Ege Postası
Geri

Homeros Festivali’nde halkoyunları günü

Bornova Cumhuriyet Meydanı, Uluslararası Bornova Homeros Festivali kapsamında düzenlenen muhteşem halkoyunları gösterilerine sahne oldu. Bornova Belediyesi’nin yurtiçindeki ve yurtdışındaki kardeş kentlerinden gelen halkoyunları ekiplerinin de katılımıyla yapılan gösteriler büyük ilgi uyandırdı
Homeros Festivali’nde halkoyunları günü
Haberler / Spor
30 Mayıs 2013 Perşembe 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Uluslararası Bornova Homeros Festivali’ kapsamında unutulmaz bir halkoyunları gecesi düzenlendi. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki ‘Halk Oyunları Gecesi’ne, İZFEM İzmir Bornova Folklor Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, BORDER Bornova Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Halk Oyunları Ekibi, Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi Halk Oyunları Ekibi, Hayat Dans Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, Üçetek Kültür ve Sanat Derneği Halk Oyunları Ekibi, İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Daşanışma Derneği Halk Oyunları Ekibi, Ege Makedonla Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Oyunları Ekibi, Alsancak Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Mestanlı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu katıldı. Birbirinden hareketli gösterilerle sahnede Anadolu ve Balkan coğrafyasının kültürlerini yansıtan ekipler büyük alkış aldı.

“Azmin zaferi” konseri

Uluslararası Bornova Homeros Festivali kapsamında, Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda ‘Azmin Zaferi Engelli Çocuklar Konseri’ de düzenlendi. Etkinlik kapsamında yurtiçinden ve yurt dışından gruplar, zeybek gösterisinden, piyano dinletisine, halkoyunlarından, operaya birbirinden güzel eserleri izleyicilerle buluşturdu.

Uluslarararası Bornova Homeros Festivali’nin ilçede büyük bir coşku oluşturduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Festivalimizin açıldığı günden bu yana tüm etkinliklere katılarak coşkumuzu artıran herkese çok teşekkür ediyorum. Bornova’da çok önemli bir ilke gerçekleştirdik. Hem kentimizi yurtdışından gelen konuklarımız aracılığıyla dünyaya tanıtıyoruz hem de hemşehrilerimiz arasındaki bağları güçlendiriyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası