Ege Postası
Geri

Seyitler: Tüzüğün bana verdiği yetkiyi kullanırım

Kendisini ve yönetimini düşürmek adına yapılan girişimin peşini bırakmayacağını söyleyen Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler, istifa çağrısı yaptığı muhalif yöneticilerin istifa etmemeleri durumunda teşkilatın çalışmalarına katılmaları gerektiğini vurguladı. Seyitler muhalif yöneticilerin ‘devamsızlıklarının’ devam etmesi durumunda tüzüğün kendisine verdiği yönetimden düşürme yetkisini kullanabileceğini söyledi.
Seyitler: Tüzüğün bana verdiği yetkiyi kullanırım
Haberler / Yerel Politika
13 Aralık 2012 Perşembe 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler’e muhalif ilçe yöneticilerinin başkanı düşürmek adına girişimleri gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Muhalif yöneticiler ‘istifa’ gündemi ile birlikte İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile görüşmüş istifaları beklenen yöneticiler ‘şuan için rafa kalktı’ mesajı vermişlerdi. İlçe Başkanı Seyitler’den yaşananlara sert tepki geldi. Kendisini ve yönetimini düşürmek adına yapılan girişimin peşini bırakmayacağını söyleyen Seyitler, istifa çağrısı yaptığı muhalif yöneticilerin istifa etmemeleri durumunda teşkilatın çalışmalarına katılmaları gerektiğini vurguladı. Seyitler muhalif yöneticilerin ‘devamsızlıklarının’ devam etmesi durumunda tüzüğün kendisine verdiği yönetimden düşürme yetkisini kullanabileceğinin altını çizdi. 

BAYRAKLI'DA İSTİFA BİLMECESİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


“PARTİNİN KURUMSAL KİMLİĞİNE YAPILMIŞ BİR HAREKET”

Yapılan hareketin çıkış noktasının ilçe başkanını düşürmek olduğunun altını çizen Seyitler, “ yapılan hareket partinin kurumsal kimliğine yapıldı. Münferit olarak biri istifa edebilir. Yönetimden de ayrılabilir. …’Fikir ayrılığına düştüm ya da zamanım yok’ diyerek yapabilir…Bu doğaldır. Ama siz bunu benim gibi düşünün deyip de taraftar toplama adına bir girişimde bulunmak için yapıyorsanız bu göz ardı edilecek bir konu değildir. Sorumlular imza koyanlardır. Ben tabandan aldığım yetki ile buradayım. Eğer taban bana derse ki Erdal buraya kadar. O zaman beni burada kimse tutmaz, tutamaz…” diye konuştu.

“İSTİFA EDİN”
Tek isteğinin yönetimde yer alan her ismin aldıkları görevi layiki ile yapması ve bu eksende partinin kazanması olduğuna dikkat çeken Seyitler, “Girişimd Parti programlarında herkesten önce görev alacaklar. Alamıyorlarsa fedakarlık yapıp yedekteki arkadaşa bırakacaklar. Fedakarlık edin ve istifa edin çağrısı yapıyorum. Beni toplu istifa edip düşürmek ile tehdit ediyorlar. Ben de diyorum. 25 de olsa 30 da olsa AK Parti’ye katkı koyamıyorsanız istifa edin arkadaş ben partimi düşünüyorum” dedi.

“DİSİPLİN SUÇU İŞLEDİLER AMA…”

Konunun peşini bırakmayacağının altını çizen Seyitler, “ İstifa etme noktasında girişimde bulunurken teşkilatın içinde bir çok isme gidip ‘bizimle birlikte istifa eder misin'’ dediler. Arkalarından kimse gitmedi. Disiplin suçu işlediler aslında…Disipline sevk etmenin dışında zaten tüzükteki hakkımı kullanabilirim.. Tüzük diyor ki toplantıya üç sefer üst üste gelmeyen bir yönetici düşer. Bir diğer madde de yıl içinde 6 toplantıya katılmayanda düşer yazar. Arkadaşlar 15 sefer 20 sefer gelmemiş. Bu konuda tüzük bana yetki vermiş….Disipline sevk etme durumundan önce eğer toplatılara katılmayacaklarsa tüzükteki yetkimi kullanıp yönetimden düşüreceğim…" dedi.

"RAPOR HALİNE GETİRDİM"
Kendisine yönelik yaılan girişimleri rapor haline getirdiğini ifade eden Seyitler, “ Raporumu Ankara’ya Genel Merkez’e sunacağım. İl’e sunacağım. Bunu burada bırakmam. Ben partimin haklarını savunuyorum. Sandalyeyi boşuna işgal edenlere fırsat vermeyeceğim. Bu partide çalışmak isteyen herkese yer var. Sadece sandalye işgal ederim mantığıyla sağ da sol da açıklama yapana yer yok” dedi.

"HESAPLAŞMIYORUZ KUCAKLAŞIYORUZ"
Bayraklı teşkilatının çok diri ve canlı bir tabana sahip olduğunu belirten Seyitler, “ Bizimle fikir ayrılığı noktasına düşenler varsa kendi bilecekleri iş. Biz artık bunlara alıştık. Ben başkan olduğumdan beri bir takım zihniyet biz bugün Erdal Seyitler’i görevden alacağız, yarın alacağız hayalinde... Ben 25 Kasım itibari ile 1 yıllık süreci doldurdum. Şu anda 13 aydır görevinin başında olan bir ilçe başkanıyım. Bir çok yol denendi bu yönetimin tavsiyesi ile alakalı. Genel Merkez’e kadar ulaştırıldı hatta…. Genel Merkez araştırdı bizde ifadelerimizi ortaya koyduk. Hala görev başındayız. Hiç kimse ile hesaplaşmıyoruz, kucaklaşıyoruz" diye konuştu.

5 KİŞİ ÖN PLANDA
Seyitler’in kendilerine danışmaması ve dar bir kadro ile ilçeyi yönetmesi ekseninde şikayetleri bulunan ve bu doğrultuda ilçe başkanına muhalif olan ilçe yöneticilerinin Bektaş Türk, Coşkun Demir, Cemil Kurkut, Uğur Bayrak ve Seyhan Ceylan olduğu ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası