Ege Postası
Geri

Genel seçime günler kala Tanrıkulu'ndan çağrı: "Bir kez daha bizimle yürü İzmir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 7 Haziran seçimlerinin gerçekleşmesine sayılı günler kala sahada yaptığı çalışmalar ve seçim süreci ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tanrıkulu, "Sahada gördüğümüz İzmirlilerin teveccühü ve desteği sandığa çok büyük bir şekilde yansıyacaktır. İzmir’de olduğu gibi tüm Türkiye’den gelen haberler Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek başına iktidarını müjdelemektedir. Ben bir kez daha 'Bizimle Yürü İzmir' diyorum" dedi. Genel seçime günler kala Tanrıkulu'ndan çağrı:
Genel seçime günler kala Tanrıkulu'ndan çağrı:
Haberler / Seçim
2 Haziran 2015 Salı 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve 2. Bölge milletvekili adaylarının katılımıyla Möwenpick Otel'de basın toplantısı gerçekleştirdi. MHP'nin seçim çalışmalarını ve Pazar günü yapılacak seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

CUMHURBAŞKANININ MEYDAN MEYDAN DOLAŞMASI ANAYASAL SUÇ
Genel seçimlerin tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müdahaleleriyle sürdüğünü ifade eden Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Cumhurbaşkanının meydan meydan dolaşması Anayasal suç. Dünyanın hiçbir yerinde ettiği yemine ters olarak Cumhurbaşkanı yeminini ilk defa çiğneyen biriyle karşı karşıyayız. MHP'nin bugün muhatabı Başbakan değil zaten. Çünkü kenisi herhalde görevinin farkında olmadan sahalarda dolaşmakta. Iktidar partisinin tüm organlarına seçim meydanlarında gerekli yanıtı vererek bugünlere geldik" dedi. 

BİZ OĞUZ OYAN'DAN ÖNCE BAŞVURDUK
CHP İzmir Milletvekili Prof. Oğuz Oyan'ın YSK'nın görevini ihlal ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet savcılarını göreve çağırması ve suç duyurusunda bulunmasını da değerlendiren Tanrıkulu, "Oğuz oyan'ın girişimi bize de geldi. YSK'ya defalarca başvurdu. Seçim ihlallerine yönelik. Cumhurbaşkanının tarafsızlığını yitirmesine yönelik asliye hukuk mahkemelerine de başvurduk. Gerekli yanıtları bekliyoruz. Bir üst mahkemeye de taşıyacağız" şeklinde konuştu. 



YALANANCININ MUMU YATSIYA KADAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklenen Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Saray makamı meydan meydan dolaşarak, bugüne kadar ki hukuksuzluklarını örtbas etmeye çalışarak iktidar partisine açıkça oy istemekte, başbakan da farklı yerlerde ciddî oranda oy kaybetmeye devam eden partisinin oy kaybını gerçek dışı vaat ve söylemlerle durdurmaya çalışmaktadır. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar atasözü bu iktidar döneminde birçok kez gerçekleşmiştir. Son olarak MİT tırları ile ilgili Sarayın basın sözcüsü: Türkiye’nin Suriye’deki hiçbir gruba silah göndermediğini söylerken, başbakan geçtiğimiz hafta sonu Bayır Bucak Türklerine gönderiyorduk demesi bu duruma açık bir örnektir. Kaldı ki daha önce Bayır Bucak Türkleri’nin böyle bir yardım almadıkları yönünde açıklamaları da olmuştur" dedi. 

YILLAR ÖNCE AÇILMIŞ PROJELER YENİDEN... 
Kamuya ait araçların pervasızca kullanıldığını söyleyen Tanrıkulu, "Kamuya ait araçlar, kaynaklar pervasızca kullanılmakta, yıllar öncesi açılmış veya henüz tamamlanmamış projelere toplu açılış kisvesi altında törenler düzenlenmektedir" dedi. Türkiye'nin Pazar günü tarihî bir öneme sahip seçime hazırlandığını vurgulayan Tanrıkulu, "Bu seçimde Türkiye geleceğini oylayacaktır. Parlamenter sistem ile yoluna devam mı edecek, ya da tek adam heveslisi bir kişinin kendine özel istediği başkanlık sistemine mi geçece? Türkiye evrensel kurallarla yönetilen bir ülke mi olacak, yoksa dünyada birkaç kötü örneği gibi otoriter bir anlayışla mı yönetilecek'" diye konuştu. 

İZMİR'İN ATILIM YAPILMASI ENGELLENMİŞTİR 
"Bugüne kadar İzmir’le ilgili alınan kararlar, İzmir’in daha ileriye atılım yapmasını sürekli engellemiştir. 2003 yılı ve öncesinde dış ticaret fazlası veren İzmir, son 5 yıldır dış ticaret açığı vermektedir" diyen Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü: "Zengin doğal, tarihi ve kültürel kaynaklara sahip olan, sanayi sektörü gelişmiş bulunan veeğitim, bilim, teknoloji imkânlarını barındıran İzmir’in Türkiye’nin en gelişmiş ili olması için bizim açımızdan bir neden gözükmemektedir.Mevcut teşvik yasası düzeltilmediği takdirde, İzmir’de ne vergisini verecek girişimci, ne de istihdam yaratacak yeni yatırımcı bulmak mümkün olacaktır."

HER KESİMİN SORUNLARINA ÇARE OLMAYA ÇALIŞTIK 
Milletvekilliği döneminde İzmir’deki her kesimin sorunlarına çare olmaya çalıştıklarının altını çizen Tanrıkulu, "TBMM’de 400’e yakın verdiğimiz yazılı soru önergesinin çoğunluğu İzmir’in sorunlarının çözümlenmesi ile ilgiliydi. Sanayicimizin, esnafımızın, emekçinin, çiftçimizin, muhtarlarımızın, İzmir’in çevre sorunlarına bu önergelerimizle çare olmaya çalıştık ve birçoğunun çözümlenmesini sağladık. TBMM’de verdiğimiz kanun tekliflerimiz ile gerçekleştirdiğimiz konuşmaların özünde hep İzmir’in sorunları bulunmaktaydı. Bu yüzden İzmir milletvekillerinin TBMM çalışmalarını ciddî şekilde takip eden Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndaki tabloda sürekli en üst sırada yer almaktayız" diye konuştu. 



İZMİR İKTİDARA GÜLE GÜLE DİYECEK 
Demokrasiden, evrensel hukuktan yana olan İzmirlilere bu seçimde de çok büyük görev düştüğünü ifade eden Tanrıkulu, "İzmir artık bu seçimde daha güçlü bir sesle ‘İktidara güle güle’ diyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi bugüne kadar samimi ve paylaşımcı politikalarıyla sürekli İzmirlilerin yanında olmuştur. Sahada gördüğümüz İzmirlilerin teveccühü ve desteği sandığa çok büyük bir şekilde yansıyacaktır. İzmir’de olduğu gibi tüm Türkiye’den gelen haberler Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek başına iktidarını müjdelemektedir" şeklinde konuştu. 

KARATAŞ: CHP VE AKP ÇEKİŞMESİ İZMİRLİLERE IZDIRAP VERMİŞTİR 
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş İzmir'in sorunlarını hatırlatarak yerelde iktidar olan CHP ve merkezi hükümet AK Parti'yi sert ifadelerle eleştirdi: "16 yılı aşkındır İzmir'i yöneten yerel iktidar CHP  ve 13 yıldır türkiyeyi yöneten AKP İzmirle ilgili bu kadar yıldır yapmış oldukları çalışmalara bakıldığında İzmir ne hizmet yönünden ne de yatırım yönünden arzu ettiğini alamamıştır. AKP-CHP çekişmesi İzmirlilere yazık etmiş ve ızdırap vermiştir. Her iki siyasi partinin İzmir'in sorunlarını aşma noktasında beraber çalışma iradesini ortaya koymalarıydı ama bu gerçekleşmedi hem büyükşehir hem de merkezi hükümetin bakanları ağız dalaşına girmişler ve günü kurtarma üzerine odaklanmıştır. Mevcut belediyeler 7 Haziran  seçimlerine yönelik yapmış olduğu çalışmalarda kullanmış olduğu argümanları bertaraf etmek konusunda başarılı oldular" diye konuştu.  

HALKIN BİLMESİ GEREKİYORDU... 
Seçim çalışmaları kapsamındaki afiş ve panoların kaldırıldığına dikkat çeken Karataş şunları söyledi: "Ayaklı pano, branda dahil iki gün üst üste göremedik. Kullandığımız afişler YSK kararıyla kolluk kuvvetleri tarafından söktürüldü. 17-25 Aralık'la ilgili afiş yaptırdık doğrudur. Afiş yaptırdık halkında bunu bilmesi gerekiyordu. Kampanya süresince değerli milletvekili adaylarımızın çalışmalarını yakından izledim. İzmir halkına teşekkür ediyorum. Adaylarımıza gösterilen ilgi bizi son derece memnun etmiştir. Adaylarımıza teşekkürler 7 Haziran'a kadar bu çalışmalar devam edecek. Mİlletvekilerimizin izmir halkıyla bütünleştiğini düşünüyorum."

OYLARIN ÇALINMA İHTİMALİNE KARŞI... 
Sandığa yönelik çalışmaların son güne kadar devam edeceğini ve MHP'ye atılan oyların çalınma ihtimaline karşı tüm sandık görevlilerini bilinçlendirdiklerini belirten Karataş, "7 Haziran'da sandık önünüze gelecek. Sandığa yönelik çalışmalara daha da hız vererek devam ediyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Bilgilendirme bilinçlendirme adına gereği kadar çalışmayı yaptık. Seçim günü MHP ye atılan tertemiz oyların çalınabileceği düşüncesiyle sandık görevlilerinin uyanık olması konusunda gerekeni yaptık" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası