Ege Postası
Geri

Hristofyas: Kıbrıs sorunundan taviz vermek Türkiye'ye hediye sunmaktır

Rum eski lideri Dimitris Hristofyas, Rum Yönetimi'nin Kıbrıs sorununda masaya koyduğu önerileri muhtemel geri çekişinin Türkiye’ye verilmiş bir hediye olacağını söyledi. Kendisinin bu konularda Türkiye'ye hediye sunmadığını belirten...
Hristofyas: Kıbrıs sorunundan taviz vermek Türkiye'ye hediye sunmaktır
Haberler / Dünya
27 Mayıs 2013 Pazartesi 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rum eski lideri Dimitris Hristofyas, Rum Yönetimi'nin Kıbrıs sorununda masaya koyduğu önerileri muhtemel geri çekişinin Türkiye’ye verilmiş bir hediye olacağını söyledi. Kendisinin bu konularda Türkiye'ye hediye sunmadığını belirten Hristofyas, yaptığı her şeyin şeffaf bir biçimde yapıldığını kaydetti.

Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) Londra örgütünün düzenlediği bir etkinlikte konuşan Hristofyas, Türkiye'nin adadaki varlığından kurtulabilmek için Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin birlikte hareket etmeleri gerektiğini ifade etti. Ortak bir Kıbrıs devletiyle "Türkiye'den kurtulacaklarını" iddia eden eski Rum lider, Güney Kıbrıs'ın vereceği muhtemel bir tavizin Türkiye'ye hediye olarak dönebileceğini savundu. Kendisinin bu konularda titiz davrandığını iddia eden Hristofyas, Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in bu konularla tedbirli davranması gerektiğine vurgu yaptı.

Hristofyas, Güney Kıbrıs'ta son yaşananlarla ilgili büyük sorumluluk taşıyan Anastasiadis’in çok ağır yaralardan bazılarının iyileşmesi için çalışması gerektiğini aktardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası