Ege Postası
Geri

Karabağlar Belediyesi'nde kriz

​Geçtiğimiz aylarda üst üste gelen ihale ve maaş krizi sonrası zorlu günler geçiren Karabağlar Belediyesi'nde personel iki aydır maaşların ödenmemesi nedeniyle iş bırakma eylemine gitti.İşçilerin Mart ayına ait maaş alacaklarının 3’te 2’sinin ödeneceği, kalan alacakların da Mayıs ayı sonuna kadar kapatılacağı yönünde sunulan öneriye ret cevabı verdiklerini aktaran Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin yaptığı açıklamada, personelin öneriyi kabul etmediğini ve mağduriyetin giderilmesi için Mart maaşlarının tamamının ödenmesini istediklerini söyledi.
Karabağlar Belediyesi'nde kriz
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Mayıs 2014 Salı 10:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - Karabağlar Belediyesi'nde geçtiğimiz aylarda yaşanan iş bırakma eylemi bir kez daha yaşandı.  KARBEL AŞ. Bünyesinde çalışan 970 belediye işçisi Mart ve Nisan aylarına ait maaş ve gıda yardımları gibi birikmiş alacaklarının ödenmemesi üzerine sabah saatlerinde iş bırakma eylemine gitti. Alacakları ödenene kadar personelin mesaiye başlamama kararı aldığı öğrenildi. Belediye işçisinin örgütlü bulunduğu Genel İş sendikası yönetiminin gelişmeleri değerlendirmek üzere Başkan Muhittin Selvitopu ile gün içerisinde bir görüşme gerçekleştireceği bildirildi.
 
 
MAAŞLAR YATMADI, PERSONEL İŞ BIRAKTI
Karabağlar Belediyesi’nde yerel seçimlerden sonra göreve gelen yeni Başkan Muhittin Selvitopu’nun karşı karşıya kaldığı ilk ciddi problem olan personel maaşlarında yaşanan ödeme krizi devam ediyor. Belediye şirketi KARBEL A.Ş.’de çalışan 970 personele iş bıraktıran krizde bugün de flaş gelişmeler yaşandı. Gündüz saatlerinde mesaiye başlamayarak iş bırakan belediye işçiklerinin örgütlü bulunduğu Genel-İş Sendikası yönetimi ile şirket yetkilileri arasında öğlen saatlerinde gerçekleşen görüşmeden de bir sonuç çıkmazken, ilçe belediyesinde durumun yarın netlik kazanması bekleniyor.
 
EKSİK MAAŞI KABUL ETMEDİLER
KARBEL A.Ş. yetkilileriyle gerçekleştirilen toplantıda personelin Mart ve Nisan ayına ait alacaklarını konuşmak üzere masaya oturan Genel-İş Sendikası temsilcileri durum değerlendirmesi yaptı. İşçilerin Mart ayına ait maaş alacaklarının 3’te 2’sinin ödeneceği, kalan alacakların da Mayıs ayı sonuna kadar kapatılacağı yönünde sunulan öneriye ret cevabı verdiklerini aktaran Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin yaptığı açıklamada, personelin öneriyi kabul etmediğini ve mağduriyetin giderilmesi için Mart maaşlarının tamamının ödenmesini istediklerini söyledi. Eksik ödeme yerine kalıcı çözümler beklediklerini belirten Çetin, eylemin maaşlar ödene kadar devam edeceğini duyururken, görüşmenin ardından işçilerin lehine yeni gelişmeler yaşandığını söyledi.
 
İZSU’DAN KRİZE İLAÇ OLACAK ÖDEME
İZSU tarafından Karabağlar Belediyesi’ne yaklaşık 800 bin TL tutarında katı atık bedelinin aktarıldığını söyleyen Çetin, belediye yönetimine çağrıda bulunarak, işçilerin maaş alacaklarının gelen tutarla tamamlanmasını beklediklerini ve Çarşamba günü bir adım atılmasını istediklerini duyurdu.
 
“YASAL HAKKIMIZI KULLANDIK, ESAS MAĞDUR OLAN İŞÇİDİR”
Diğer yandan, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun gündüz yaptığı açıklamada sürekli eylem yapılmasını doğru bulmadığını ve yönetimin iş bırakanlarla ilgili yasal işlem hakkı bulunduğunu açıklamasına da tepki gösteren Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, “Arkadaşlarımız seçimlerden bu yana maaşlarını gecikmeli olarak alıyor ve mağdur durumdalar. Biz çare bulunması için uğraşıyoruz. Elbette belediyenin hizmetleri aksamasın ama biz emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bizim amacımız halka ceza kesmek değil. Kaldı ki, İş Kanunu’nun 34’üncü maddesi gereği personel alacaklarının 20 gün gecikmesi halinde iş bırakabilir. İşverenin iş edinimini yerine getirememesi sonucunda iş bırakma gibi yadsal bir hakkı vardır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası