Ege Postası
Geri

Gençleri spora yöneltmek, çevreye duyarlı kılmak için buz pateni pisti açtı

Bağcılar Belediyesi’nin gençleri spora teşvik etmek ve çevre bilinçlerini artırmak için Demirkapı Mahallesi Buz Pateni Pisti’ni kullanıma sundu. Atık kapak ve pilleri toplayan ya da geri getiren gençlerin pistten bedel ödemeden yararlanacak....
Gençleri spora yöneltmek, çevreye duyarlı kılmak için buz pateni pisti açtı
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 13:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bağcılar Belediyesi’nin gençleri spora teşvik etmek ve çevre bilinçlerini artırmak için Demirkapı Mahallesi Buz Pateni Pisti’ni kullanıma sundu. Atık kapak ve pilleri toplayan ya da geri getiren gençlerin pistten bedel ödemeden yararlanacak.


Gençlere ve çocuklara hitap eden pistin açılış töreninde buz hokeyi oyuncuları maç; Bağcılar Belediyesi Yaz Spor Okulu öğrencileri de kayak yaptı.


Açılış kurdelesi Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz tarafından kesildi. Törende söz alan Lokman Çağırıcı, belediye olarak sporun ve sporcunun yanında olduklarını vurguladı. Spora katkı için Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü’nü kurduklarını belirten Çağırıcı, ”Kulübümüz, 20’ye yakın branşta sportif faaliyetler yürütüyor. Bölgede 13 tane amatör spor kulübü var ve Bağcılar Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği olarak ilçemizde bulunan bireysel spor kulüplerine malzeme yardımı yapıyoruz. Ayrıca İlçemizi uluslararası, ulusal ve il bazında başarılı ile temsil eden sporcularımızı ödüllendiriyoruz.” dedi.


Muhtelif branşlarda geçen sene Yaz Spor Okulları’nda 15 bin öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Çağırıcı, belediye olarak pek çok etkinliği hayata geçirdiklerini dile getirdi.



Çağırıcı, atık plastik, kapak ve atık pilleri geri getiren gençlerin buz pateni pistinden ücretsiz yararlanacağına da işaret etti. Bu anlamda sporu ve çevreye katkı sunacakları vaadinde bulundu. Lokman Çağırıcı, gençlere de “Daha ilk günden ortaya koyduğunuz bu duyarlılık bizleri mutlu etti. Benim sizlerden ricam, çevre duyarlılığınız tek buz pateni pisti döneminde değil, senenin 365 günü aynı olması. 1 ton kullanılmış atık kağıdın dönüşümden sonra yeniden kullanılması tam 17 ağacı kesilmekten kurtarıyor.” diye seslendi.

Yaz Spor Okulları’nın, eğitime ve çocuklara verdikleri önemin bir emaresi olduğunu da bildiren Bağcılar Belediye Başkanı, “Okullarımızın bu sene de açılışını rekor bir müracaatla yapacağız. Şuanda başarılı öğrencilerimizin katılımı ile İzmit – Kefken’de Gençlik Kampımız ve Düzce’nin Güzeldere Şelale mevkiinde de İzci Kampımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Açılışta AK Parti İlçe Başkanı Öztürk, gençlere spor alanlarını korumalarını öğütledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz da Bağcılar halkının hem eğitim hem sportif alanlara kavuştuğu için talihli olduğunu belirtti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası