Ege Postası
Geri

Gökce’den çarpıcı 'DEM Parti' açıklaması: CHP'ye kaybettiremez!

DEM Parti, İzmir’in Menemen, Torbalı ve Bayraklı ilçelerinde aday çıkaracağını açıkladı. DEM Parti’nin aday çıkarmasına ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, “DEM Parti’nin aday çıkartması CHP’ye kaybettirmez. Buna ilişkin süreçleri partimiz iyi inceleyecektir. Önlemlerini partimiz alacaktır” dedi.
Gökce’den çarpıcı 'DEM Parti' açıklaması: CHP'ye kaybettiremez!
Haberler / Yerel Politika
21 Aralık 2023 Perşembe 11:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

İŞE GÖRE KİŞİ ALINACAK

İzmir önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir’de 41 bin işçinin çalıştırılması sebebiyle yatırım yapılamadığını belirtti. Kocaoğlu’nun açıklamaları kamuoyunda geniş yer bulurken, Büyükşehir’de istihdam edilen işçi sayısına ilişkin çarpıcı değerlenedirmeler yağan Buğra Gökce, “Çalışanlara ödeyebileceğini vermek gerekir. Ben işçilere de sendikaya da cesur yüreklilikle anlatırım. Ödeyemezse maaşını alamadığın bir belediye ile karşı karşıya gelirsin. Çalışanımız bunu anlar. Bir insan kaynağı stratejisi olmalı. Diğer türlü elinize CV tutuşturulur. Ağır işsizlik bu hale geldi. Bu durum bazen istismar da edilmeye başlandı. Bu durumu bir kurala bağlamalıyız. Adama göre iş değil, işe göre adam alınmalı” dedi. 

KOCAOĞLU VE SOYER KARŞILAŞTIRMASI  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dönemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Buğra Gökce, “Ben hem Kocaoğlu hem de Soyer ile çalıştım. Aziz Bey hem para hem insan kaynağı politikası uyguluyordu. O dönem ülke ekonomisi açısından daha rahat hazine payı belediyeye geliyordu. Daha sonra paralar azaldı. Ben her iki başkan dönemini de biliyorum. Bir başkanın para ve insan kaynağı politikası daha sıkıydı, diğer başkanın daha esnekti. Hangisi doğrudur kısmına seçmen karar verir” ifadelerine yer verdi. 

 “5 BENZEMEZ SAĞLIKLI KARAR VEREMEZ”

Büyükşehir mekanizmasının bürokrasi, meclis ve ilçeleriyle bir bütün olduğunu vurgulayan Gökce, “Hangi siyasi partiden seçilirse seçilsin ilçe belediye başkanı işbirliği içinde çalışmak durumundadır. Meclis üyeleri de Büyükşehir’in yapmak istediklerini anlayacak isimlerden oluşmalı. Dolayısıyla buna uygun profillerin seçilmesi için çaba sarf edilmeli. 5 benzemesin yan yana gelmesi sağlıklı bir karar mekanizması üretmez. Büyükşehir ircaatlerini ilçelerle birlikte yapar. İlkeleri özümseyen bir yapı kurulması doğru olacaktır” diye konuştu. 

DEM PARTİ CHP’YE KAYBETTİRMEZ 

DEM Parti, İzmir’in Menemen, Torbalı ve Bayraklı ilçelerinde aday çıkaracağını açıkladı. DEM Parti’nin aday çıkarmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Gökce, “DEM Parti’nin aday çıkartması CHP’ye kaybettirmez. Buna ilişkin süreçleri partimiz iyi inceleyecektir. Önlemlerini partimiz alacaktır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası