitler istifaları için bastırırken, muhalif yöneticiler istifalarını şuan için rafa kaldırdı.
AK Parti Bayraklı'da istifa bilmecesi
Haberler / Yerel Politika
12 Aralık 2012 Çarşamba 21:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI - HABER SERVİSİ - Sürekli olarak tartışmalar ile gündeme gelen AK Parti Bayraklı’da hareketli saatler yaşandı. İlçe Başkanı Erdal Seyitler ve kendisine muhalif ilçe yöneticileri arasında zaman zaman yükselen tansiyon bu kez tavan yaptı. AK Parti Genel Merkez’in de süreçte müdahalade bulunduğu ve iki defa koordinatör gönderdiği Bayraklı’da, Seyitler’in kendilerine danışmaması ve dar bir kadro ile ilçeyi yönetmesi ekseninde şikayetleri bulunan ve bu doğrultuda ilçe başkanına muhalif olan ilçe yöneticileri Bektaş Türk, Coşkun Demir, Behzat Biler, Cemil Kurkut, Uğur Bayrak ve Seyhan Ceylan’ın istifa hazırlığında bulunmaları gündeme bomba gibi düştü. İstifa dilekçeleri ile birlikte AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yanına giden ilçe yöneticileri Akay ile yaklaşık 2 saat süren bir istişare gerçekleştirdiler.

AKAY: ORTADA İSTİFA YOK

Toplantıda 
yöneticilerin  ilçede yaşanan sıkıntıları İl Başkanı Akay’a ilettikleri ancak Akay’ında ‘istifa etmek istiyorsanız dilekçenizi ilçe başkanınıza götürün’ dediği öğrenildi. Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Akay, “ Ortada herhangi bir istifa yok. İlçe yöneticilerimiz bazı sıkıntılarını dile getirmek hem de yeni il binamızda hayırlısı olsun demeye gelmişler “ dedi. Bu arada AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Hamza Dağ ve Aydın Şengül’ün süreci yakından izledikleri öğrenildi.

KURKUT: AMACIMIZ BAYRAKLI’DA PARTİNİN DAHA İYİ OLMASI

Toplantı sonrası bir açıklamada Seyitler ile sorun yaşayan eski ilçe sekreteri  ilçe yönetim kurulu üyesi  Cemil Kurkut’tan geldi. Kurkut, “ İl Başkanımızın dediği gibi ortada şuan için bir istifa yok. Ben AK Parti’nin bir neferiyim. Bugüne kadar nasıl çalıştıysak yine çalışmaya devam edeceğiz. Her ilçede yaşanabilecek sıkıntıları yaşıyoruz. Bizim amacımız her şeyin daha iyi olması. Biz bu eksende İl Başkanımız ile istişare yaptık. Faydalı bir görüşme oldu” dedi.

SEYİTLER: İSTİFALARINI BEN İSTEDİM

Yaşananları değerlendiren İlçe Başkanı Erdal Seyitle ise,  “ Yönetim kurulu toplantılarına katılmayan, ilçenin faaliyetlerine katılmayan, Bakanlarımız İzmir’e geldiği zaman organizasyonlara gitmeyen bu arkadaşların istifalarını ben istedim. Bu durumu kendilerine ilettim. Çalışmak istemiyorsanız parti için yedek üyelerden daha aktif çalışacak arkadaşlar ile yola devam edelim mesajını verdim. İstifa kararı gündemlerinde var. Bekleyip göreceğiz. İl Başkanımızda süreç ile yakından ilgileniyor” ifadelerini kullandı.

İLÇE DANIŞMA KURULUNDA GÜNDEME GELMİŞTİ
 İstifa sürecinin fitilini son yapılan İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaşananların ateşlediği öğrenildi. Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın toplantıda ‘Biz İlçe Başkanımızdan memnunuz. Onunla çalışmak istemeyen istifasını versin’ demesinin ardından muhalif yöneticilerin bu durumdan rahatsız olduğu ve günlerdir yaptıkları toplantı sonrası bu kararı verdikleri öğrenilirken ilçe yönetimini düşürecek sayıya ulaşamadıkları için ‘istifa’ adımını tam anlamıyla atamadıkları ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası