Ege Postası
Geri

Gediz’den ‘can’ kurtaracak eğitim

‘İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ yeni bir sayfa açtı. Bu yasayla, özellikle ağır sanayide ölümle sonuçlanan iş kazalarının engellenmesi, güvenli çalışma ortamlarının sağlanması hedefleniyor.Düzenlemeyle tüm iş yerleri tehlike...
Gediz’den ‘can’ kurtaracak eğitim
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ yeni bir sayfa açtı. Bu yasayla, özellikle ağır sanayide ölümle sonuçlanan iş kazalarının engellenmesi, güvenli çalışma ortamlarının sağlanması hedefleniyor.

Düzenlemeyle tüm iş yerleri tehlike derecelerine göre A (çok tehlikeli), B (tehlikeli), C (az tehlikeli) olarak 3 sınıfa ayrıldı ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma şartı getirildi. İşçi sayısı 50’nin üzerindeki işletmelerde bu uzmanların bulunması zorunlu kılındı. Çalışan sayısı 50’nin altındaki iş yerlerinden çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfındakilere 1 Ocak 2014’e, az tehlikelilere de 1 Temmuz 2016’ya kadar süre tanındı.

Yeni yasayla ciddi sayıda iş güvenliği uzmanı ihtiyacı doğdu. Gediz Üniversitesi, bu açığı gidermek için harekete geçti, Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programları açtı. Hayat kurtaracak kişilerin yetişeceği eğitim 1.5 yıl sürecek. Mezunlar, B sınıfı iş yerlerinde görev alabilmek için sınava giriş hakkı kazanacak, 3 yıl sonra da A sınıfındakiler de çalışabilecek.

ÇOK SAYIDA İHTİYAÇ VAR

Gediz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gürler, iş güvenliği uzmanlarının birden fazla iş yerinde görev alabileceğine dikkat çekti. Kısa süre içinde binlerce uzmana ihtiyaç duyulacağına işaret eden Dr. Gürler, şunları söyledi: “İş sağlığı ve güvenliği alanında yüksek lisans diplomasına sahip olanlara doğrudan B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına girme hakkı verilmesi, bu programı cazip hale getiriyor. Eylül ayında başlayacak eğitime mühendislik fakültelerinin tüm bölümleri, tıp, teknoloji fakültesi, fen-edebiyat fakültelerinin fizik ve kimya bölümleri, mimarlık bölümü ile teknik eğitim fakültesi teknik öğretmen lisans mezunları katılabilecek. Başvurular, 9 Eylül’de sona erecek. http://fbe.gediz.edu.trinternet adresinden ayrıntılı bilgi alınabilir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası