Ege Postası
Geri

Ali Engin içini döktü

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği üyeleriyle kahvaltıda buluştu. Engin çöp sorunundan, Körfez’e, fuarcılıktan kentsel yenilemeye kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çöp konusunda Kocaoğlu’nun en iyisini bulmaya çalıştığına işaret eden Engin, Karşıyaka’ya yapılmasa iyi olur ama biz sadece Karşıyakalı değiliz. Biz İzmirliyiz’ diye konuştu…
Ali Engin içini döktü
Haberler / Yerel Politika
11 Aralık 2012 Salı 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin kurucu başkanı olduğu Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği kahvaltıda İzmir gündemine dair geniş bir yelpazede açıklamalarda bulundu. İzmir’in fuarcılıkta aldığı yoldan, yaşlı Avrupa nüfusuna yönelik sağlık turizmine, İzmir’in sanayiden çok tarıma, turizm ve sağlığa yönelmesi gerektiğini vurgulayan Ali Engin, Büyükşehir’in yeni aldığı gemiler sayesinde Körfez’in temizleneceğini ve 2 yıl içinde yüzülebilir hale geleceğini müjdeledi. Çöp tartışmaları konusuna da değinen Engin, Kocaoğlu’nu kast ederek ‘sırtında yumurta küfesi olan o’ en iyisini bulmaya çalışıyor, Karşıyaka’ya yapılmasa iyi olur ama biz sadece Karşıyakalı değiliz. Biz İzmirliyiz. Yeni teknolojiyle tıpkı Avrupa’daki örnekleri gibi çöp depolama alanları yapılabilir” diye konuştu. İnciraltı’ndan Mavişehir’e 35 kilometrelik bir kıyı şeridi olduğunu hatırlatan Ali Engin; ‘Karşıyaka ve Bayraklı arasında kyı düzenlemesinin ilk etabı başlayacak. İzmir en az 5 misli büyüyecek” dedi. Kentsel dönüşüm konusunda TOKİ evlerinin her bakımdan rezalet olduğuna işaret eden Ali Engin, “Karşıyaka çok değerli bir kumaş. Heba edilmemesi gerekir. Biz kentin neyi ile şikayetçiyi? Otopark, yollar, meydan, parklar, alanlar. Siz o evleri yıktın, yerine daha yükseklerini yaptın. Esas düşünülmesi gereken şikayetçi olduğumuz yerleri yapabilmek” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın çöp için Harmandalı’yı işaret eden konuşmasına da değinen Engin, “bu Binali Yıldırım’ın söylediği laf m? Böyle bir şey olabilir m? Araç yine oraya girip çıkacak. Trafik yine aynı olacak. Bu ezbere bilgiler. Bu İzmir’i bilmemek” diye konuştu.

Ali Engin’in Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği üyelerine yaptığı konuşma…

 

İZMİR İYİYE GİDİYOR

Şu anda İzmir’e fuarın kattığı katma değer 400 milyon tl civarında. Ki çok değil bu. Eskiden belki çok değerliydi. Nüfus bu kadar yoktu. Ekonomi büyüdükçe o değer azaldı. Bundan sonra 2 milyar bekleniyor. 12 ay fuar olacak. Fuar önemlidir. İzmirde otellerin ortalama doluluk oranı %80. Bunda fuar ve bir başka nedenler etkili. İzmir’in iyiye gittiği anlamında söylüyorum. Fuar alanı İzmir’in turizmine büyük faydalı olacak. Eskiden İzmir’e gelen turist sayısı 700 binmiş. Bugün bu gemilerle beraber 1 milyon 700 binlere çıkmış.


3500 ÖĞRENCİLİ TURİZM MESLEK LİSESİ AÇILACAK


3500 öğrencili turizm meslek lisesi açılacak. Eski tarihi binalarımızdan birine. Büyükşehir belediye insan yetiştirecek orada. Kamunun görevi budur.


AVRUPA YAŞLI

Bugün artık Avrupa yaşlı. Sigorta firmaları batmak üzere. Oralarda sanıldığının aksine piriminin ödediği kadar sağlık hizmetin var. Artık sağlık sigortaları poliçelerini Türkiyeye yönlendirmek zorundalar. Altyapısını kurar isek. Önümüzdeki sene Medikal Park gibi 10 15 tane yer olursa, 1 milyon turist bekleniyor. Bu da sağlık turizmidir.


İZMİR’İN SANAYİDE ŞANSI OLAMAZ

İzmir’in artık Sanayi’de şansı yok. Olamaz da zaten. Çünkü enerjisi pahalı, iş gücü pahalı her şey pahalı. Bundan dolayı olamaz. İzmir’in yönünü turizm, sağlık ve tarım yürütecek. Tarımı özellikle unutmamak lazım. Çünkü tarım her bakımdan kente yüksüz bir şey. Adam köyde mutlu mesut yaşıyor. Tarlası adama yetiyor. Hiç sorun yok. Oraları unutmamak lazım. Ama AKP ne yaptı. İzmir’de 23 beldeyi kapattı. Ben gittim gördüm. AKP’li başkanlara da gittim. Hepsi şikayetçi. Onları kapattınız. Oraları çoraklaştırırsanız adam gelir buralarda çalışır ve yazık olur. Güzelim beldeler Güzelim topraklar oralarda kalır. Bence İzmir’in kırsalını desteklemek lazım.


2 YIL İÇİNDE KÖRFEZ’DE YÜZERİZ

Gazetelere yansıdı. İzmir körfezinin ortalama derinliği 7 8 metreye inmiş. Bu açıkla sirklasyonu ortadan kaldırıyor. Koku da onun için durdu. Yıllardır İzmir körfezine yakın 50 60 dere varmış. Bu dereler binlerce yıl sadece kirlilik değil, alivyon taşıyor. Körfezin dolayısı ile derinliğini 30 40 metreden 7 8 metreye düşürmüş. İzmir’e dolayısıyla büyük gemi giremiyor ve Yunanistan’ın pire limanına gidiyor. Bu da bize kaybettiriyor. Büyükşehir belediyesi 20 30 milyon Tl’ye gemileri aldı. Bu gemilerin büyük elmas kazıcısı var. Hortumları var. Yüzer aparatları var. 10 15 kilometreye kadar hortumlar gidiyor. Geminin ucundaki elmas pompalarla çekiyor. Saatte 800 ton çamuru karaya atıyor. Bu teknoloji hollandada falan kullanılmış. ÇED raporu bekleniyor. Bu temizlik şunları sağlayacak. Büyük gemiler yanaşabilecek. 2 yıl içerisinde körfezde, Alsancak ve Karşıyaka’da yüzebileceksin. Düşünün öyle bir şey İzmir’e yapılıyor.


İZMİR EN AZ 5 MİSLİ BÜYÜYECEK

Bizim 35 kilometrelik kıyımız var. İnciraltı’ndan Mavişehir’e kadar. Bunların tamamı tasarlandı. Seyir terasları, yat bağlama yerleri. Önümüzdeki yıl bunlar etap etap başlayacak. İlk etabı önümüzdeki sene Karşıyaka ve Bayraklı arasında. Kıyılarımızın hepsi yeniden tasarlanacak. En uzun kıyıya sahip yerimiz Karşıyaka. O bakımdan Karşıyaka’nın değeri müthiş artacak. Bunlar olduğu zaman ben başlı başına İzmir’in çok büyüyeceğine ve gelişeceğine inanıyorum. En az 5 misli büyüyecek.

 

 TOKİ KONUTLARI HER BAKIMDAN REZALET

Kent yenilemede 12 proje bakanlar kuruluna sunuldu. 20 26 aydır bekletiliyor. Bizim uğraşmalarımız sonucunda 5 6 tanesi onaylandı. Çoğu duruyor. Bunlar bu çarpık yapılaşmanın %36’sını oluşturuyor. Kent yenileme sırasında Vatandaşın sahip olduğu her şeye bir pay biçilecek. Toki konutları gibi olmayacak. Çünkü TOKİ konutları rezalet her bakımdan. 10 yıl geçsin, onları da yıkar yeniden yaparsın.

 

KARŞIYAKA KESİLMEMİŞ BİR KUMAŞ

Bizler açısından önemli bir model de Karşıyaka Alaybey modeli. Bence Karşıyaka kesilmemiş bir kumaş. Bir kere keseceksin çok değerli bir kumaş. Heba edilemez. Biz kentin neyi ile şikayetçiyi? Otopark, yollar, meydan, parklar, alanlar. Siz o evleri yıktın, yerine daha yükseklerini yaptın. Esas düşünülmesi gereken şikayetçi olduğumuz yerleri yapabilmek.

 

SADECE KARŞIYAKALI DEĞİLİZ, BİZ İZMİRLİYİZ

Çöp meselesine gelince. Yurt dışına gidip geleniniz vardır. Paris ve Hollanda’nın orta yerinde çöp fabrikası var. Enerji üretiyor. Ve bunlar eski teknoloji. Düşünün bir de yeni teknolojiler var. Karşıyaka’ya yapılsın mı yapılmasın m? Karşıyaka’ya yapılmasa iyi olur.Ama biz sadece Karşıyakalı değiliz. Biz İzmirliyiz. Şunu iddia ediyorum, Harmandalı Karşıyaka’yı daha çok ilgilendiriyor. Öngörülen bu yer yani. Yapılacak olan yere, çevre yolundan giriş çıkış yapılması lazım. Çevreye zarar vermemeli. Bunu yapmadan önce zaten 30 kurumdan görüş alınacak. Araştırmalar yapılacak. Karşıyaka’nın çöp transfer istasyonu var. Konteynırları kokmuyor. Teknoloji ile iş yürüyor. Bunu yeni yerde de yapmak lazım.


SIRTINDA YUMURTA KESESİ OLAN O

Bu şehirde Harmandalı hepimizi ilgilendiriyor. Vahşi depolama artık ortadan kalksın. Asıl bizi ilgilendiren, oraya mı buraya mı değil, böyle bir yere ihtiyaç var mı yok m? Bu çöp sorunu hepimizin sorunu. Biz bunu konuşmadan neden halledeli? Burada bir suçlu aramaya gerek yok. Demokrasi budur. Ben yaptım oldu değil. Büyükşehir Belediye Başkanının Karşıyaka’ya bir marazı var ise ilk önce Karşıyaka’ya yapalım derdi. Sırtında yumurta kesesi olan o. Diyelim ki görevi bıraktı. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu konu ile ilgilenmesi lazım. Hem kanunen hem etik olarak. Sayın Kocaoğlu çare arıyor. Bana ne demedi. Fedakarlık etti.


BİNALİ YILDIRIM’IN SÖYLEDİĞİ LAF MI'


Bu Binali Yıldırım’ın söylediği laf m? Böyle bir şey olabilir m? Araç yine oraya girip çıkacak. Trafik yine aynı olacak. Bu ezbere bilgiler. Bu İzmir’i bilmemek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası