Ege Postası
Geri

Geri dönüşümde rekor

Konak Belediyesi’nin iki yıldır sürdürdüğü ambalaj atığı toplama projesinde 6 noktada, 6 bin geri dönüşüm kutusunda, 15 bin ton atık toplandı. ÇEVKO ve Özmüşler Geri Kazanım firması ile birlikte yürütülen çalışmalarda çevre korunurken, kent ekonomisine de katkı sağlandı.
Geri dönüşümde rekor
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Temmuz 2013 Perşembe 09:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Ambalaj atık toplama işleminde Konak’ın rekor kırdığını belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, projenin sağlıklı ilerlemesinde katkı koyan esnafa ve duyarlı vatandaşlara teşekkür ederek şunları söyledi:
“İzmir birçok konuda olduğu gibi çevre duyarlılığı ve doğa sevgisinde de öncülük yaptı. Konak’ta çok kısa sürede on binlerce ton ambalaj atığını geri dönüşüme kazandırdık. Çevreyi korumak çöp toplamakla eşdeğer tutuluyor. Çöp toplamak temiz ve düzenli bir çevre için elbette önemli. Ancak neyi çöp olarak nitelendiriyoruz, neler geri dönüşümle yeniden kazanılabilir, çevreyi korumak adına bu ayrımı iyi değerlendirmek önemli. Biz Konak’ta bu bilinci yerleştirmek için önemli adımlar attık.”

Konak’ta ambalaj atıkları için belirlenen yer ve günler ise şöyle:

*Hatay/İnönü Caddesi ve Mehmet Ali Akman Mahallesi:

Pazartesi ve Cuma

*Güzelyalı ve Göztepe Mahalleleri:

Salı ve Perşembe

*Mithatpaşa Caddesi, Çankaya, Konak, Muratreis, Mithatpaşa Mahallesi, Akdeniz Mahallesi, Alsancak, Kültür Mahallesi, İsmet Kaptan Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Gıda Çarşısı, Yenişehir, Çınarlı, Mersinli, Güneşli ve 26 Ağustos Mahalleleri:

Pzt/Çarşamba/Cuma

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası