Ege Postası
Geri

CHP İzmir’den 'haklarımız broşürü'

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 10 Aralık İnsan Hakları günü sebebi ile açıklamalarda bulundu. Engin, parti olarak İzmirlilerin insan hakları ihlalleri ile ilgili bilgi sahibi olması ve gerektiğinde neler yapabileceklerini anlatan bir broşür bastırıp dağıttıklarını belirterek “Haklarımızı bilmeden onlara sahip çıkamayız, önce öğrenip sonra o hakkı çiğneyenlerle mücadele etmeliyiz ki, ülkemiz hak hukuk tanımazların eline kalmasın” dedi. Engin sözlerini şöyle sürdürdü.
CHP İzmir’den 'haklarımız broşürü'
Haberler / Yerel Politika
10 Aralık 2012 Pazartesi 17:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - İleri demokrasi ve özgürlük nidaları ile iktidara gelen AKP, iktidarda geçirdiği 10 yıllık süreçte, demokrasi ve insan hakkı denince ne anladığını hepimize gösterdi. AKP iktidarında ülkemizdeki insan hakları ihlalleri, 12 Eylül darbesinde bile yaşanmayan düzeylere ulaşmıştır.
İnsana sadece insan olarak bakmayı beceremeyen bu faşizan yaklaşım, insana bizden mi, bizden değil mi, yandaş mı değil mi anlayışıyla yaklaşmış ve tarihimizin en büyük demokrasi ayıpları, insan hakları ihlallerini hepimize yaşatmıştır. İnsanoğlunun doğumu ile birlikte kazandığı haklardan ülkemizde söz etmek mümkün değildir. Bu, ya bizdensin, ya da suçlusun, teröristsin, istenmeyensin anlayışı bir korku imparatorluğu yaratmak için başlatılmış ve insanlarımızın tüm hakları hiçe sayılmıştır. Üzülerek görüyoruz ki, bu iktidar döneminde, sorgusuz sualsiz gözaltına almalar, tutuklanmalar, hiçbir suç isnat edilmeden cezaevine atılmalar korkunç bir artış göstermiştir. İnsanlar kendi siyasi ve özgür düşüncelerini açıkladıkları için, öğrenciler ülkenin geleceğiyle ilgili konuşmak istedikleri için, gazeteciler eleştirdikleri için baskı altına alınmış, fişlenmiş hatta tutuklanmışlardır.Bu saydıklarımız maalesef bir korku filminin sahneleri değil, AKP gerçeğidir. Ülkemiz tarihinin en büyük işsizliği yaşanır ve insanlarımız ekonomik sıkıntılar yüzünden cinnet geçirirken, aileler dağılıp kadınlarımıza uygulanan şiddet yüzünden çocuklarımız annesiz kalırken, halen insan hakları ve ileri demokrasi konusunda çağ atladığımızı söyleyen bir iktidar, olsa olsa bilincini kaybetmiş ve ülkede olup bitenden habersizdir. İnsanoğlunun doğumuyla birlikte kazandığı yaşam hakkını korumak ve güvence altına almak devletin görevi olduğu halde, devletin var olan imkanlarını kullanamayarak yüzlerce kadınımızın katledilmesine seyirci kalan AKP iktidarının, insan hakkı denince ne anladığını merak ediyoruz.

Lider ülkeyiz, En çok tutuklu gazeteci Türkiye’de

Cezaevleri halen ne suç işlediğini bilmeyen, işlemişse bile o suçun karşılığına denk gelen süreden daha uzun zamandır cezaevinde kalan insanlarımızla doluyken, insanlar cezaevlerinde suçlarını dahi öğrenemeden ölürken, dünya ülkeleri arasında en fazla tutuklu olan gazeteciler sıralamasında liderken, bu utançla istifa etmesi gerekenlerin, halen ileri demokrasi hikayesi anlatması hangi ruh hali içinde anlatılabilir bilemiyorum.Bu gidişatın değişmesinin tek yolu vardır, AKP iktidarına son vermek. Kanımca İnsan hakları, özgürlük ve demokrasiye yapılabilecek en büyük hizmet de budur. Bu hizmeti CHP olarak halkımızla birlikte gerçekleştirmek içinde var gücümüzle geceli gündüzlü çalışıyoruz.            

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası