Ege Postası
Geri

Günaydın'a metropolden sert tepki

CHP'nin yaptırdığı anketin İzmir ayağı ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya koyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'a AK Partili metropol ilçe başkanlarından salvo geldi.
Günaydın'a metropolden sert tepki
Haberler / Yerel Politika
11 Aralık 2012 Salı 22:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın günübirlik İzmir mesaisinde kentte 12 farklı ilçede 250 bin kişi üzerinde yaptıkları anketin sonucunu kamuoyu ile paylaşması gündeme oturmuştu. Günaydın, "metropolün tümünde AKP’nin açık ara önündeyiz.Sorunlu gösterilen Buca, Çiğli, Bayraklı ve Karabağlar’da AKP kendisini bir yarışın içinde sanıyor olabilir. Dört ilçede de CHP seçimi rahatlıkla alabilecek düzeydedir” demişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın’ın açıkladığı ve yorumladığı İzmir anket sonucuna AK Parti metropol ilçe başkanlarından tepki geldi.

ŞENGÜL:  TİYATROYU İBRETLE İZLİYORUZ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SÜREKLİ: POLİTİKACILARIN BİRAZ GERÇEKÇİ OLMASI LAZIM
Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, “ Anketlerin halkın teveccühü ile uyuşması lazım. Eğer bir anket yaptırıyorsanız sonucun gerçek olup olmadığını halkın nabzını tutarak anlarsınız. Biz halka indiğimizde Karşıyaka’da yüzde 30’ları bulduğumuzu görüyoruz. Politikacıların biraz gerçekçi olması lazım. Reel sonuçlar vermesi gerek. Karşıyaka’da AK Parti giderek yükseliştedir. Genel Merkezimizin yaptırdığı anket sonucu ile bizim Karşıyaka'da halka indiğimizde vatandaşa dokunduğumuzda aldığımız sonuç ile örtüşüyor” dedi.

SEYİTLER:İZMİR’İ İYİ TANIMADIĞI ORTADA
Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler, “ O arkadaşın İzmir’i iyi tanımadığı ortada…Anket firmasına bir kez daha para versin yine hayal dünyasına dalsın. Halktan kopuk oldukları ortada.Madem bu kadar öndelermiş çıkıp Bayraklı’da Karşıyaka’da Çiğli’de ‘mevcut belediye başkanları ile yola devam edeceğiz onlardan halk çok memnun’ desin. Biz laf salatası yapmıyoruz. Sandıkta görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖZKAN: İZMİRLİLERİN İRADESİNE İPOTEK KOYMAYA ÇALIŞIYOR
Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, " CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmirlilerin iradesine ipotek koymaya çalışmıştır yaptığı açıklamalar ile...Bu anket ne derece doğru olduğu ile ilgili ciddi şüphelerimiz var. Ben ilçe başkanı olarak sürekli sokaktayım. Vatandaşlayım...Belediyelerin hizmet üretmedikleri ortada. Vatandaşlarda sürekli bunu gündeme getiriyor. Hal böyleyken CHP nasıl oluyorda açık ara önde oluyor" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: BİZİM TEK RAKİBİMİZ KENDİMİZ
Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, “ Kimin kime oy vereceğini zaman gösterecek. Yaptıkları çalışmalar veya hizmetler ortada. Biz halka anlatıyoruz. Halk bize hak veriyor. Ortada hizmet yok. Tarihi rekor kıracaklarmış. Böyle bir şey olamaz. Bizim tek rakibimiz kendimiz. Yerel seçimlerde kendimize inanıyoruz güveniyoruz” diye konuştu.

SOLMAZ: ŞUAN SEÇİM OLSA BUCA’DA AK PARTİ SEÇİMİ KAZANIR
Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, “ Siyasetçiler elbette siyaset yapar ancak bu kadar küçülmenin anlamı yok.Siyasette iyimser konuşursun ama Sezar’ın hakkını Sezar’a verilsin. Son seçimlerde AK Parti Buca’da CHP’nin 10 bin oy önünde yer aldı.Üstelik bu zaman zarfında Belediye hiçbir şey yapmadı.Geçtiğimiz günlerde yağmur yağdı sular altında kaldık. Hizmet yok. Nasıl oluyor da CHP, bu oy farkını kapatıyor da açık ara öne geçiyor. Şuan seçim olsa biz Buca’da seçimi alırız. ” dedi.

ÖTNÜ: İLÇELERİNE MORAL VERMEK İÇİN YAPIYORLAR
Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, “ İnandırıcı değil bu anketler…CHP bu anket sonucuna gönülden inanıyorsa hayal kırıklığı yaşar. Bence ilçelerine moral vermek için açıklanmış bir sonuç. Ancak biraz mantıklı olmak lazım. Belediyelerin yapamadıkları hizmet ortada halk görüyor bunları” diye konuştu.

ÇAKAR:TEDİRGİN OLDUKLARININ GÖSTERGESİ
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar, “ Bu açıklamalar bile CHP’nin İzmir’de ne kadar tedirgin bir durumda olduğunun göstergesi. Teşkilatlarını derleyip toparlayabilmek adına bir hayali ifade etmiş. 30 ilçesi olan İzmir’de 12 ilçede önde olduklarını söylemesi bile ne kadar zor durumda olduklarının kendi ağızlarından itiraflarıdır” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası