Ege Postası
Geri

İYİ Partili Çobanoğlu'ndan dikkat çeken açıklama: Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız!

İYİ Parti Bayraklı  Belediye Başkan Aday Adayı Erdinç Çobanoğlu, TR35 TV’de Refik Pak ile Odak programında önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Partili Çobanoğlu, muhalefet partileri ile yerel seçimlerde artık ittifak yapmayacaklarını  dile getirdi. Öte yandan İzmir’de CHP belediyeyi kaybederse, belediye çalışanlarının çoğunun işini kaybedeceklerine dair bir dedikodu çıkarıldığına dikkat çeken Çobanoğlu’’ Tamamen asılsız bir haber. Çünkü o belediye çalışanlarıyla  şu an ki Belediye Başkanı hiç adını bile bilmezken biz onlarla  omuz omuza Bayraklı sokaklarında dolaşıyorduk. Hiçbir çalışanımızın ekmeğiyle oynamayacağız.' dedi.
İYİ Partili Çobanoğlu'ndan dikkat çeken açıklama: Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız!
Haberler / Yerel Politika
6 Ekim 2023 Cuma 17:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İYİ Parti Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Erdinç Çobanoğlu, TR35 TV’de Refik Pak ile Odak programında gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bullundu.

‘KEMAL BEY’İN ADAY OLMASIYLA BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK’

Türkiye’de siyasi bir sıkışmışlık olduğunu dile getiren Çobanoğlu, Mayıs 2023 seçimlerinde hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, ‘İlçe Başkanı olduğumda 2018  yılı Haziran seçimleri yeni bitmişti. Kasım ayında ben ilçe başkanı oldum. O dönem partimiz yeni kurulmuştu ve teşkilat yapımız dört dörtlük kurulmamıştı. Çok kısıtlı bir üye sayımız vardı.  Ama yine ittifakla 2018 seçimleri tamamlandı. Tabii o seçimlerde de üyelerimiz ya da bizim sempatizanlarımız yüzde  20-25 oy beklerken maalesef yüzde 10 gibi bir oyla tamamladık. O zaten çok zayıf olan teşkilat yapımızı daha da kötü hale getirdi. Hayal kırıklığı yaşattı daha doğrusu. Bu tür dönemlerden sonra teşkilatı tekrar toparlayıp ayağa kaldırmak çok kolay olmadı. Bu 5 yıllık süre içerisinde pandemi dönemi yaşadık. Hayatımızın 1,5 yılı neredeyse çöp oldu. Çalışma imkanı bulamadık. Teşkilatımızda bir sürü arkadaşımız hastalandı. Yönetim kurulunda bir abimizi kaybettik. Daha sonra deprem yaşadık. Ve 2018 yılından bu yana da giderek ağırlaşan bir ekonomik krizin içerisindeyiz.  Bunlar siyaset yapmanın önünü tıkayan dezavantajlarımız.  Ama tabi bir yandan da Türkiye’de siyasi bir sıkışmışlık var. AK Parti güçlü bir parti. CHP de İzmir’de güçlü bir parti. Halkımız bu iki parti arasında sıkışmış. Yani kim kazanacak diye sorduğunuzda AK parti mi CHP mi ? Başka parti insanların aklına gelmiyor. Biz var olduğumuzun bütün ilçemizde insanlara anlatmaya çalıştım. Varlığımızı göstermeye çalıştık. Yani iki tane büyük parti var ama burada alternatif üçüncü bir parti de var. Bunu göstermek için çok çalıştık. Bu çalışmaların neticesinde üye sayımızı arttırdık, teşkilatlanmamızı tamamladık.  Bir heyecan verdik. Ta ki 2023 Mayıs seçimlerine kadar. 2023 yılında Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayımızın Kemal Bey olmasıyla beraber açıkçası biz hayal kırıklığına uğradık. Çünkü teşkilatımızda çok büyük tepkilere sebep oldu. Çünkü biz Genel Başkanımız nasıl Türkiye’nin her yerini dolaşıyorsa biz de Bayraklı’nın her sokağına girdik, her insana dokunduk. Onlardan aldığımız tepkiler vardı. ‘Yıllardır AK partiye oy veriyorum. Mansur Yavaş’ı aday yapın. Yemin ederim Mansur Bey’e oy vereceğim’ diyen insanlar. ‘Mansur Bey olmazsa Ekrem Bey’e vereceğim’ diyen insanlar büyük çoğunlukta. Hatta CHP seçmenleri bile bize gelip ‘Aman siz müdahale edin Kemal Bey olmasın, seçilemez’ diyenler de vardı.  Kemal Bey’in adaylığının dayatılması, 6’lı masa olayı... biz yine 2018’de aldığımız oya yakın bir oy aldık. Gene İzmir’de 2 milletvekilimiz vardı. 3 milletvekili çıkarmış olduk. Ama netice de istediğimiz oran değildi’’ dedi.

‘BAYRAKLI’YI HALKIMIZLA BİRLİKTE YÖNETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ’

Yerel seçimlere çok sıkı hazırlandıklarını ifade eden Çobanoğlu ‘’Şimdi yerel seçimler var. Biz yine yanı yerdeyiz. Aynı şekilde çalışıyoruz.  Güçlü bir teşkilatımız var. Ve bu sefer partinin tabi ki oyu bellidir ama yerel seçimlerde adayların da fonksiyonları vardır. Yüzde 70 aday odaklıdır. İyi bir meclis üyesi kadromuz olacak. Şimdi tabi aday adayıyım. Daha adaylıklarımız netleşmedi. Kısa sürede netleşmesini bekliyorum. Çalışma yapmak lazım, projelerimiz ortaya koymak  lazım. Büyükşehir adayımız belli. İlçelerinki henüz belli değil. Bütün İzmir teşkilatlarıyla  biz hep beraberiz. Tüm ilçelerde aday adaylarımız çıkacaktır. Kadro ve projeler önemli. Yapacaklarımız hepsinden daha da önemli.  Biz Bayraklı’yı halkımızla birlikte yönetmeyi düşünüyoruz. Hangi mahalleye ne yapacaksak oradaki insanları mutlu edecek projeler belirleyeceğiz’’ dedi.

‘BİR DEDİKODU ÇIKARMIŞLAR’

İzmir’de CHP belediyeyi kaybederse, belediye çalışanlarının çoğunun işini kaybedeceklerine dair bir dedikodu çıkarıldığına dikkat çeken Çobanoğlu’’ Tamamen asılsız bir haber. Çünkü o belediye çalışanlarıyla  şu an ki Belediye Başkanı hiç adını bile bilmezken biz onlarla  omuz omuza Bayraklı sokaklarında dolaşıyorduk. Hiçbir çalışanımızın ekmeğiyle oynamayacağız. Biz tam tersine belediye çalışanlarımızı arttıracağız, çünkü belediyemizi büyüteceğiz yapacağımız yatırımlarla. Önemli olan belediyenin maddi kaynaklarını doğru kullanabilmek. Maalesef bu geçtiğimiz süreçte belediyemizin kaynakları doğru kullanılmadı. Hizmet yönünde kullanılmadı’’ dedi.

‘EKONOMİYİ BİZ DÜZELTEMEZSEK HİÇKİMSE DÜZELTEMEZ’

Bayraklı Belediyesi’nin büyük bir borç altında olduğunu belirten Çobanoğlu, ‘Bugün belediyemiz büyük bir borç altında. Ekonomi yüksek lisansı yapmış biriyim. Ekonomiyi biz düzeltemezsek hiç kimse düzeltemez diye düşünüyorum. Hem ekonomiyi düzelteceksiniz hem hizmet üreteceksiniz. Belediyeyi büyütmeden kalkındırmak mümkün değil. Küçülterek olmaz bu iş. Mevcut başkanımız belediyeyi küçülterek bir şeyler yapmaya çalıştı. Ama masrafların önünü alamadı. Bakıyorsunuz devraldığı borcun iki katından fazla borçla teslim edecek belediyeyi. Ve yapılan hiçbir şey yok. ‘’ dedi.

‘BAYRAKLI BELEDİYESİ’NİN BİR ŞEY YAPTIĞINI GÖRMEDİK’

Bayraklı’da Belediye’nin gelirlerinin artmasına rağmen Belediye’nin halkın elinden tutumadığını söyleyen Çobanoğlu, ‘’Belediyenin gelirleri de arttı. Çünkü vergiler harçlar arttığı zaman belediye gelirleri de otomatik olarak artmış oluyor. Pandemi döneminde, deprem döneminde ‘vah vah, tüh tüh’ demenin dışında biz Bayraklı Belediyesi’nin bir şey yaptığını görmedik.  Erzak dağıttılar, birkaç gıda maddesi onu da kendi yandaşlarına dağıttılar zaten. Halkın elinde tutan olmadı’’ dedi.

‘ARTIK İTTİFAK OLMAYACAK’

İzmir’de İYİ Parti’nin artık muhalefet partileriyle ittifak yapmayacağını söyleyen Çobanoğlu ‘’İttifaktan vazgeçmek bize olumlu yansıyacak. Sizin kendi ideolojinizde olmayan partilerle ittifak yaptığınızda kendi parti kimliğinizi kaybediyorsunuz. Teşkilatlarınız, üyeleriniz bile ikiye bölündüler. İttifak yapalım mı ittifak yapmayalım mı diye. İttifak yapmaktan yana değilim ben. Bir tarafta devleti yöneten iktidar partisi var. Vatandaş açlıkla mücadele ediyor. Emeklimiz 7 bin 500 liraya mahkum edilmiş. Asgari ücretlimiz 11 bin lirayla geçinmeye mahkum edilmiş. İnsanımız bu durumdayken ana muhalefet partisinin de bir çare olması lazım. Bakıyorsunuz onlar da kendi içinde birçok problem yaşıyorlar. Böyle bir ortamda insanlara umut verecek, burada biz varız diye ortaya çıkması gereken bir parti yok mu sizce? İşte o parti biziz.  AK Parti’nin seçmenleri de CHP’nin seçmenleri de oy verdikleri partiden memnun değiller.  Herkes mutsuz.  Kimse seve isteye oy vermiyor. Biz üçüncü yol açtık.  Artık ittifak olmayacak.  Yerel seçimlerde ittifak olmayacak’’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası