Ege Postası
Geri

Güzelbahçeli kadınlar Zumba ile zayıflıyor

Güzelbahçe Belediyesi Spor Okulları'nda verilen ücretsiz “Zumba” dansına kadınlar büyük ilgi gösteriyor.
Güzelbahçeli kadınlar Zumba ile zayıflıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Mayıs 2014 Perşembe 09:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Güzelbahçe Belediyesi Spor Okulları'nda ücretsiz olarak verilen plates, aerobik ve tenisten sonra zumba eğitimlerine kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Kadınlar, son yıllarda dünyada adeta salgın hale gelen Latin dansı Zumba eşliğinde hem eğleniyor hem de fazla kilolarını atıp formda kalıyor. Belediye spor okulları bünyesinde faaliyet gösteren spor eğitmeni Esra Roşan zumba kurslarını hafta içinde Güzelbahçe Belediye Spor Salonunda ücretsiz olarak veriyor.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise Güzelbahçe’de sporu tabana yaymaya çalıştıklarını ve 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için çaba sarfettiklerini söyledi. İnce, spor okullarına devam eden bin 500’e yakın öğrenci olduğunu ve bunların basketbol, voleybol, futbol, tenis, aerobik, cimnastik başta olmak üzere çeşitli branşlarda kurs gördüğünü hatırlattı.

Zumba dansı nedir'
Dans -fitness çılgınlığı Zumba, ateşli Latin müziklerini egzotik dans ritimleri ve dinamik egzersiz hareketleri ile birleştirerek fit ve zinde bir görünüm sağlıyor. Zumba ile kalori yakmak ve kasları esnetmek hem çok kolay hem de çok eğlenceli. Çünkü, bu dansla sadece bel ve kalçalar değil vücuttaki tüm kaslar hareket ediyor, yağlar eriyor, kan basıncı dengeleniyor. Uluslararası egzersiz standartlarına uygunluğu Amerikan Spor Konseyi (ACE) ve Amerikan Aerobik ve Fitness Kuruluşu (AFAA) tarafından onaylanan Zumba’nın 35’ten fazla ülkede milyonlarca bağımlısı bulunuyor.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası