Ege Postası
Geri

Kas hastası Abdullah yardım bekliyor

Uşak'ta yaşayan Özşahan ailesi, 14 yaşındaki Abdullah'ın hastalığının tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor. Kas erimesiyle karşı karşıya olan Abdullah Özşahan'ın 3 ayda bir devletten aldığı özürlü maaşı dışında ailenin...
Kas hastası Abdullah yardım bekliyor
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uşak'ta yaşayan Özşahan ailesi, 14 yaşındaki Abdullah'ın hastalığının tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor. Kas erimesiyle karşı karşıya olan Abdullah Özşahan'ın 3 ayda bir devletten aldığı özürlü maaşı dışında ailenin bir geliri yok. Anne Fatma Özşahan, belinden geçirdiği ameliyatlar nedeniyle oğlunu kucaklayamadığından, Abdullah'ın bakımını baba üstlenmiş. Abla Merve Özşahan ise maddi imkansızlık nedeniyle üniversite eğitiminin dondurarak memlekete döndüğünü ifade ederek yardım çağrısında bulunuyor.

Gün geçtikçe durumu kötüleşen 14 yaşındaki Abdullah Özşahan, 5 defa bel fıtığı ve göbek fıtığından meliyat olan annesi Fatma Özşahan, baba Muharrem Özşahan ve iki kardeşiyle, suyu 3 yıldan bu yana kesik olan kiralık evde yaşam savaşı veriyor. Muharrem-Fatma Özşahan çifti, üç yıldır su parasını ödeyemedikleri için, evin suyu kesilmiş, su ihtiyaçlarını cami ve komşularından karşılıyorlar. Küçük yaşta kas erimesi hastalığı teşhisi konulan ve elleri ayakları tutmadığı için yürüyemeyen 14 yaşındaki Abdullah Özşahan, yetkililerden yardım bekliyor.

Ameliyat olduğu için bakıma muhtaç olan çocuğunu kucaklayamadığını dile getiren anne Fatma Özşahan,"3 yıldır suyumuz kesik,1 yıldan bu yana ev kiramızı ödeyemedik. Ev sahibi bizi çıkarmak için mahkemeye verdi. Ben 5 defa ameliyat oldum, böbreklerimden 6 aydır tedavi görüyorum, ciğerlerimde yağlanma ortaya çıktı. Eşim çocuğumuza baktığı için çalışamıyor. Maddi durumumuz kötü olduğu için kızım okuduğu üniversitedeki eğitimini dondurmak zorunda kaldı. Başbakanımızı ve eşini rüyamda görüyorum. Başbakanım sesimizi duy lütfen. Her yere başvurmamıza rağmen sesimizi duyuramadık. Evladımın tedavisi için 20 bin lira borca girdik, devletin verdiği bakım parasını borca dağıtıyoruz tedaviye gidemiyoruz. Biz sadece çocuğumun tedavisinin yapılmasını istiyoruz. Suyumuz kesilği için ihtiyacımızı camiden ve komşulardan bidonlara su doldurarak karşılıyoruz. Allah rızası için yardım edin." dedi.

Maddi durumları iyi olmadığı ve çalışmadığı için oğlunun ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade eden baba Muharrem Özşahan, şöyle konuştu: "Oturduğumuz ev 3. katta. Oğlum okula gidiyor evde canı sıkıldığında aşağıya iniyor. Eşim 5 defa ameliyat oldu, o nedenle oğlumu kucaklayamıyor. Mecburen ben oğlum ile ilgilenmek durumundayım bu nedenle başka bir işte çalışamıyorum. Devletimiz 3 ayda olmak üzere oğluma özürlü maaşı veriyor. Devlet tarafından verilen özürlü bakım parası yetmiyor. Üniversitede okuyan kızım biz destek olmak için okulunu bırakıp geldi. Yetkililerden evladımın tedavisi için destek istiyorum." diye konuştu.

Oğlu Abdullah'ın hastalığının tedavisinin yapılmadığı takdirde ve doktorların 17 yaşına kadar ömür biçtiğini söyleyen baba Muharrem Özşahan, "Oğlum rahatsızlığı her gün ilerliyor." dedi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Teknik Birimler , Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan ancak maddi durumları kötü olduğu için okulunu dondurarak ailesine destek olmak için Uşak’a dönen ailenin büyük kızı Merve Özşahan "Maddi durumumuz iyi olmadığı ve kardeşimin rahatsızlığı nedeni ile okulumu dondurup buraya gelerek aileme destek olmak zorunda kaldım. Kardeşim tedavisini olup sınıf öğretmeni olmak istiyor. Ben de okulumu bitirip subay olmak istiyorum. Hiçbir gelirimiz olmadığı için ne okula gidebiliyorum nede kardeşimin tedavisini yaptırabiliyoruz. Bende elimden geldiği kadar destekm olmaya çalışıyorum ama yetmiyor. Yetkililerden kardeşimin geleceği için tedavi konusunda yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası