Ege Postası
Geri

Urla’daki ‘ret’ krizine İl el koydu

Urla Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyeleri Atilla Özkaya ve Erkan Keskin’in belediyenin bütçe ile ilgili bazı maddelerine ‘ret’ oyu vermesi Urla’da kriz yaratırken konu Genel Merkez ve İl’e kadar uzandı. Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu durumu CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’a iletirken, Günaydın da İl’e ‘gereğini yapın’ talimatını verdi.
Urla’daki ‘ret’ krizine İl el koydu
Haberler / Yerel Politika
12 Aralık 2012 Çarşamba 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Urla Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyeleri Atilla Özkaya ve Erkan Keskin’in belediyenin bütçe ile ilgili bazı maddelerine ‘ret’ oyu vermesi Urla’da kriz yarattı. Belediye bütçesinin 18 milyondan 45 milyon liraya çıkması yönünde eleştiriler yapan Özkaya ve Keskin’in geçtiğimiz seneki bütçenin yüzde 60’ının gerçekleştirilmesi ekseninde bütçeyi gerçekçi bulmayıp bu eksende bazı maddelere ‘hayır’ demeleri İl ve Genel Merkez’e kadar uzandı. Meclis’te CHP içinde yaşananlar üzerine harekete geçen Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu durumu CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’a iletirken, Günaydın da İl’e ‘gereğini yapın’ talimatını verdi.

KILIÇ MECLİS ÜYELERİ İLE GÖRÜŞTÜ

İl Başkanlığı zaman zaman ilçe ve belediye arasında sıkıntıların yaşandığı Urla’da konunun büyememesi ve ilerleyen süreçte sıkıntı yaratmaması için harekete geçti. İl Sekreteri Sevda Erden Kılıç, konu ile ilgili belediyeden evrak isterken son toplantıda ‘muhalif’ kalan iki CHP’li meclis üyesini de İl başkanlığına çağırıp bilgi aldı. Yaşananları doğrulayan Kılıç, “ Her iki meclis üyemiz ile de görüştüm. Belediyeden evrakta aldım. Detaylı bir şekilde inceleyip il yönetiminde bir karar vereceğiz” dedi.

BARATALI: KÖTÜ NİYETLE ‘RET’ VERMEDİLER
CHP Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı ise, “Her iki meclis üyemizde kötü niyetle ‘ret’ vermediler. Hararetli bir toplantı olmuştu. Görüşlerini dile getirdiler. Oylamada herkesin kendi iradesi var. Bütçe görüşmelerinde grup kararı olmaz. İl yönetimine şikayet gitmiş. Değerlendirme yapacaklar” dedi.

ÖZKAYA: KARAOSMANOĞLU GRUBA KAMERAYLA GELDİ
Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu’nun şikayet ettiği meclis üyelerinden aynı zamanda CHP Urla Grup Başkanvekili olan Atilla Özkaya ise, “ Bütçe her sene hemen hemen yüzde 50 açık verdi. 2013 için 48 milyonluk bir bütçe istendi. Bunun nereden bulunacağını bütçe komisyonuna sorduğumuzda arkadaşlarımız da olmayacağını söyledi. Ancak belediye başkanı bu konuda ısrar etti. Grup toplantısına belediyenin kameramanı ve fotoğrafçısı ile geldi. Biz bunun baskı olduğunu düşündük ve çıkarttık.Başkana sorduğumuzda bütçeyi bulabileceğini söyledi. Böyle olunca diğer arkadaşlarımız bütçeye onay verdi ancak ben ve Erkan Bey’in kafasına yatmadı bu bütçe 'hayır' dedik.Biz de tam demokrasi var. Zaman zaman ters düşebiliriz. Bunlar olabilir” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası