Ege Postası
Geri

Gürkan: Doğal gaz Güzelbahçe' ye gelmeli

Kış mevsiminin kendini hissettirmeye başlamasıyla birlikte Güzelbahçe'de doğalgaz tartışması yeniden alevlendi. Chp Güzelbahçe belediye başkan aday adayı Mustafa Gürkan, Güzelbahçe halkının yıllardır doğalgaz beklentisi içinde olduğunu belirtti. Yaptıkları ev ve sokak çalısmalarında dile getirilen en önemli sorunlardan birinin, Güzelbahçe'ye doğalgazın ne zaman geleceğiyle ilgili olduğunu söyleyen Gürkan "yetkililerin halkın sesine kulak vermesi gerektiğini, halkın yararının bulunduğu alanlarda karlılık esasına göre hareket edilmesinin çok yanlış olduğunu" ifade etti.
Gürkan: Doğal gaz Güzelbahçe' ye gelmeli
Haberler / Yerel Politika
28 Kasım 2013 Perşembe 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Doğalgazın çevreci bir enerji kaynağı olduğunu söyleyen Gürkan "katı yakıt kullanımı çevreyi kirleten üç ana faktöre sebep olmaktadır. Bunlardan birincisi kükürt oksitlerdir. Bu madde duman gazındaki ve havadaki nemle, sülfrik aside dönüşür. Böylece hem kazan borularını, hem de asit yağmurları ile çevreyi aşındırır ve tahrip eder. Ayrıca solunması halinde insanlar için zehirleyici etkisi vardır. İkincisi, is ve uçan kül parçacıklarıdır. Özellikle kömür yakılması halinde çevreye yayılan bu katı parçacıklar temizlik ve insan sağlığı açısından son derece zararlıdır. Ayrıca kazan yüzeylerini kaplayarak verimi ve ısıl kapasiteyi düşürürler. Üçüncü faktör ise yanmamış gazlardır. Bunlar içinde özellikle karbonmonoksit belirli dozlara ulaştığında öldürücü etkisi olan son derece zararlı bir maddedir. Her üç zararlı da doğal gaz yanma ürünlerinde kesinlikle bulunmamaktadır" dedi.

Doğalgazın ekonomik enerji kaynağı olduğunu da ifade eden Gürkan "doğalgaz, petrol türevi enerji kaynaklarının hepsinden daha ucuz ve ekonomiktir. Ülkemizdeki gelir dağılımındaki adaletsizlik,insanları daha ekonomik seçeneklere zorlamaktadır. Ücretli kesim, her geçen gün yoksullaşmasıyla ısınmaya kullanacak bir bütçeyi neredeyse bulamayacak bir durumdadır. Bu anlamda doğalgazın mutlaka desteklenmesi gereklidir.
Gürkan "Duyarlı ve eğitimli bir demokrafiye sahip olan Güzelbahçe halkı, doğalgazın gelmesini bir heyecanla istemektedir. Çevreci ve ekonomik bu enerjinin Güzelbahçe halkıyla buluşması için her türlü girişimde bulunacağız. Dibimizdeki Narlıdere'ye kadar gelmiş olan doğalgaz altyapısının Güzelbahçe'ye ulaşması için her kapıyı aşındırmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Güzelbahçe'liler ise şunları söyledi:
Turgut İnel (Gülder başkanı)
Güzelbahçe'de tüketilen katı yakıtlar dolayısıyla, şuanda temiz havasını kirletmektedir. Bu anlamda doğalgazın gelmesi gerekiyor. 20 cm' lik bir boruyla sondaj yapılarak, jeotermal enerji varken, doğal gaz bağlanması da ayrı bir konu...Doğalgaz çok ucuz ve temiz bir enerji de değil, bir kere dışarıya bağımlısınız başka ülkenin iki dudağı arasında. kesin vanayı dediği zaman siz açıktasınız. En güzel enerji kendi enerjiniz diye düşünüyorum. Yetreki istensin. Mustafa Gürkan'ın bu konudaki girişimleri var. Getirmek mücadele ediyor. Tabi öncelikle başkan olması gerek. Güzelbahçe için olumlu olur diye düşünüyorum.

Vildan Yılmaz (dernek yöneticisi)
Çok geç kalınmış bir eylem olduğunu düşünüyorum... Mustafa Gürkan'ın başa gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Güzelbahçe vizyonunun değişmesi gerekir. Çalışmalarını takdir ediyoruz. Doğalgaz ile ilgili çalışması olduğunu biliyorum. Ben 4 yıldır burada yaşıyorum Her yıl buraya doğalgaz vaad ediliyor. Fakat neden gelemediğini de bilemiyorum. Güzelbahçe'deki evlerin ısınma sorunu var. Gürkan'ın başkan olması halinde doğal gazın geleceğine inanıyorum.

Hami Çetin (jeofizik mühendisi)
Doğalgaz dogru bir yatırımdır. Sadece Güzelbahçe'ye degil, daha geniş sahaya da gelmesini de tavsiye ederim. Çok doğru bir düşünce. Gürkan'ın girişimlerini destekliyorum. Aktif, genç ve mülkiyeli olması Guzelbahçe için bir şans. Çalışmalarını takip ediyorum. başarılar diliyorum.

Nilgün İsmailoğlu (su ürünleri mühendisi)
Çevreci bir insanım. Güzelbahçe halkı doğalgazın gelmesini destekliyor. Çevreci biri olarak Gürkan'ın Güzelbahçe'ye doğalgaz getirme çabalarını olumlu buluyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası