Ege Postası
Geri

Başkan Akın’dan değişim mesajları: Bırakmayı bilmek lazım

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında değişim mesajları verdi. Akın açıklamasında, “Biz bu şekilde devam edersek seçim kazanma imkanı yok. Partinin taze kana ihtiyacı var. Bu partiye haksızlık yapılmamalı. Genel Başkanımıza ben çok inandım. Olmuyorsa bırakmayı bilmek lazım” dedi.
Başkan Akın’dan değişim mesajları: Bırakmayı bilmek lazım
Haberler / Yerel Politika
4 Ekim 2023 Çarşamba 19:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı.

4,5 YILDA NELER YAPILDI?

4,5 yıllık başkanlık dönemine ilişkin açıklamalarda bulunan Çetin Akın, “Turgutlu lokasyon olarak hak ettiği yerde değildi. Biz sosyal belediyeciliği uygulamak istedik. Önce çocuklarımıza yatırım yaptık. Liselere ve hazırlık kursları açtık. 2 bin 400 çocuğumuza hizmet verdik. Bu sene yüzde 98’lik bir başarı yakaladık. Atatürk Kültür Merkezi’nde 21 kursumuz var. Bu kurslarda 550 vatandaşa hizmet veriyoruz. Bir çocuk kültür sanat merkezi açtık. 3 ile 5 yaş arasında çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Köy enstitüleri gibi düşünebilirsiniz. O çocuklarımıza her alanda eğitimler veriyoruz. Cuma pazarının sorunlarınız çözdük. Cemevi yapıyoruz. Aralık ayında kurdele keseceğiz. Bir asfalt şantiyesi kurduk. Şu ana kadar 232 km ova yolu asfaltladık. Turgutlu’nun bütün ana arterlerini asfaltladık. Su dolum tesisleri kurduk. 8 mahallemize halı saha yaptık” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETE ÇAĞRI: BELEDİYELER KANUNU DEĞİŞSİN

Ekonomik krizin belediyeler üzerindeki olumsuz etkilerinden bahseden Çetin Akın, “Biz ihalelerimize müteahhit firma bulamıyoruz. Geçen ayın 18’inde bir kadın sığınma evi ve tiyatro salonu olan bir proje var. İhaleye bir firma katıldı. O da maliyetin çok üzerinde olunca iptal ettik. Bu ayın 16’sında yine ihaleye çıkacağız. Gelin, biz hak ediş yapınca paralarını ödüyoruz. Ekonomimizi iyi yönettik. Biz belediyeyi aldığımızda maaş ödeyemeyen bir belediyeydi. 4,5 yıl içerisinde gereksiz harcamaların önüne geçerek şu anda cari borcu sıfır olan bir belediye haline geldik. Ödeme kabiliyetimiz çok yüksek. Buradan bir çağrıda bulunmak zorundayım. Asgari ücrete yapılan zamlar, ekonomik koşullar, mazot ve SGK bizim en büyük giderlerimiz. Bizim kullandığımız mazottan ÖTV, KDV almasınlar. Bizim çalıştırdığımız işçinin primlerine indirim uygulasınlar. İlçe belediyelerinin gelirleri kısıtlı. Belediyelerin güncel gelir ve kanunlarla yönetilmesi lazım ” diye konuştu.

“SEÇMENİN YÜZÜNÜ YERE EĞMEDİM, BU BENİM EN BÜYÜK PROJEM”

4,5 yıl içerisinde hükümetten hiç katkı almadıklarını belirten Akın, “ İller Bankası’nın genel müdürüne gittik ve taleplere neden cevap verilmediğini sorduk. Muhalefet olduğumuz için cevap vermediklerini söylediler. Biz belediye meclisinde artık muhalefetin de muhalefetiyiz.  10 tane meclis üyemiz var. Rakip 18 kişi ve hiçbir şekilde önümüzü açmadılar. Biz bu şartlarda hizmet ürettik. 2018 gerçekleşen bütçesi 67 milyon olan bir belediyenin o günkü şartlarda 50 milyon borcu vardı. 219 tane mülk satmışlar. Hizmet yapacağız alan kalmamış. Şu ana kadar 21 bin metre kareyi kamulaştırarak yer kazandırdım. Turgutlu Belediyesi’nin 1 metre kare yerini satmadım. Kafada başka hesaplar olmayınca her şey yapılır. Dürüstlük, namus farklı bir şey. Ben bana oy verenlerin yüzünü eğdirecek bir şey yapmadım. Bu benim en büyük projem. Bütün caddeleri Büyükşehir’e vermişlerdi hepsini geri aldım. Ben Turgutlu’nun verilen her hakkını geri aldım. Biz kamunun malını koruyoruz. 1 metrekareyi kimseye peşkeş çekmedik” dedi.

“BIRAKMAYI BİLMEK LAZIM”

Parti içindeki değişim tartışmalarına değinen Başkan Akın, “Memleket yanıyor. Asgari ücretli, emekli geçinemiyor. Biz çiftçiyi biliyoruz. Siyasetin ekonomi üzerine yapılması gerekirken biz CHP’yi tartıştırıyoruz. Ülkede bu kadar sıkıntı varken bunun tartışma konusu olması doğru değil. Biz bir seçim kaybettik. İlçe örgütleri, vekilleri, başkanlar, Genel Başkanımız çalıştı ama bir başarısızlık oldu. Bunun bir bedeli olmalıydı. Belediye Başkanları toplantısında biz çıkıp söyledik. Sonra çok hızlı bir şekilde yarış başladı. Demokratik bir yarış yaptık. Havuz medyası bunu çok iyi kullandı. Bu partide değişimin olmama ihtimali yok. Karşıyaka’da seçim kazanabilirsiniz ama ben 30 yıl sonra Turgutlu’da seçim kazandım. Alaşehir ilk defa seçim kazandı. Salihli’yi kazanamıyoruz. Biz bu şekilde devam edersek seçim kazanma imkanı yok. Partinin taze kana ihtiyacı var. Bu partiye haksızlık yapılmamalı. Genel Başkanımıza ben çok inandım. Olmuyorsa bırakmayı bilmek lazım” dedi.

“GÖNLÜM DEĞİŞİMDEN YANA”

Manisa il kongresini değerlendiren Başkan Akın, “Semih Balaban benim için değerli bir isim ancak Semih Başkan şunu göremedi. Manisa’dan ilk defa bir genel başkan adayı çıktı. Özgür Bey bizim için değerli. Kongrede Semih Balaban salona girerken seçimi kazanarak girmişti, sandıkta seçimi kaybetti. İl Başkanı rakibi varken Genel Başkan adayı olmuş bir insanla yarışmaya kalktı. Biz seçimde taraf olmadık. Benim gönlüm Manisalı genç siyasetçiden, değişimden yana. Ben kurultay delegesiyim ve Özel’i destekleyeceğim" dedi. 

ÖN SEÇİM VURGUSU 

Ön seçim vurgusu yapan Akın, "Bir insanın iki dudağının arasından çıkan aday olacak, atanacak, başkan olmayacak. Ben ön seçim yaparsanız aday olurum dedim. Ön seçim kararı alınmasını istedim. Kazandığım günün ertesi günü de aynı şeyi söyledim. Genel Başkan kim olursa olsun, ön seçim kararı alınmazsa aday olmayacağım. Bu partiyi büyütmek istiyorsak biat edenleri ortadan kaldırmak lazım. Tüzük değişikliğinde ön seçim ve dönem kuralı getirilmeli. 8 dönem vekillik yapan insanlar var, vekillik senin mesleğin mi? Ön seçime girsin çıkarsa tamam. Her dönemde atamayla gelmişsin. AKP kadar olamıyoruz. Kendini her dönemde yeniliyor. Belediye başkanlığı her şey değildir" ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası