Ege Postası
Geri

Fotoğraf karelerinin Aziz Dede'si

İzmir'in tarihini yansıtan, geçmişine ışık tutan en önemli kaynaklardan biri şüphesiz hanlarıdır. Şimdilerde ise tarihi dokusu ve mimarisiyle görenleri etkileyen, 420 yıllık tarihi Çakaloğlu Hanı, perspektifi ve ışığı ile fotoğraf tutkunlarının mekanı haline geldi.
Fotoğraf karelerinin Aziz Dede'si
Haberler / İzmir
13 Ağustos 2016 Cumartesi 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birçok fotoğrafçının ödül aldığı fotoğrafların karesinde bulunan 73 yaşındaki Aziz Bulutoğlu, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı.

İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda 420 yıldır ayakta duran Çakaloğlu Hanı, mimarisinden kaynaklanan ışık oyunları ve mistik dokusuyla özellikle fotoğraf tutkunları için cazip bir yer haline geldi. han içinde bekçilik yapan ve karton satan 73 yaşındaki Aziz Bulutoğlu da handa çekilen ve ödül alan birçok fotoğrafın karesinde yer aldı. Beş çocuk beş torun sahibi olan emekli işçi Bulutoğlu, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olduğunu belirterek, "Kapı girişleri tavan ve duvarlarından yansıyan gün ışığı hana ayrı bir gizem katıyor. Fotoğraf çekerken bana da 'aman dede burada otur sakın kımıldama' diyorlar. Bu tarihi eserle beri aynı karede birleştiriyorlar. Bir çok sergide benimde içinde yer aldığım han fotoğrafı bulunuyor. Sanat yapan insanlara yardımcı oluyorum ve bundan büyük keyif alıyorum"dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası