Ege Postası
Geri

Hindistan ile Çin arasında sınır ihlali polemiği

Hindistan ile Çin arasında 1962 yılında bir savaşa da sebep olan sınır ihlali, iki komşu ülkeyi tekrar karşı karşıya getirdi.Hindistan’ın Press Trust of India haber ajansı, Çin askerlerinin 11 Ağustos’ta Hindistan’ın Arunachal Pradeş...
Hindistan ile Çin arasında sınır ihlali polemiği
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2013 Perşembe 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hindistan ile Çin arasında 1962 yılında bir savaşa da sebep olan sınır ihlali, iki komşu ülkeyi tekrar karşı karşıya getirdi.
Hindistan’ın Press Trust of India haber ajansı, Çin askerlerinin 11 Ağustos’ta Hindistan’ın Arunachal Pradeş eyaletine girerek burada 4 gün kamp yaptığını ve geri döndüklerini iddia etti. Hindistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Syed Ekberuddin ise söz konusu iddianın Hint ordusu tarafından çürütüldüğünü ve diplomatik adıma gerek olmadığını dile getirdi. Pekin ise bu konuda hala bir açıklama yapmadı.
Nisan ayında Hindistan, Çin’e Ladak bölgesinde tartışmalı sınırı geçen ordu birliklerini geri çekmesi uyarısında bulunmuştu.
Bugüne kadar sınır sorunları ile alakalı çok sayıda toplantı ve görüşme yapan iki ülke liderleri ve bürokratları bir çözüm sürecine giremedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası