Ege Postası
Geri

İMAF ‘Mutlu’ ile mutlu oldu

Mutlu, “Tercih edilirsem başkanlığa devam ederim”
İMAF  ‘Mutlu’ ile mutlu oldu
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Ocak 2014 Çarşamba 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ağırladı. Mutlu, birliğe bağlı odaların seçimi ile ilgili olarak, “Şu an başkanı olduğum birlikte görevinin başında olan tüm arkadaşlarım benim mesai arkadaşlarımdır. Yarışa katılan adayların hepsine de eşit mesafede olduğumu söylemeliyim. Yeni dönemde, oda başkanlığına seçilen arkadaşlar, tekrar beni, tercih ederlerse; aynı şevkle mesaimize devam ederiz” dedi.
İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, İzmir Büfeciler ve Kantinciler Odası Başkanı Selahattin Aslan’ın da katıldığı toplantıda Başkan Mutlu, İESOB’ye bağlı bazı oda başkanlarının plaket törenine iştirak etti. Mutlu, İMAF yönetimi, delegeleriyle ve birlik yönetiminde yer alan Mardinlilerle sohbet etti. İMAF yönetiminin kendisine plaket vermesi üzerine Mutlu, “Bizi burada ağırlayan Mardinli dostlarıma teşekkür ederim” ifadesine yer verdi.

İMAF Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, federasyon olarak İzmir’in sosyal, siyasal, ekonomik başta olmak üzere her alanda görüş belirttiğini ifade ederek, “Esnaf odalarımız, federasyonumuzun yakından takip ettiği sivil toplum kuruluşu ve meslek odasıdır. Esnaf odamızda bazı hemşerilerimiz başkanlık yapıyor ve sayısız hemşerimiz esnaf olarak bu birliği ayakta tutuyor. Dolayısıyla esnaf teşkilatlarımızdaki gelişmeler bizi yakından ilgilendiriyor” dedi.

İZMİR’İN DEĞERİ

Irmak, İESOB Başkanı Mutlu’yu federasyonda ağırlamaktan gurur duyduklarını belirterek, “Saygıdeğer başkan İzmir’in önemli bir değeri. Gerçekten bugüne kadar, İzmir’de yaşayan her yöreden insan ondan saygıyla söz etmiştir. Zekeriya Mutlu, insanların kimliğine bakmaksızın her esnafımızın omuzdaşı ve yoldaşı olmuştur. Burada kendisinin esnafımıza ve esnaf odalarımıza vereceği mesajları çok önemsiyoruz” diye konuştu.

YAKLAŞAN SEÇİMLER
İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da, İMAF Başkanı Irmak’a davetleri için teşekkür ederek, “Mardinli sayısız dostum var. Esnaf olarak ekmeğimiz ve alın terimiz için birlikte mücadele ettik. Sevgili kardeşim İmet Tunç da onlardan birisi. Beni İMAF’a davet ettiğinde hiç düşünmeden geldim. Zaten her zaman yan yana olduğum dostlarımızın çatısı altında buluşmak benim için çok değerli” ifadesini kullandı.
Büyük ozan Neşet Ertaş’a atıfta bulunan Mutlu, “Gönülden gönle bir yol vardır; biz yolu göremesek de sizin gönlünüzden gönlüme ve bizim gönlümüzden size akan bir şeyler vardır” sözlerine yer verdi.
Mutlu, uzun bir süredir yürüttüğü başkanlık görevi boyunca birlik içinde de Mardinlilerle yan yana olduğunu dile getirerek, “Mehmet Şakin başkanımız, söyledi. Evet, birliğimiz içinde Mardinli arkadaşlarım, yönetim düzeyinde hatta başkan vekilliği düzeyinde görevlerde yer aldılar. Bu birliktelik çok eskiye dayanıyor. Üniversiteyi okumak için geldiğim İzmir’e adım attığım ilk günden beri Mardinlilerle bir dostluğum var. Mardinli esnafımız, çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle de kentimize ve birliğimize güç verdi” açıklamasını yaptı.


Yaklaşan oda seçimlerine değinen Mutlu, “Mardinli dostlarımız farklı odaların başkanlığına adaylar. Bu da onların medeni cesaretini gösteriyor. Demokratik bir yarış olarak oda seçimlerine renk katıyorlar. Hepsinin yolu açık olsun. Şu an başkanı olduğum birlikte görevinin başında olan tüm arkadaşlarım benim mesai arkadaşlarımdır. Yarışa katılan adayların hepsine de eşit mesafede olduğumu söylemeliyim. Yeni dönemde, oda başkanlığına seçilen arkadaşlar, tekrar beni, tercih ederlerse; aynı şevkle mesaimize devam ederiz” görüşünü aktardı.
Konuşmaların ardından toplantıya katılan Mutlu’ya ve oda başkanlarına plaket verildi.

TUNÇ, “STK DAYANIŞMASI”
Toplantı hakkında bir değerlendirme yapan İMAF Basın Sözcüsü İmet Tunç, Mardinlilerin İzmir’in ekonomik ve sosyal yaşamındaki etkinliğinin bir karşılığı olarak bu tür görüşmelerin yapıldığını kaydederek, “İzmir’de yaşayan yüz binlerce hemşerimiz, mensubu oldukları sivil toplum kuruluşlarında ve meslek odalarında bu kente hizmet etmek için varlar. Biz de İMAF olarak, en güçlü meslek odaları birliği olan İESOB’u ağırladık. Zekeriya Mutlu gibi gerçekten her kesimin gönlünü kazanmış bir ağabeyimizin bugün burada olması bizim için onur vericiydi. Demokratik tutumu ve duruşu da bizim için çok değerli. Bizler yöresel bir federasyon olarak kentin bir dinamiğini temsil ediyoruz. İESOB da kentin ekonomik dinamiği olan esnafımızın sesidir. Burada buluşmamız sivil toplum kuruluşu dayanışması ve iletişimi adına önemli bir adımdır” diye konuştu.
Tunç, OTOKENT Başkanı Yılmaz Akın’ın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adaylığı ile ilgili olarak da şu sözlere yer verdi:
“Mevcut oda başkanlarımızı yaptıkları hizmetlerden dolayı tebrik ediyoruz. Yeni dönemde başkanlık için yola çıkan tüm hemşehri adaylarımıza başarılar diliyoruz. Yılmaz Akın, benim geçmişten beri tanıdığım değerli bir ağabeyim ve dostum. Yaptığı çalışmaları biliyoruz. Şoförler odasında başkan olması durumunda OTOKENT’te yaptığı çalışmaların çok ötesinde bir performans sergileyeceğine inanıyoruz. Girdiği bu hizmet yarışında kendisine başarılar diliyoruz. İMAF olarak da başaracağına inanıyoruz.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası