Ege Postası
Geri

Gümrükçü'den iddialı adaylık mesajları: Beni kimse eleyemez

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu dönem bereketli bir dönem. Bizi belediyecilikten kimse eleyemez. Başka saikler harekete geçerse ona bir şey diyemem. Bize bu dönemi CHP verdi verirken 'bizim oğlandır yapar' dediler. Ben yine böyle diyeceklerini düşünüyorum. Bizi kimse eleyemez" dedi.
Gümrükçü'den iddialı adaylık mesajları: Beni kimse eleyemez
Haberler / Yerel Politika
19 Aralık 2023 Salı 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek 4,5 yıl sunumu gerçekleştirdi.

İzmir basın temsilcilerine yaptığı sunumun ardından soruları yanıtlayan Utku Gümrükçü, "Çiğli dinamik bir şehir. Çiğli kentleşmesi devam eden bir şehir. Siyasetine de bu durum yansıyor. Kongreleri gerilimli olur. Çiğli'de her dönem aday olan arkadaşlar vardır. Dışarıdan gelirler ve aday olurlar. Çiğli yerine Çine'ye giden arkadaşlarımız vardır. Urla'da aday sayısı 54 olmuş bu dönem biz birinciliği kaptırmışız. 23 arkadaşımız aday adayı olmuş. Bu sene aday ihraç etmeye başladık. Artık Foça'da, Dikili'de, Kınık'ta bile Çiğli'de siyaset yapmış arkadaşlar aday oluyorlar. İstanbul'da siyaset yapan arkadaşlar da Çiğli'den aday olabiliyor. Demokratik hak mıdır, evet. Ben bu konuyu tartışmaya gerek duymuyorum. Bizim isimleri sayıyı değil de birikimleri, kriterleri konuşmalıyız. Partinin önünden geçmeyenler aday olmuş durumda. Bunu değiştirmek lazım" dedi.

ADIM SOYER DEĞİL! 

İkinci dönem istediğini vurgulayan Gümrükçü, "Ben  27 Ocak'ta 2019'da açıklandım. Adaylık konuşmasında dedim ki, '2 dönem üst üste belediye başkanlığı yapmak istiyorum'. 2. defa aday gösterilen arkadaşımız olması ben bunu kıstas olarak koydum. Büyükşehiri sordular ama ben Çiğli'ye aday olduğumu hep söyledim. Soyer ile yol yürüyen insanların aday olduğunu gördüm. Bana olacak dediler, olmadım. Soyer ne olur sorusunun cevabını CHP bilir. Çiğli'de bana anket yapılıyorsa Soyer'e de yapılır. Anket bir kriter midir, tartışılır.  Benim adım Utku Gümrükçü, Tunç Soyer değil.  Tunç Soyer'den sonra sonra belediye başkanı yine Soyer olur. Vizyonuyla belki adı Tunç olmaz ama onu vizyonunu devam ettirecek bir arkadaş olur" dedi. 

ÖN SEÇİM VURGUSU

Gümrükçü açıklamasının devamında, "Çiğli'de yüzde 54 oy aldım. Bizim 3 aylık periyotlarla yaptırdığımız anketlerimiz var. Biz memnuniyet oranlarını gördük. Ben Millet İttifakı adayı olarak seçildim. Çiğli tarihinde aldığı en yüksek oyu ben aldım. CHP'nin oyunun düşmediği aksine hem yüzde bazlı arttığı ilçe Çiğli oldu. Anketlerden yana benim bir sorunum olmaz. Son ankette ise 25 bin küsür kişi katılmış ve yüzde 54'ü yakaladık. Ben ön seçim ile belediye başkanı olmak istiyorum. Bizim ve Çiğli'nin geleceğinde ön seçim var. 1999 yılında Çiğli'de kazanılmasının sırrı ön seçimdir. Talebimi de tekrarlamış olayım" ifadelerine yer verdi.

"BENİ KİMSE ELEMEYEZ"

Çiğli'de aday adaylığı için bereketli bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Utku Gümrükçü, "Bizim bu anlattığımız çalışmalar işin sistematiği, sosyal demokrasiye bağlı noktasıyla CHP belediyeciliği denince akla Kadıköy, Bursa Nilüfer, Ankara Çankaya  geliyordu. Çiğli Belediyesi de bu anlamda sosyal demokrat belediyecilik anlamında ilk 10'a girdi. CHP'nin bir önceki yönetimi de aynı fikirdeydi. Neden çok aday çıkıyor? Bir çok ilçe de çıkıyor. Bu dönem bereketli bir dönem. Bizi belediyecilikten kimse eleyemez. Başka saikler harekete geçerse ona bir şey diyemem. Bize bu dönemi CHP verdi verirken 'bizim oğlandır yapar' dediler. Ben yine böyle diyeceklerini düşünüyorum. Bizi kimse eleyemez" dedi.

ÖZEL ALEYHİNE SLOGAN ATAN ÇİĞLİ'DEN DEĞİLDİ

CHP'nin 38. İzmir il kongresinde Genel Başkan Özgür Özel aleyhine slogan atanların Çiğli'den olmadıklarını ileri süren Gümrükçü, "İzmir kongresinde Genel Başkan aleyhinde slogan atan arkadaşlar Çiğlili değildi. Aralarında Çiğlili varsa bile bana yakın biri değildi. Bu tartışmalar yaşanır ve kongre yerinde biter. Kurultaydan sonra tartışmalar devam etmez. Bu durum yerel seçim sürecini etkilemez" ifadelerine yer verdi.

HARMANDALI AÇIKLAMASI 

Harmandalı Çöp Tesisi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Gümrükçü, "Harmandalı'ndan ciddi bir toprak kayması var. Çiğli'de belediye başkanlığı yapmak zor. Burada görev yapıp anketten başarılı çıkmak dünyanın en zor işlerinden biri. Çöpü burada. Kokuyor adamlar geliyor şikayete. Bizim çöp hem kusuyor hem kayıyor. Arıtma tesisi bizde. Akşam evde yatıyorsun koku evin içine giriyor. Dönüyor vatandaş ilçe belediye başkanını eleştiriyor. Burada belediye başkanlığı yapıp anketten çıkmak kolay değil. Harmandalında toprak kayması var diyorsun bürokrat diyor ki kaymıyor. Arıtma tesisi kokuyor diyorsun, başkanım kokmuyor diyor" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası